Отговори на тема  [ 49 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
Кой град в България... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Кой град в България...
Е то ще излезе, че навсякъде е подходящо. Лично според мен от В. Търново на североизток е лош избор - най-вече заради лошата инфраструктура и ниската грамотност на населението. Това, че някога някъде е имало нещо не означава нищо. Тия дето навремето ги е бивало за нещо или са се пенсионирали или ги няма в БГ.

Вто Фев 09, 2016 8:57 pm
Профил ICQ

Не съм от Пловдив но сериозно помисли над тази локация.

Сря Фев 10, 2016 10:07 pm
Профил
Аватар

Пловдив логично е най-доброто, спор няма.

Сря Фев 10, 2016 10:59 pm
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

За Пловдив - със сегашният кмет може и из града да е поносимо. Преди избягваха границите на града активно всички инвеститори и всичко се падаше в община Марица, а за там не знам как е положението. Реално е "в" Пловдив всичко, но на няколко км извън него. Не че има значение в коя община е мястото, но примерно някои данъци в община Марица са по-малки от тези в Пловдив.

Някои каза - на Кукленско шосе има няколко малки фирми и като цяло всичко от бившите соц неща се усвоява по добър начин, т.е. гледа да не се остава нищо празно - в огромните дворове на бившите предприятия има малки фирми и лека полека се пълни [1].

Относно селата около града - в южната част главно са селскостопански или шиене, в другите са "технологичните" предприятия, поне по това, което аз знам.

Вероятно не става дума за голяма бройка, но отваря нов завод в момента около с. Цалапица и се търсят кадри там, т.е. не се знае колко ще "останат" за другите места. АВВ отдавна е глътнало доста ресурси и си ги возят към Раковски, но част от ръководните им кадри мигрираха на други места с по-добри условия.

Но има и кадърни и то доста хора в града, поне за 'ръководните' кадри, има и 'лелички' за персонал, ако им се предложи адекватно заплащане.[2]

Все още има и доста земя останала за продаване, строенето в момента не е такава трудност и някои фирми (не мога да дам % спрямо другите, за да кажа "доста") се ориентират към собствена база [3]

Има и доста незаети места из околностите като помещения[4], част от хората са свикнали да пътуват до работа, т.е. няма да е новост за тях ако си намерят нова работа[5]

Като цяло в града има фирми с възможности за насищане на платки, но за производство на такива - до колкото знам се поръчват отвън.

[1] - преди 2 години обикалях да търся разни фирми из тези райони и имаше раздвижване тогава
[2] - някои още имат мисленето "една работа за живот" и не се местят, но има и кадри, които биха сменили работата с по-добри условия
[3] - по информация на хора в тази сфера фирмите с няколко години "стаж" в града се ориентират към строене на собствена база, а не само наем.
[4] - 2ма приятели са си наели относително евтино халета, единият за био продукти, т.е. с дадени санитарни изисквания извън града на прилични цени и условия
[5] - пътуването на хората за мен е важно, защото ако се намери подходящо място извън града, хората вече пътуващи биха били съгласни да си сменят работата, а не тепърва да караш някои да 'иска' да пътува извън града за работа.

Това са лични впечатления за състоянието на града откъм възможности, не е професионално мнение :)

Пон Фев 15, 2016 8:43 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 49 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4