|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:11 am
| Автор |
Съобщение |
|
plameniv
Ранг: Форумен бог
|
 Брех
Тука тоалетни на всеки ъгъл задължително и в заведения по 2, в всеки шопинг на всеки 20м от 2-страни и на всичкото отгоре си има отделно за инвалиди и майки с деца специален кът, и на всякъде чисто ама много чисто , и пари не искат за да идеш.
Аз забравих за екстрата да си на заведение и да те ръснат с стинки за да я посетиш 
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Пет Юли 25, 2008 2:14 am |
|
 |
|
sthx
|
 Re: Брех
Ха, сега пък ще си мерим кенефите. Ами почакайте да построим и във всяка паланка кенеф на всеки ъгъл, пък заповядайте тогава. 
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Пет Юли 25, 2008 7:47 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Не е така. Прави са. Кенефите са си огледало на живота в една държава.
Преди известно време като се прибирах от ралито в Гърция, заседнах на Кулата. Викам чакай да пусна една вода, е .... горчиво съжалявах. Отвън кенефа е съвсем европейски. От вътре.... външния ми кенеф на село е като болница сравнено с това което видях там. Като капак на всичко имаше паничка и напис на стената 0,30eur. (в държавно учреждение - пари за тоалетна???) Апропо снимах го и пратих снимките тук, там. Незнам дали е имало ефект, съмнявам се.
Освен това в БГ има тотален недостиг на тоалетни. Градовете напрактика нямат обществени тоалетни. Аз лично за София мога да изборя 2-3 максимум. Да не говорим що за малоумщина е това, търговски обекти от типа на фантастико да нямат задължително тоалетна. Може ли да е задължително за квартално кафене, а за такъв хипермаркет да не е. В болниците и поликлиниките например, масово се заключват тоалетните за простосмъртни, за да не ги чистят. Що за дивотия?
А кенефа е едно от местата които всеки човек посещава. Един германец като дойде в БГ може и да не влезе в Ал. Невски, но гаранция ще му се припика. Недай си боже да е някъде на улицата - освен да действа по български на някое дърво друго не му остава.
Аз мисля, че кенефа е едно от най-добрите отражения на културата на притежателите му. Ако не можеш поне там да си осигуриш комфорт - то целия бит е един кенеф (в лошия смисъл на думата).
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Юли 25, 2008 8:21 am |
|
 |
|
medeamona
Ранг: Новодошъл
|
Тук си много прав Цецо.
Скоро пътувах от Чехия към България с автобусче. ПО какво се познаваше, че приближаваме родината мила?
Тоалетните ставаха все по-отвратни.
Може това да не е най-важното, но определено е показателно за отношението ни към околния свят и към живота въобще.
_________________Айде сега и на инженери ли ще се правим? 
|
| Пет Юли 25, 2008 9:53 am |
|
 |
|
stanleyhacker
Ранг: Новодошъл
|
Фантастико хипермаркет?? Това е някакво квартално магазинче, но съм ЗА да има тоалетни и в такива магазини. Както казах, аз не мога да се оплача от този проблем във Варна, почват да стават все по-европейски нещата. Хубаво е да са безплатни градските тоалетни, но не сме дорасли за тая работа, просто ще се занемарят за 0 време. Не ми се налага толкова често, така че бих прежалил 50ст(не знам колко е всъщност) ако ме напъне нещо.
Като стана дума за безплатно не мога да не отбележа безплатните спортни комплекси, които са много добре направени - настилка, мрежи, осветление(работят денонищно) : С игрища за футбол, волейбол, баскетбол, тенис, целогодишна ледена пързалка, детски кът. Три на брой - в младост, морската градина и аспарухово. Аз по времето на социализма не съм си и мечтал за такива работи - ритахме на поляната или на асфалт.
|
| Пет Юли 25, 2008 11:07 am |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
А бира донесе ли ни? Или я реинвестирахте всичката по тоалетните ...
|
| Пет Юли 25, 2008 11:50 am |
|
 |
|
ji4ka
|
В България кенефите са мръсни защото много от българите са заети да чистят тоалетните на запад.
Тука нямало достатъчно тоалетни - а защо,мислите ,българския чернозем е толкова плодороден?
