Отговори на тема  [ 85 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Битка за поръчка с мафията/държава - идеи за следващ ход... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Ти как разбра, че в другите страни и по-специално в Гърция цените на лекарствата не се дотират :? ?

Чет Юли 08, 2010 5:37 pm
Профил

Мнение 
A dotirat li se?
Druga mi be6e misalta. Ne se hva6taite za dumata :)

Чет Юли 08, 2010 8:04 pm
Профил

Мнение 
Ами щастлив съм, щастлив съм дотолкова доколкото начина по който работя ми усигурява приходи и не ме притеснява дали лекарството е 5 или 15 лева, щех д съм по нещастен ако струваше 5, но аз нямах и тия 5 .. говорим за лекарства примерно, щото аз лекарства не пия, ако изключим аналгина дето почнах последните 2-3 месеца че нещо ми става с тиквата.
Дали би било по добре без корупция, не знам, лично за мен това е по добрият вариант. Занимавам се основно с техника която е скъпа и специфична, и надценката е 100% и нагоре, с или без корупция ще я продавам все на тая цена и все с тая отстъпка, дали остъпката просто се приспада от цената или пък се дава във вид на комисионна / подкуп ми е все тая, аз от корупцията не губя и не печеля.
Я да видим сега кой тук ще каже като ме псрът полицаи никога не плащам, почти съм сигурен че всички тук биха предпочели да дадът 10-20 лв, вместо да се разправят с актове, точки и др.подобни. Аз също го предпочитам, и съмдоволен че мога да си плащам.

Чет Юли 08, 2010 8:26 pm
Профил
Аватар

Мнение 
emilvtc написа:
Ne se hva6taite za dumata :)

А за какво предлагаш да се хванем :? ?

Чет Юли 08, 2010 8:42 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Dimitar написа:
emilvtc написа:
Ne se hva6taite za dumata :)

А за какво предлагаш да се хванем :? ?

Не знаеш ли? :D
Във връзка с гореизложеното от долуподписания..... :evil:

Чет Юли 08, 2010 9:20 pm
Профил WWW

Мнение 
Цитат:
А за какво предлагаш да се хванем ?

Ами например да се хванем за принципа. Да подхранваме ли корупцията или не. Да отделяме ли част от изработеното от нас за да храним безполезни паразити и паразитни структъри или не. Ми то май въпросите са риторични и като че ли няма какво да им обсъждаме ...

ToHu, въпроса ти за полицаите е много добър. За момента не ми се е налагало да съм в киреча и да се "откупвам" с рушвет, но ... може и да ми се наложи ... Знам ли ... Може пък и да клекна ... Хора сме и не сме идеални, но това не значи, че не трябва да имаме принципи, нали?

Аз съм от малкото "идиоти", които не близват алкохол. Не за друго, ама не ме кефи. Та спират ме на нова година за проверка за алкохол и видите ли дрегера отчита наличие. Само дето аз си знам, че няма такова нещо. Идиотите "настроили" дрегера и винаги показва ... Ей, такъв джангър вдигнах, че се чудеха как да се отърват от мене ... Та то не беше "а-бе да не пиеш някакви хапчета които да лъжат дрегера" и др. подобни вариянти за да кажа ДА и да кажат "ми то показанието е от тях". Ама аз - МИ НЕ ПИЯ ХАПЧЕТА. ДА НАПРАВИМ КРЪВНА ПРОБА ... Ей, така съжалиха, че са ме спрели, че и гюрлотия им вдигам, а и на "новогодишния им бизнес преча" , щото докъто бях там и се разправях други не спираха ... А-бе смях пълен. И за какво да им плащам на "боклуците", когато няма за какво? Е- ако бях в "киреча" - примерно на 3 ракии - картинката е друга. Но и тогава опира до принципи - примерно да се качим ли на колата като сме пияни като казаци ...

Случая породил темата обаче е доста по-различен. tgi не е в киреча и няма защо да се гъне пред който и да било. По скоро наистина ако може да се проведат разговорите на "по-горно" ниво и да се прескочат мижитурките би било чудесно. Само незнам дали е възможно.
А-бе както Дедо Боре казва "козата си сака пръч" - и на tgi му трябва някой да се занимавас пласмента на продуктите му. Но за да го няма - сигурно си има причини. Дали са финансови или други - това не е тема на дискусията.
То май всички имаме нужда от такива хора за пласмента :)

Чет Юли 08, 2010 9:40 pm
Профил

Мнение 
Ами то за алкохол е лошото че вземат, ама корупцията си е корупция. Иозбщо не тсва въпро за алкохол, ама ти знаци не нарушавал ли, ако кажеш не, ще излъжеш, в тоя град няма начин да не нарушиш някой знак или маркировка, и от там нататък въпросът е дали си късметлия или кукуте го дебнат тоя знак. Да речем че скорост извън градско не превишаваш, ама в софия има места където сигурно я, щото по закон е 30 ... , винаги ли си с колан .. не ти ли се е случвало да отговориш на тлефона докато караш .. или д си забравиш фаровете ?
Те от такива неща изкарват пари, и хората са склонни да дадът, или никога не си ходил в кат и не знаеш как е.

