|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 8:27 pm
Дърводелски въпрос за сандък
| Автор |
Съобщение |
|
bongo_x2
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Re: Дърводелски въпрос за сандък
Сребърният феролит е евтин и як, но малко бавничко добива окончателна твърдост. За покрива - насмолено като на Димитър (неговото май е плочки, по-лесно е на руло), има ги цветни, специален грунд, но е добре краищата да се лепят с горелка. Пък ако ще се заседяваш под ламарината лятото е добре и отдолу да лепнеш няк'в стиропор или др. На село навеса така го санирахме и съм доволен. Само дето не ръгнах стиропор между ламарината и шперплата отдолу и сега съжалявам. Добре, че има и лозници.
|
| Чет Сеп 21, 2017 10:15 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
gicho, в US, аз направих грешка да купя едно на DAP фабрично забъркано, голям боклук, не съм изобщо доволен. Днес си забърках обикновена смес за гипсокартон, става перфектно, просто нямах нещо подходящо в какво да бъркам, или по скоро ме домързя да търся .. простотия, нали знаеш човек си пати от главата. Аз го взех да правя с него текстурираната мазилка но и за там не става, явно съм объркал бранда, но и за там ще си разбъркам от сухия разтвор. За поцинкованата това само стоманена конструкция ли е ? Не всичко работи върху цинк, да не кажа че си трябва специална боя или грунд, особенно ако е нов горещо поцинкован. Има професионални продукти, но не знам занимава ли ти се да ходиш да го купуваш. От друга страна SICA мисля имаха праймери които са ОК за поцинковано, после всичко хваща. 3 в 1 недей, първо ти си с цинк, това е уж с ръждопреобразувател, но ще ти прецака цинка, второ не върши работа, една година се прецаках така. Пробвах 3 различни продукта, вече не им помня имената, но с нито еидн не стана, накрая сваляхме боя от 300 м тръба 1 1/2 " , може да се сетиш на тоя малкия диаметър каква играчка е, чудя се що не купих нови тръби ама как да е. Напоследък купувам боя ето от тия : http://www.profitsolutions.bg/bg/produc ... l_selemix/ , 2К Боя Direct to metal доволен съм, но иска чиста основа, ако имам ръжда ги минавам преди това с Loctite 7500, прави перфектна основа но е скъпо решение, при теб може директно, дават и добра адхезия с цинк. Тъкмо си купих онзи ден няколко уреда за проверка на покрития, един дебеломер и два тестера на дхезия 
|
| Чет Сеп 21, 2017 9:04 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
митак, хубава се е получила къщичката. като те изгони жената от вкъщи, слагаш един матрак, пускаш една керосинова печка и си слушаш Металика на воля. само е трябвало малката вратичка да я сложиш отдолу - хем жената няма да се качва на стълба, като ти дава храна, хем няма да изстива кибуца твърде много.
|
| Чет Сеп 21, 2017 11:07 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Дедо, тя малката вратичка е да се качват дълги неща на "тавана", че заради гредите не може от вътре  . Като дойде времето просто ще изрежа една друга малка в голямата и готово  .
|
| Пет Сеп 22, 2017 12:46 am |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Носещата е стоманена конструкция - черна, без цинк, и за там май ще е 3-в-1. Чуденето е за покривната ламарина, която е поцинкована и се чудих ако взем по-голяма кутия 3-в-1 дали ще мога да е ползвам и за поцинкованото. Явно няма да стане за нея, мерси за съвета. Иначе първият ми избор беше на Химатех - имат 2K "цинк-фосфатен епоксиден грунд" и е на добра цена - като се замисля колкото протектата 3-в-1 излиза. Само че ми трябва малко (1кг) и не си заслужаваше да плащам куриера само за него. Отделно незнам доколко ще мога да го разпределя за използване на няколко пъти и се отказах. Сега май съжалявам - налага се да поръчвам импрегнатор ("силфоб") и сметката щеше да излезе, но разбрах твърде късно. Даже имат възможност да го оцветят по желание. За ламарината сигурно ще взема нещо тяхно - сигурно някакъв друг модел грунд. Ще ги питам, много отзивчиви са и ще дадът съвет.
|
| Пет Сеп 22, 2017 1:57 pm |
|
 |
|
ToHu
|
За черното не зна с това 3 в 1 .. по добре сложи фосватен грунд и отгоре някоя по-евтина боя. Това 3 в едно мижа да те лажем. Вс епак ако всичко е чисто .. може и да стане, но не 3 в 1, нещо от сорта на тов акоето ти казах, 2k direct to metal. Ако обаче имаш ръждичка, не е много чисто, препоръчвам грунд. Това което работи перфектно е Loctite 7500, полиуретанов или епокси грунд и полиуретанова или епокси боя, но е много скъпо, най-вече локтайта, 50 лв/л, той е продукт за ремонти, аз го изпозлвам като грунд но не на всички обекти могат да си позволят. Иначе фосфатен грунд работи добре, вземи си система от един производител, грунд и боя. Между другото огледай си профилите, виж дали нямат лаково покритие, ако имат трябва да орпеделиш какво е, някои са много здрави и с добра адхезия, реало не може да ги свалиш освен ак онямаш голяма вана да ги топнеш в химия, други обаче са много временни, и ако боядисаш в-у тях смятай че адхезията я нама никаква, след време боята пада заедно с тях. Не мога да ти дам изпитан метод за разпознаване, обо взето като почнем да ги търкаме с четките се разбира дали ще пда или не 
|
| Пет Сеп 22, 2017 6:10 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
.... И да модифицира външното заключване на приоритетно-вътрешно 
|
| Пет Сеп 22, 2017 6:15 pm |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Ръжда няма (още), изчистване до "лъскаво" отнема половин минута търкане с ъглошлайфа (с диск със шкурка, на сегментчета) за една длан площ. Простото допиране на ъглошлайфа не смъква оригиналното покритие, трябва да задържа на място и да натискам. Както и да е - това на локтайт идва на цена колкото вюрт-ския, който казват също бил добър, макар да не съм фен на марката много (на вюрт). Сигурно си много по-навътре с химиите, но все пак ще пусна линк към шопите дето продават добри неща (по скромния ми опит): http://www.chimatech.bg/products/bg/132_antikorozionni-pokritiya/Цената която получих от тях за него е доста под 20лв/кг, което при 9 и нещо за 500мл за протектата 3-в-1 е направо изгодно. Профилите мисля че са производство на HUS Ltd: http://www.husltd.com/Тук по нашия край такива има.
|
| Пет Сеп 22, 2017 10:03 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Цинк фосвата си е стандарт, нито вюрта нито локтайта са за производствени цели, никой не ги е мислил да обмазваш големиконструкции, добре работят и ги изпозлвам, но е твърде скъпо. Освен цинк фосфат има и други решения, Хенкел имат интересни продукти.
|
| Пет Сеп 22, 2017 10:14 pm |
|
|