Отговори на тема  [ 156 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Следваща
Световна икономика и ред 
Автор Съобщение
Ранг: Почетен член

Мнение Re: Световна икономика и ред
nik написа:
не е западен, китайски е, за да се гърчат зомбитата докато им се провалят теориите за пореден път :)
как можете да падате толкова низко незнам... ама нищо де, никой не може да ви спре да се излагате :)

Китайски, ама с андроид:) Нямам повече въпроси:)

Пет Сеп 29, 2023 8:51 pm
Профил
Ранг: Форумен бог

чуваш ти... освен сорос друго не чуваш ама йаде.. :D
значи критерия ти за изкарани пари е ако си купиш ай фон... както казват типично било за БГ - много е важно да си светиш с последен модел ай фон докато ходиш във външния кенеф... :D
как никаква разумна мисъл не ти роди главицата... седнал той дертове на путин да бере... не ги мисли, те ще се оправят, ама ние в БГ с такива залюхани зомбита какво ще правим....

Пет Сеп 29, 2023 8:57 pm
Профил
Аватар

palavrov написа:
Винаги е било пълно с опортюнисти които са се нагаждали според посоката на вятъра - като е трабвало са били първи комсомолци, после са били първи на жълтите павета, нищо ново под слънцето. Всеки от нас си има пристрастията, няма нищо лошо в това. Ама като започне някой да ми говори, че националният ни интерес бил такъв или онакъв, все едно всяка вечер си ляга с него и на мен ми кипва в един момент - щом го знае какъв ни е националния интерес нека го сподели ако обича откъде го е научил ... не го ли направи извода е ясен, слуша какво му говорят звездите

Не гледай "националния интерес", гледай си своя собствен. Ако ти изнася правителство, което изкуствено и антипазарно, следвайки някаква малоумна доктрина, дига цените, ерго прави те по-беден и живота ти по-тежък, то ти наистина си за психиатрия, от моя гледна точка. От мойта камбанарийка, тия, за които "националния интерес" е хората на тая територия да живеят по-зле са индоктринирани зомбита. И аз нямам какво да кажа или направя по въпроса, това се оправя едва след като те закопат. Лозунгите "потърпете още малко, светлото бъдеще всеки момент ще настъпи" и още по-лошото "търпете, защото така е правилно" са абсолютно същите, каквито са пеели бодрите комсомолци по соца. На опашките за тоалетна хартия и маратонки ромика. И аз отново мисля, че няма какво да се каже и направи по въпроса.

Пет Сеп 29, 2023 9:00 pm
Профил

nik написа:
чуваш ти... освен сорос друго не чуваш ама йаде.. :D
значи критерия ти за изкарани пари е ако си купиш ай фон... както казват типично било за БГ - много е важно да си светиш с последен модел ай фон докато ходиш във външния кенеф... :D
как никаква разумна мисъл не ти роди главицата... седнал той дертове на путин да бере... не ги мисли, те ще се оправят, ама ние в БГ с такива залюхани зомбита какво ще правим....

ЧовекОт и от ирония не разбира, надежда всяка тука оставете...

Пет Сеп 29, 2023 9:07 pm
Профил

Чета, чета, и ме сърбят пръстите да я локна :) Айде и аз да помрънкам малко, ходих днес да купувам барбекю, мръсните капиталисти нещо което в САЩ може да се купи за 300-400 пари тук му искат двойно и тройно ... да му и на световния ред и икономика, схемата е да го духат бедните ..:D

Пет Сеп 29, 2023 9:18 pm
Профил
Аватар

Бате тва барбекю за тия пари с вграден атомен реактор ли е

Пет Сеп 29, 2023 9:20 pm
Профил

Реконструкторе, обикновенно борбата за всеобщо добруване винаги е свършвала зле за всички. Не знам къде ги видя тези живеещи зле за които си се загрижил - аз видях пълни 5 звездни хотели, кръчми в които не можеш да си намериш място, препълнени самолети за гръцките острови ... ако от това искаш да спасяваш българина - ами успех! Да не говорим, че от хората тук във форума силно се съмнявам, че някой го е закъсал заради вдигането на цените. То вдигането между другото е в цял свят. Не е само в БГ. Не сме изолирани от глобализма. Сметките ми тук по магазините са почти двойни спрям 2-3 години - за едни и същи неща. Хубавата белгийската бира стана по 4-5-6-7 евро литъра ... няма и как иначе след толкова напечатани пари по време на пандемията и скока на газчицата, но за момента се справяме, не сме го закъсвали.

Пет Сеп 29, 2023 9:28 pm
Профил

Реконструктор написа:

Green Egg-а си струва всяка стотинка. Няма такъв кеф!

Пет Сеп 29, 2023 9:29 pm
Профил

Ми не .. то аз купих, пак за около 300 ама на кюмюр, и доста тънка ламарина, явно мексиканците имат пари. Хомдипо и лоис в щатите има за по 300 на газ с по 3-4 горелки, тук в хом дипо единственото на газ което продават за скромните 68000 песо ... около 4к гущера, и е някакво менте ... малки газови няма, живот.

