Отговори на тема  [ 61 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Microsoft + Nokia = ? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Cekins написа:
И ако кажеж че джитка и Corel, PageMaker, PhotoShop и нещот от сорта на 3D Max на линукса.
Все пак има хора дето работата им 99,9% изисква Win/MacOS. Та затова и не вдяват от линукси.

Пак същата история :-) , да търсите под вола теле. Linux не е Windows, вместо Windows приложения си има Linux приложения, с които може да се свърши същата работа. Ако държите да имате PageMaker и PhotoShop няма нужда се препъвате с Linux, просто си карайте на Windows. А Linux не изисква вдяване, четене му е майката. Повечето Windows потребители очакват като седнат пред Linux и да видят Windows екрана и като не го видят ги втриса, ама как така, аз как ще направя това и онова. Ми когато сте сядали пред Windows за първи път сте гледали по същия умен начин. Linux не ще гледане, иска се да се прочете това онова и след време нещата си идват на мястото.

Сря Фев 23, 2011 2:50 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Е да де, нали и аз това казвам - фразата "RTFM" е измислена от линуксчии. Отделно че факания мануал е писан така, че да се втресеш само като го погледнеш...

На бозата нещата стават интуитивно. В 90% от случаите се оправяш без да четеш, колкото и тъп юзер да си. Просто там (в микрософт) явно има хора дето са наясно с човешката психология и как аджеба се прави юзер френдли интерфейс. А може и просто да са ни набили вече с годините тоя интерфейс и сега всичко да ни е лесно.

Докато при линукса - нещата се усложняват до ниво, та линуксчиите да си чешат самочуствието колко по умни са от тъпите бозаджии. За да направиш наглед елементарно нещо обикновенно минаваш през RTFM, няколко форума, преглеждаш лог. файловете, ребутваш към 20 пъти системата и ако имаш късмет не ти се налага да патчваш сорсовете. :) Накрая за награда нещата вземат че тръгнат, ти се чустваш горд победител, а това че си изгубил 2 дена за които можеше да изкараш достатъчно да си купиш Уиндоус, това не се брои.

Основния ми проблем с линукса е, че губя време за глупости. Говоря за GUI юзерска употреба, не за сървъри и други специализирани приложения. Линукса издиша когато се опре до GUI. Без GUI предимството му не подлежи на съмнение.

Сря Фев 23, 2011 10:38 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цецо, не е баш така. Моите наблюдения са, че става с еднакво малко четене и в двете среди,
когато съответната има нещото, което ти трябва работещо. Проблемите идват, когато е нещо
недоправено, може да отнеме време човек да разбере, че нещото, дето очаква просто не
работи и няма да я бъде. Това важи за немалък брой неща, и обикновено е по граничните
случаи, т.е. някой си поиграл, написал нещо колкото да бъде забелязан и го зарязал там.
Примерно с един VNC клиент, колко псувни е отнесъл, че не предава нататък F1 копчето,
а и на всичкото отгоре при всяко натискане отваря _още_ един help прозорец. Дреболия за
оправяне, ако имаше кой.

Та на MS номерът в живота далеч не е user friendly интерфейсът, това го докарва всеки, който
има към какво да го прави ако има клиенти в които да се цели. Основният им номер е, че
раздават софтуера безплатно на принципа "плаща, който може и иска". И понеже станаха
големи и заради тоя номер сега имат персонал да мете всякакви мръсотии непрекъснато,
всъщност не бих казал, че се справят особено добре предвид размера им, непрекъснато
замитат неща под леглото - но далеч по-добре от мераклиите да направят нещичко днес
за утре под линукс.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Сря Фев 23, 2011 2:51 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
http://www.bbc.co.uk/news/technology-12554499

Обратно към оригиналната тема :D :D :D

Дали са стигнали точката на необратимост откъм размазване би ми било забавно
да гледам. Все повече изглежда така, почти никой не знае какво точно маже и
прави из тия неща но иначе "програмират" та пушек се вдига.
В случая май пушека го е имало и буквално :D :D :D

Чет Фев 24, 2011 2:04 am
Профил WWW
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение 
Ами Тиги, то това е пак резултат, от хипер консумацията :)
Вместо един модел да се разработва 6 месеца, и да излезе на пазара тестван за бъгове, грешки, неправилно разположени антени(Ифон4 първите)
сега се бълва на 3 месеца(или на 4 месеца) нов модел,
И се надяват, че :
1.Няма да има бъгове
2.И да има, но никой няма да забележи или да нададе вой.
3. Ако някой все пак забележи(Ифон4 на първи януари дето алармата не му се включи, и милиони се успаха :) ), се казва - "О,Да. Досадна грешка, Изтеглете си ъпдейт"

и те така.

