|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 3:38 am
| Автор |
Съобщение |
|
bongo_x2
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Re: къде сте служили
Ай стига с тази казарма, бре! "Жена, ти кой набор беше?"  Като гледате к'во става в държавата - к'во ще стане ако възвърнат задължителната казарма?! Като в моя случай: попаднах на големи лайна стари, биеха до несвяст просто за удоволствие. Щатните си затваряха очите защото не искаха проблеми, ама аз не можех повече и направих издънка, която не можеше да остане незабелязана. Всичко обаче беше потулено и единственият заинтересован беше някакъв фазан от ВКР-то - да не би да съм предател... Моят напатил се набор беше толерантен към новобранците, но те: един искаше да ме бие, щото не съм му изпълнил нарежданията. Изхвърлих го през метър и половина ограда, но друг от моя набор скочи да го защитава, че били от едно село. Исках след една година да отида да им видя отношението към техните новобранци и да натроша няколко канчета, обаче при уволнението хвърлих камък през рамо и от тогава не съм се приближавал на по-малко от 30-40 км. П.С.: И друго ми е интересно: що попълвате тази база данни?!
|
| Пет Мар 25, 2016 12:21 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Ми като стане война, някой глупак, ще трябва да пази циганите от цигани.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пет Мар 25, 2016 1:22 am |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
И що кво и е на базата, да не би да е тайна, който иска да научи няма да чете по форуми.
|
| Пет Мар 25, 2016 1:43 am |
|
 |
|
timt
|
Ике, добре звучи за лозунг: " Да запазим циганите"
|
| Пет Мар 25, 2016 3:07 am |
|
 |
|
mitko_el
Регистриран на: Вто Яну 24, 2006 6:34 pm Мнения: 1753 Местоположение: Варна
|
Аз бях 81-84 "реле"  , бяхме издялкали един външен часовник с лампи 220v и куп 7490 за делители от 1 Mhz кварц. Ти кога си карал пежото?
_________________ За пари сичко праим,даже и работим...
|
| Пет Мар 25, 2016 2:27 pm |
|
 |
|
Zeus
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Вто Окт 03, 2006 11:58 am Мнения: 924 Местоположение: Ботевград
|
6 месеца ШЗО Плевен - голям гърч по устав. След това 6 месеца гр. Средец (бившето Грудово) - 5 фазана на 30 войника (батарея). Мизерни условия, но хубав живот (ако имаш пагонче)
|
| Пет Мар 25, 2016 4:42 pm |
|
 |
|
RM
Ранг: Почетен член
|
НШЗО "Хр.Ботев",свързочник Средна мощност Р-118 Р-140 Р-160(екваторка) 90-91г Последния корпус до кухня майка 2 етаж  . Пращаха ме само караул в поделение 4000 усмивки.
_________________ Вниманиене съмвишист....ИЙ.
|
| Нед Мар 27, 2016 2:32 pm |
|
 |
|
StiV
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Съб Фев 05, 2005 10:58 pm Мнения: 284 Местоположение: Varna
|
(1986 - 1991) ВНВАУ Шумен, така се наричаше тогава. После 4 год. командир на пускова установка в 38010 "Родни балкани" , (до Камчия, снимките долу). После година в Морско училище, като командир на курсантски взвод ... и след това завинаги "Чао армия". Минаха вече 20г. от тогава, от една страна съжалявам за загубеното време, но от друга не толкова много, защото много неща видях и научих...  
_________________ Господ прощава, тока не. А глада е по силен от тока !
|
| Вто Мар 29, 2016 10:49 pm |
|
 |
|
Private
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 9:22 am Мнения: 1511 Местоположение: София
|
В мъжки форум ако не се пофалиш къф си майстор-ебач ( както ти правиш) и къде си служил (както доста други правят), не мислиш ли, че ще е една идея по-скучно?  Ачийвмънтите трябва да се отбелязват, обогатяват CV-то. 
_________________ -= All our life, we are beta testers =-
|
| Чет Юни 09, 2016 2:54 am |
|
 |
|
dyaneff
Ранг: Минаващ
|
А аз "влязах" '85. 
|
| Чет Юни 09, 2016 11:58 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Абе не мисля, че има лошо в това човек да каже къде е служил, аз се радвам, че служих и то точно там. Днешните идиотчета нито учат, нито служат и истините за живота ги научават на 40 ако изобщо ги научат, през това време генерират други идиотчета и все светът им е крив.
|
| Пет Юни 10, 2016 8:08 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Какво може да ме научи някой шапкар с IQ 70? Как да марширувам срещу лека къртечница ли?
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пет Юни 10, 2016 11:19 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Само "шапкар" може да те научи как се дърпа спусък без да се замислиш с насочено оръжие към друг човек. Всеки с достатъчно IQ може да научи да мислиш, но за горното упражнение мисленето пречи...
|
| Пет Юни 10, 2016 11:28 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
ами какво да ти кажа... това ще те научи как да работиш с хора с IQ70 особено ако са ти началници, как така да направиш, че оня да си мисли че кара влака и да е щастлив, а ти да си правиш каквото знаеш и да не се потиш особено много. друго важно нещо, което научаваш, е че трябва да се пазиш сам, да работиш в група от относително разнородни индивиди и че една релса може да се пренесе на ръце само от 100 души, които си успял да накараш да ходят в една посока в крак. аз лично не мога да се оплача от казармата. тука имам колега от взвода, съвсем случайно се засякахме. преди 2 години нещо ми бръмна в главата и издирих взвода, актуализирах адреси, мейли локации. говорих по телефона с почти 90% от хората и бях много приятно учуден, че всички са постигнали някакъв успех в живота си. в същност не е чудене, на всички развитието беше в очакваната посока. за поне трима подозирам, че са станали милионери, но са го направили с труд и ум, останали са хора. малко ми накривя, когато се видях с колегата от Австралия - дойде с жената (българка) и две близначета, с които трябваше да си говорим само на английски. но това е живота...
|
| Пет Юни 10, 2016 11:39 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
На много неща те учи казармата, като например да знаеш как да не се опикаеш като пикаеш срещу вятъра. И да, може пък да те научи как да маршируваш срещу лека картечница, ще се научиш как да правиш не това което искаш, или ти харесва а това което трбява, а защо трябва няма значение, дали защото някой ти е наредил, дали защото това е начина или за да оцелееш няма никакво значение. Има много неща на които учи казармата, имаше много идиоти които след казарма станаха по малко идиоти, обратното не съм го забелязвал. Учи че живота не е теменужка, или пък дори и да прилича на таква много често е доста добре осрана теменужка и не само на мирис, но и на цвят и вкус. Който не го е разбрал може само да мрънка как нещо или някой му пречел, да е вечно недоволен или никога да не се реши да направи нещо в което не е сигурен. Аз лично съм за задължителна военна подготовка, и не таква за 6 месеца, минимум година, дори две, и то не таква каквато беше в повечето поделения, такава каквато правеха на границата или във ВВ, такава при която когато не кажеш Б след А, или не скочиш когато ти кажат скочи ти стъжняват живота и този на всички около теб, само така може да се научи човек 1 да изпълнява, 2 че всичко което прави има последици не само за него. Не мога да се сетя колко пъти сме бягали с пълно бойно и противогази до КПП-то, колко пъти сме препълзвяали киломтреи пресечн терн пак в пълно бойно, и да ти кажа не съжалявам за нито един от тези пъти. И нещо съвсем практично, като излязох можех да бягам по 20 км с 30 кг багаж и малко или много тази физическа подготовка сигурно и все още ме държи да не се разпадна защото от тогава не съм пробягал и 1 км повече но преди 3 годинки качих мачу пикчу с 30 кг човече на гръб и освен че се позадъхах нямаше никакви други ефекти, и колкото пъти съм се подлагал на направо екстремни за начина ми на живот натоварвания някак съм оцелявал, защото за човке който по цял ден е в колата или стои на бюро и качванеот на стълби става трудно.
|
| Пет Юни 10, 2016 12:47 pm |
|
|