Пет Сеп 29, 2023 9:32 pm
Профил
Аватар

ToHu написа:
Чета, чета, и ме сърбят пръстите да я локна :) Айде и аз да помрънкам малко, ходих днес да купувам барбекю, мръсните капиталисти нещо което в САЩ може да се купи за 300-400 пари тук му искат двойно и тройно ... да му и на световния ред и икономика, схемата е да го духат бедните ..:D

За какво ти е барбекю. Знаеш ли колко са поскъпнали пържолите? :D

Пет Сеп 29, 2023 9:34 pm
Профил

itso.t написа:
ToHu написа:

За какво ти е барбекю. Знаеш ли колко са поскъпнали пържолите? :D

Тия дни мернах една статия по колко хайванчета се колят на ден глобално ... с тези цифри които видях няма начин да стане прекалено скъпа пържолата, ама както ТоНи отбеляза, бедните ще го духат ... готин виц:

- Ей какви времена настанаха, богатите рупат глухарчета а бедните преяждат с пържоли ...

Пет Сеп 29, 2023 9:39 pm
Профил

palavrov написа:
Реконструктор написа:

green ega е друго нещо, не съм и търсил такова, аз го вземем за фабриката, да им правя чат пат кебапчета и кюфтета :) сигурно и при него разликата е сходна, истинския грийн ег по европа го продават горе долу на двойна цена, в БГ съм го виждал и на тройна че и отгоре, там на черни връх в дясно към околовръстното има едни измамници, точно 3.5 на цената която е в САЩ.
Има копия, които са доста по-евтини, но в САЩ те са за по 200-300, а в БГ струват колкото истинско яйце .. на тоя тип им се казва kamado грил, и ценовия диапазон е доста голям, въпроса е че и в Мексико както и като цяло в Европа / България, е голямо кожодерство.
А иначе ... имам и голямото яйце и опушвачка ... от както взех газовия грил не съм ги палил, няма и да ги запаля сигурно скоро, разликата не е такава, че да оправдае загубата на време :)

Пет Сеп 29, 2023 9:41 pm
Профил

https://www.youtube.com/watch?v=Yl7goPRw_eE

"няма такова нещо като ние сме добрите и сме демократи а лошите са тоталитаристи, има две страни борещи се за надмощите ..."

Пет Сеп 29, 2023 9:43 pm
Профил

ToHu написа:
palavrov написа:
Реконструктор написа:

green ega е друго нещо, не съм и търсил такова, аз го вземем за фабриката, да им правя чат пат кебапчета и кюфтета :) сигурно и при него разликата е сходна, истинския грийн ег по европа го продават горе долу на двойна цена, в БГ съм го виждал и на тройна че и отгоре, там на черни връх в дясно към околовръстното има едни измамници, точно 3.5 на цената която е в САЩ.
Има копия, които са доста по-евтини, но в САЩ те са за по 200-300, а в БГ струват колкото истинско яйце .. на тоя тип им се казва kamado грил, и ценовия диапазон е доста голям, въпроса е че и в Мексико както и като цяло в Европа / България, е голямо кожодерство.
А иначе ... имам и голямото яйце и опушвачка ... от както взех газовия грил не съм ги палил, няма и да ги запаля сигурно скоро, разликата не е такава, че да оправдае загубата на време :)

При нас мини макс яйцето е към 1000 евра. В Практикер видях подобно Камадо за 600лв ... бая му се зачудих. Колко време губиш? - за да метна едни ребра вътре ми отиват 15 минути да го разпаля и още толкова да се запекат ребрата ... общо къмто половин час - точно да изпия кротко една бира за загрявка ;) С кифтета е малко по бързо. За опушвачка още не съм натрупал опит и мерак. А и първо трябва да излезна на глава със комшийката, че е свикала общо събрание да ми забраняват паленето на барбекюта ... т'ва белгийски баби без внучета е голяма мъка - само се чудят с кой и за какво да се заядат

Пет Сеп 29, 2023 9:49 pm
Профил

Ами у щатско мини-макса е около 800 пари,зависи вече от къде купуваш, там от където купуваме /купувахме/ кюмюра обикновенно има отстъпкамежду 10-15%, според фазата на луната и цикъла на жена му сигурно ... понякога и 20 дава, но онлайн мисля е 850. Тва малко мъничко за нашето семейство, ние имаме XL, и пак трябва на 2, че и на 3 пъти понякога. За смтка на това газовия грил е голям, в повечето случаи всичко става на веднъж :) Мързел какво да ти кажа, сума и години само него изпозлвахме, ама сега като има по-лесно, кой ще ти пали въглища, а то трябва и да ги имаш, да не са се овлажнили ...

Пет Сеп 29, 2023 10:36 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 156 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Следваща