Чет Фев 24, 2011 12:31 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Че на кой му трябва аларма на 1-ви януари :)

Чет Фев 24, 2011 1:09 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
на китайците. :D
те си имат друга нова година. и са луди по айфони. обаче китайски.

Чет Фев 24, 2011 6:25 pm
Профил

Мнение 
То и в българия има повече китайски Айфона от колкото китайски Айфона произведени по лиценз на Ейпъл.

Чет Фев 24, 2011 6:44 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ДедоБоре написа:
на китайците. :D
те си имат друга нова година. и са луди по айфони. обаче китайски.

Добре де, а qwerty клавиатури с йероглифи имат ли ? :D :D :D

Обяснявал си ми как го правят с нормалните клавиатури ама сега ме напуши смях като
си представих как цвъцкат ли цвъцкат йероглифи по touch-screen-а.... :D :D :D

Не знам дали през цялото време там ти е било забавно и до смях ама навярно си
имал и такива моменти (историята с пазарлъка за часовника поне така подсказва :-) ).

Чет Фев 24, 2011 7:11 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
tgi написа:
Добре де, а qwerty клавиатури с йероглифи имат ли ?

системата се нарича pinyin.
с латински букви пишеш китайски йероглифи. http://www.pinyin.info/romanization/hanyu/basic.html
реално аз един йероглиф натискат 2-3 букви и цифра. като напишеш поне 2 букви и ти излиза прозорче с възможните варианти, които избираш с цифрата. 1 е за най-използвания, 2- за по-малко и т.н.
ако канджата е по-сложна и/или рядко използвана, се чукат повече буквички. може да се случи следващия йероглиф да промени предходния - в този случай ти излиза за избор комбинация от символи.
реално пишат с паузи/замисляния между символите, което съответства на нашенското писане на думи. горе-долу толкова пъти натискат и копчетата.

по тази система могат да пишат SMS-и с нормална клавиатура на телефон, като ползват латинските букви. получава се доста бързо.
понеже на фактурите им трябва да е написано името на получателя, по магазините на касовите апарати има едно тъч-падче с графичен дисплей, на който с пирон си пишеш името и го гледаш на екрана. като го натамъниш ти печатат фактурата. това включва почти всички разходи - ядене, дрехи, транспорт. всичко се признава за фирмен разход и на практика всеки си взема фактурка. е, има 7 вида фактури, ама това е друга приказка.

виж, четенето е по-сложно 8-[

Чет Фев 24, 2011 8:33 pm
Профил
Аватар

Мнение 
по-сложно е добре :) . На мене си ми изглежда mission impossible .... :D

Ти до какво ниво на четене/разбиране на говор/говорене стигна? Тоя пазарлък
за часовника на какъв език го води? Ще те гледам втрещено ако си го мяукал
по тамошному :D :D .

Чет Фев 24, 2011 8:46 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
ааа, не. тва си е мисия невъзможна наистина.
трябва да си роден там и от малък да си гледам само канджи. то си е разпознаване на образи, а не на букви-срички-думи.
дори като учат английски се мъчат да помнят визуално.
"eye" го помнят като 'е' са очите, а 'y' е носа... 8O

Чет Фев 24, 2011 10:09 pm
Профил

Мнение 
ДедоБоре написа:

Гадно ли им е сега :finga: Наизустете ся целия английски сричка по сричка :lol:

Чет Фев 24, 2011 11:21 pm
Профил WWW

Мнение 
Може и да не им е гадно, нали четът китайски, защо да не наизустят и английския, за тях едва ли има голяма разлика в тази схема на запомняне. Това от друга страна ме навежда на мисълта, не е ли по рационално визуалното запомняне, верно не е сигурно най-лесното, но е по бързо, би трябвало да четът доста по бързо, а и визуалната им памет да е много по добре развита, сигурно затова толкова добре копират ;)

Китайски се учи, ама не от мене, имам познати дето първо учиха японски, после китайски, и говорят, че и четът чат пат вече, аз още Българския не съм научил :)

Пет Фев 25, 2011 12:27 am
Профил
Аватар

Мнение 
ДедоБоре написа:
....
дори като учат английски се мъчат да помнят визуално.

Друг свят на тая планета... Колкото и различни да си ги представям май все
се оказва бедно въображението ми :) .

Не ми беше и хрумвало, че такова мислене е възможно. Както явно и на тях
им е чуждо нашето, разбира се...

Пет Фев 25, 2011 12:50 am
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 61 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща