|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:08 am
Кога ще ги стигнем или по-добре да не ги стигаме...?
| Автор |
Съобщение |
|
tgi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Да. И не само за мене ами и за повечето от хората в кръга ми почти всички твърдения в картинката биха
били неверни.
Това, че простотията е сред 80+ % от народа не значи, че нещо е особено различно.
Който е живял навън знае за простотията и там.
Затворническият манталитет, за който съм говорил и друг път, е следствие, не причина.
Самобичуването в ала Цецо и тая картинка стил е не само насадено от медиите (които го правят
с очевидна цел), но е и бягство от битката с врага (отказваш да го видиш значи няма с кого
да се биеш, колко удобно).
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Сря Дек 22, 2010 7:00 am |
|
 |
|
zaphod
|
каква битка те гони ве тги, няма враг тука, всичко е в болното ти параноично въображение. българите толкова си могат, не че някой ни спира със зла умисъл. хитлер много мрънка срещу обективността на немците, заради обективността се оставяли да ги прецакват и т.н. ще ме прощава но ето какво получаваме когато човек му липсва обективност - тебе.
|
| Сря Дек 22, 2010 9:05 am |
|
 |
|
zaphod
|
дедо боре, както винаги много се палиш, накрая пак ще се окаже че не било компютри а компоти.
|
| Сря Дек 22, 2010 9:10 am |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Хе-хе, ха честито
Аз се сблъсках с този феномен през 2007г. тук, в Хамерика. Само, че с интернет. Бях си поръчал интернет от АТ&Т, на другия ден ми звъни телефона и ми говорят как щял да дойде човека и така нататък, викам да идва. И той дойде, ама не беше от AT&T, ами от друга компания, попълнил едни формуляри, на които съм бил отговорил с да по телефона, само да се разпиша най-отдолу....
На гърба си беше метнал стълба и руло кабели, даже беше готов и първия пирон да забие. Е не го издържах чернилката, развиках се, псувах каквото ми дойде и затворих вратата. Няколко пъти ми звъняха на телефона да се убедят, че не искам интернет, по едно време на сръбски, после на македонски, накрая намериха и българин техник при тях, че и на български. И познай българина как отнесе най-хубавите псувни в репертоара ми, въпреки, че е най-малко виновен за политиката на фирмата.
За пореден път се убеждавам, че всички тарикатлъци са измислени отдавна в "цивилизования" западен свят, просто с времето някой български тарикат ги научава и след това прилага. Ама няма какво да се оплакваме де, искахме и копирахме сляпо западания модел, трябва да свикваме на подводните камънаци 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Сря Дек 22, 2010 12:01 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Абе незнам що не ми се обаждат на мен. Ще ги побъркам. Наистина се обаждат само на възрастни хора 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Дек 22, 2010 1:02 pm |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
Разгледай прикачения файл - вързали са си гащите. А след като потвърдиш любовната си клетва към тях с твоето "да" и те са си вързали гащите към твоите
Съгласи ме още с "баси", но допълнението от "шибана" && "дъжава" радва ушите, винаги съм бил за реалистичното мислене, аман от оптимисти и песимисти
Едит: Абе май и на телевизора да кажеш "да, да" докато им зяпаш рекламата - пак си сключил договор. То бива, бива, ама... 
|
| Сря Дек 22, 2010 1:03 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Нищо не са вързали. Това че си заявил, че си съгласен с нарушението на закона, не значи, че законарушението отпада.
Тази сделка от разстояние и президентски подпис да има, не би издържала в никой съд по БГ законите. Просто все още не са го приложили на някой достатъчно грамотен човек, който да има желание да си защити правата. Или някой адвокат, който после да им измъкне 10-20 хилки за смутено психично здраве. Избират си старци или баламурници.
Пирев твоя случай въобще не е същия - на теб са ти донесли хартията да се разпишеш. И докато не го направиш - ДОГОВОР НЯМА. Тук говорим за сключване на договор на база устна уговорка. Което е малоумие и няма никакво юридическо покритие.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Дек 22, 2010 1:19 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Всеки договор може да се сключва в устна или писмена форма. Изключения правят само сделки за формата на договаряне е изрично упомената чрез закон. Примерно сделките с недвижими имот се сключват само в нотариална форма.