Чет Юли 08, 2010 9:55 pm
Профил
Аватар

Мнение 
емиле, точно такива като тебе са двигателя на корупцията, а не тези дето дават рушвет. защото на вас все света ви се вижда неуреден, все се бутате с плакати да протестирате, все дигате джангър за нещо. само дето единствения резултат от цялото ви квичене е нови и нови тъпи закони, които задушават развитието на обществото и пораждат корупция. впрочем корупцията е най-малкия проблем, тя дори не е проблем, а е вид решение на проблема, който вие създавате. не алчните корпорации, или подкупните чиновници, или лобистите разни, вие сте истинския проблем.

Чет Юли 08, 2010 10:19 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ся аз да върна малко кън гръцко, щото нещо поназнайвам оттам. Предният пост го писах от работата и пропуснах да спомена колко е прав emilvtc. Определено едно и също лекарство там е по-евтино отколкото в БГ. И държавата не дотира ами след като си го купил ти връща парите чрез касата на социалната осигуровка. Тази схема е много по-удобна за корупция обаче някъде по света имат срам, или по-скоро страх от стачки.

А в гръцко през 80-те селянинът е орал с кравата и вола, мизерия и беднотия. По геополитически съображения рукнали пари, съответно ядени на корем, даже и европейска държава станало, никой не е говорил за връщане, и ся със спирането им се оголва пак г*за.
Те и наш'те политици на това се надяваха ама ядец! Аз още при гъзоблизтвото да влезем в Европата много се смях. Ся гледате как се връщат пари и се плащат глоби.

Чет Юли 08, 2010 10:37 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цитат:
И държавата не дотира ами след като си го купил ти връща парите чрез касата на социалната осигуровка.

Бонго, това изречение е голям бисер - значи хем не го дотира държавата, хем после ти връща пари :D .

Чет Юли 08, 2010 11:02 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Добре де, Димитре, кво му е смешното - май не ти се ще да разбереш какво ти казва Бонго.

Държавата не дотира лекарството - т.е. цената му в аптеката е пазарна и е по-ниска от
тая в БГ.

След като го купиш влиза в действие комунизмът и държавата ти връща парите, коит си
платил по пазарна цена, по-ниска от тая, която плащат хората в БГ (и за която ти също навярно
си мислиш, че е пазарна, а не ченгесарна).

Така белким е по-разбираемо
:D

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Пет Юли 09, 2010 12:51 am
Профил WWW

Мнение 
При бизнес с държавата не се лъжете с патриотизъм - цената задължително трябва да е с поне 50-100% нагоре от "нормалната"! Щото такава бюрократична върхушка може да ви емне, а нервите и тичането по разни бюра никой не ви го зачита. Посредниците са нужни най-вече за да се размие отговорността, иначе нещата стават опасно лични. Целта на всеки бюрократ е някой друг да взема решенията и отговорността, а той да прибира само таксите "по закон".

Пет Юли 09, 2010 2:27 am
Профил
Аватар

Мнение 
Цитат:
Така белким е по-разбираемо

Аз го разбрах това и без ти да ми го обясняваш, ама обясни ми друго - как това, дето ми го обясни се връзва с твърдението "И държавата не дотира " :? ?

Пет Юли 09, 2010 2:51 am
Профил

Мнение 
Цитат:
Аз го разбрах това и без ти да ми го обясняваш, ама обясни ми друго - как това, дето ми го обясни се връзва с твърдението "И държавата не дотира " ?

А-ми елементарно: Аз или ти като отидем до Гърция и си купим от кварталната аптека два пъти по-евтини лекарства спрямо тези в БГ - каак точно "държавата те дотира" ?

Гърция не дотира теб и мен, а "реемболсира" или ако щеш дотира гърците, като им признава разходите за лекарства и им връща част от парите. Така е и в Чили, а предполагам и в други страни...

Пет Юли 09, 2010 3:13 am
Профил
Аватар

Мнение 
Демек на нас Гърция и Чили трябва да са ни държави-модел за подръжание, така ли да го разбирам :) ?

Пет Юли 09, 2010 3:16 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 85 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща