|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 8:24 pm
Доставка на компоненти на Analog Devices
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
 Re: Доставка на компоненти на Analog Devices
Сайта е под всякаква критика, и скоро пак имаше промени. При мен е същата работа, аналог само за много специфични нужнди, ей сега един техен фронт енд ще изпозлвам, и въпреки, че и преди съм го изпозлвах много мислех преди да го сложа, а и все още мисля. Прерових тексасци нямат нещо подобно, иначе нямаше да сложа аналог, и разбира се само фронт енд от тях, останалата аналоговщина и фотодиодния фронт енд са на тексас. Едно време доста далас и максим изпозлвахме. Проблемите с аналог са далеч от преди ковида, конкретно продуктопвите линии на максим и далас взеха да изчезват доста по-рано. Линеър също ми бяха любими ама ... Аналог винаги са били тегави и за малки обеми скъпи, нямал съм нещо с тях в стотиците хилкяди та да знам кйак е при по-големите бройки но до 10-15 хил на година са си в пъти по-скъпи от алтернативите им, там където ги има. Факт е имат неща които друг няма, и аналогивщините им обикновенно работят точно така както е описано, изненади няма, но то и с краварите няма много. п.с. пак в тая връзка, покрай тоя проект гледам са пуснали два нови чипа, фронтенд за електрохимични датчици, и тия новите пасваха идеално на началното задание, ама на сайта информация никаква, само след NDA. Как да е, няколко дни разправии напред назад докато подпишем NDA, пратиха пдф-и зададох прост въпрос, два тоя чип в производство ли е, щото пдф всичко е прелиминари, след тов апитах какви ще са MOQ, щото ако ще е 100к+ не е за тоя проект, такива бройки няма да има ако е 5-10к по-става. Не можаха да ми отговорят на нито единия въпрос, тоя който ми прати ПДФ ме пренасочи към някой друг който така и не отговори, но аз не ги и ръчках повече защото заданието малко се промени и освен потенциостат се наложи да мерим и импеданс, и му свършиха каналите на въпросния чип. Но иначе мнго добре измислен, 4 аналогични фронт енда, като са ги помислили да могат да работят само с един Re/Ce и много работни електроди какъвто е моя случай .... само дето като сложихме и EIS-а отидох на 6 канала  .. та мисълта ми беше, инвестирали са в развой, поне на хартия чипа е много добър, пасва за много приложения ама като опреш до търговци и .....
|
| Сря Яну 07, 2026 1:28 am |
|
 |
|
bobihot
|
Няма K1...
|
| Сря Яну 07, 2026 2:17 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
Това не е непременно нещо лошо...
|
| Сря Яну 07, 2026 9:39 am |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Абе не бързайте да погребвате аналог... все още е доста стабилен на някои пазари... Проблема е както навсякъде -след короната разни войни къде търговски къде гоорещи... Китай много дръпна напред... ако сте чели дръпнал доста инженери от АSML... със по 700к трансферен бонус да оравят ulp машини в нанометри резолюция..... имат визия до 2030 да продават машини като на асмл.... Та стагнация на пазарите, ембарго на технологии (например зте щ, хуйвей и т.н. не може да купуват от нас) и кво ли още не.. та всичко е свито,
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Сря Яну 07, 2026 6:41 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
А аз не ги погребвам, просто съм лимитирал техни чаркове до мин. нужното, едно време ако ще е ОУ почти винаги слагах техни, не съм изпозлвал техен поне 4-5 години. Не е само санкции и проблеми на пазари, ясно е, че всеки гледа големи клиенти ама и с големите не са много добре. Portwell още преди години като правихме една платформа при тях ми казаха че избягват АД чаркове, това беше доста преди ковида, а портвел са бая големи. Иначе това със санкциите си е проблем, реално не знаеш къде може да гризнеш дръвцето, аз вече отрязах всякакви клиенти от близкия изток и азия, дори да са от израел, никога не знаеш кой какъв е.
|
| Сря Яну 07, 2026 7:07 pm |
|
 |
|
Pif
|
Сагата приключи. Маус / Микродис ми доставиха ДСП-то. Писали са го на друг (явно е купувал и вече аналог му имат доверие). Но експеримента затвърждава - никога повече аналог дивайсес.
|
| Пет Яну 16, 2026 11:42 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Само да вметна, явно вече хората и в аналог се попритесниха по случая, защото много от утвърдените имена (дизайнери и тн, все хора дето ще ги видиш рошави, с тефтер и омърляна бяла престилка и замислен поглед/блуждаеща траектория из коридорите) та те са едни от основните двигатели на аудио форуми и аматьорски радио и тн. Та те взеха да надигат въпроса как е много трудно/невъзможно да се намират аналог елементи последната година и половина…. Не знам дали ше има промяна, но вече се говори за това. Само дано не станем като броадкпм/микрел и тн…
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пет Юни 19, 2026 1:27 pm |
|
|