А що се касае до работодатели и бизнес, тези от които трябва да се учим са точно американците, а не ЕС или жълтурите. И вместо да нападате Пирев , по-добре четете по-внимателно и си "купувайте" туй-онуй. То е ясно ,че никога няма да ги стигнем американците ,но поне посоката може да уцелим. Само тия юпита и брокерчета нещо замацват пейзажа...
|
| Съб Юли 26, 2008 12:32 pm |
|
 |
|
sthx
|
Несъмнено това е така. И не само тоалетните се променят ,като се пътува от запад на изток. Просто предложих на тези, които в тези неща виждат причината да станат емигранти, като (и ако) оправим това наследство на бащите и дедите ни, пак да дойдат в България.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Нед Юли 27, 2008 11:25 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ако ще мерим по тоалетни, смело мога да твърдя че турция е върхът на света, тъкмо от там се връщам, и по разни бензиностанции в нищото имат тоялетни в които можеш да спиш, и не с едно пикало и едно цокало, а с 10-20 от всяко, чисто и приятно ... това относно тоалетните ... те и пътищата им са 100-на години преди нас ама ... това не е всичко.
А по темата няма какво да кажа по различно от това което съм казвал, само по въпроса от кого трбява да се учим, от историята, и САЩ и ЕС в момента не могат да са образец за работеща икономка, то даже в момента по добре да вземаш пример от ЕС вместо от САЩ, виж преди 20-30 години мисля САЩ са били добър пример.
|
| Пон Юли 28, 2008 2:31 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
С риск да стана неприятен на някой хора, мога да уверено да твърдя, че цивилизованите мюсюлмани са с много добра лична хигиена, на момент доста по добра от на "белите" хора. Говорим за цивилизованите де, не за талибаните по пещерите.
Ако някой е влизал в българомохамедански дом ще знае за какво говоря - бедни хора, отрудени изстрадали, но вътре е като болница. Дрехи винаги чисти, тоалетна - винаги лъсната. Абе чисти са спор няма.
И аз имам същите впечатления за кенефите по цивилизованата част на Турция. Абе да си кажа честно - в БГ са си най-мърлявите кенефи средностатистически погледнато.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Юли 28, 2008 3:16 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
даааа...
и на всeки смърдящ кенеф виси старателно попълнен лист - проверил, измил, помирисъл...
на документи всичко е ажур, ма кенефа си смърди
вчера гледах доган...
евро парите били спрени, щото не можело да са харчат безразборно парите на европейските данъкоплатци.
щели да компенсират плащанията с пари от излишъка.
като че ли ние не сме европейски данъкоплатци...
тия пари в излишъка от къде са се взели?
|
| Пон Юли 28, 2008 6:39 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
от източно-европейски данъкоплатци Дедо, съвсем случайно живущи в нашата мила родина, ДРБ
|
| Пон Юли 28, 2008 7:00 pm |
|
 |
|
GDTRON
Ранг: Минаващ
|
Здравейте пичове, имам една молба. Може ли някой, който е работил е фирмата "Мегатекс" или "Институт по специална електроника" (както са я нарекли е обявата за работа) да даде повече информация за тази фирма. Като например имали проблеми с плащането на заплатите, какви са условията на работа и въобще нещо което е важно човек да знае преди да кандидатства за нея.
Благодаря Ви !
|
| Вто Юли 29, 2008 10:57 am |
|
 |
|
paregov
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Сря Мар 01, 2006 2:21 pm Мнения: 267 Местоположение: Fort Lauderdale, FL
|
В тези обяви за работа пише "Организация Мегатек ЕООД". Има голяма вероятност да нямат нищо общо с Мегатекс (тези с информационните дисплеи).
_________________ Всички обичаме да печелим, но колко от нас обичат да тренират!
|
| Вто Юли 29, 2008 12:04 pm |
|
 |
|
GDTRON
Ранг: Минаващ
|
Я колко интересно, обявите със същия текст ги има и за Велико Търново, само че отдолу пише "Институт по специална електроника ЕООД". Ха сега може ли някой да познае коя е фирмата  . Абе нещо много мътна ми се вижда тази история. 
|
| Вто Юли 29, 2008 2:14 pm |
|
|