Така че, ако БТК не ви купуват апартамента - всичко останало е ОК, няма нарушение на закона!
|
| Сря Дек 22, 2010 1:37 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Само дето за да издържи в съда, ще трябва да докажат, че аз съм го подписал устно. А обясни ми как се доказва юридически, че точно аз съм бил на телефона и как се доказва, че съм казал ДА точно по смисъла на съгласен ли съм?
По принцип тук още в хартийката на Вивател има заложено дивотия. След съгласието ти те изпращат писмено потвърждение в срок от 7 дни. А ти има имаш право да обжалваш в срок от 7 дни от датата на съгласието (не от датата на получаване на потвърждението).
Абе нали ти казвам - не случайно избират определен сорт хора. Щото ако някой реши да се заяде с тях - няма начин да не спечели. Най малкото тупурдията която ще се вдигне, ще е достатъчно черен PR.
|
| Сря Дек 22, 2010 1:44 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Трябва да се докаже съгласието ти, а не наличие на подпис...
В случай че ти кажеш "Не съм се съгласявал" те ще предоставят запис на разговора. Съдът ще прецени дали да го приеме за доказателство. Но ако експертиза докаже, че гласът е твой и в записа те уведомяват за всички необходими условия по договора, тогава единствената ти възможност е да пледираш "невменяем"
Пак казвам - няма НИКАКЪВ проблем те да се пробват да докажат устен договор. Дали ще успеят зависи дали ще убедят съда. Но аз не виждам технически проблем (нито правен - казвам ти го като човек, който е учил право...)
|
| Сря Дек 22, 2010 1:58 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Абсурд е някой да може да докаже, че аз съм бил на телефона. Не и ако е записан със нормални технически средства, а на специални - те нямат право.
Според мен те няма и да се опитат да го докажат. Действат на принципа - ако мине. Лошото е че българите сме прости и явно минава.
Най вероятния сценарии е - те те прецакват. Ти отиваш да се разправяш, те те мотат. Оттук имаш два варианта - шибваш два шамара на човека зад гишето (не че е виновен ама жертвата е необходима). Съответно се стига до полиция медии и прочие. И по случая се разшумява, достатъчно за да спрат с тия свинщини. Другия вариант е трайкаш си и те ебат.
Но нормално, след като хиляди се вързаха на телефонните измами на мангалите, що да не се вържат и на телекомуникационните ни мангали?
|
| Сря Дек 22, 2010 2:01 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Това ще го реши съда, ако искаш пробвай
бтв. по-интересно е английското право. Там ако кажеш нещо пред длъжностно лице (полицай, митничар, данъчен...) също не е необходима писмена форма. В случай че ти отречеш съдът може да приема думата на длъжностното лице за вярна без доказателства. Мен това винаги ме е шашкало и не съм убеден дали е редно да е така... Но така си работят хората  Всъщност е удобно, докато бях на острова се е случвало от митницата да ми звъннат и да ме питат "добър ден, така и така има еди какъв си проблем", аз им обяснявам защо фактурата е на такава стойност, те ме питат "ще потвърдите ли", аз казвам "да" и те ми казвам "благодарим, освобождаваме ви пратката и я предаваме на вашия куриер...".
Не е нужно да ходя на място да попълвам декларации и прочие глупости. Но от друга страна, ако ме хванат че лъжа (нищо че е по телефона) жална ми майка 
|
| Сря Дек 22, 2010 2:12 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Искаш ли да се хванем на бас на 1000лв. дали ще се стигне до съд  На всички е ясно, че действат на принципа - ако мине.
|
| Сря Дек 22, 2010 2:15 pm |
|
 |
|
CarBeta
|
Абсолютно не съм съгласен !
Ако прочетете закона за защита на потребителите ще ви стане ясно. Наистина има такава услуга от разстояние, НО категорично пише, че не може да се ограничава правото на клиента от отказ от услугата. Никой нищо не е длъжен да доказва. Казал си ДА докато са ти рекламирали услугата, и какво? Това не подписва договор. Дори да си подписал договор, ако при подписването не са ти предоставили възможност да размислиш, договора става нищожен.
|
| Сря Дек 22, 2010 2:28 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Е те шибаняците ти дават право да се откажеш. Хватката е че те са длъжни да ти пратят потвърждение в 7 дневен срок. Но ти имаш възможност да се откажеш също в 7 дневен. Но забележете от датата на подписването (т.е. от телефонния разговор). Т.е те могат да забавят потвърждението докато изтече срока за отказ  Воняща история.
|
| Сря Дек 22, 2010 2:58 pm |
|
|