|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:06 am
дойде ли време да учим китайски?
| Автор |
Съобщение |
|
relsys
Ранг: Форумен бог
|
Пълни глупости!
@tgi, досега в класацията ми на хората от форума си във челните места, обаче... виж параноята до къде те докара.
Абсурдно е да твърдиш, че ще напишеш по-добър и по-малко бъгав код на асемблер, отколкото аз на Паскал, с разумно увеличение на времето за разработка от твоя страна.
|
| Чет Май 05, 2011 11:58 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Аз с "твърдения" не си губя времето. Ти дори не знаеш за какъв "асемблер" става дума,
как реши, че можеш да направиш сравнението.
Ако искаш подобни сравнения, сравняват се резултати и време за постигането им.
Доста от моите резултати са публично видими, ако имаш нещо подходящо за сравняване
давай. Аз лично с Паскал приключих след неколкомесечни игри през 80-те, като установих,
че и той като другите езици от високо ниво не става за истинска работа. Но действително
да се научи човек да пише на това, на което пиша аз (VPA, Virtual Processor Assembly, произхожда
от 68k асемблер, развит доста нататък) струва много повече време отколкото да се научи да пише на език от високо ниво.
Нещо като с говоримите езици, с разговорника можеш да се оправиш някак с минимално
усилие за учене, после трябват месеци и дори години учене за да почне само речник
да ти трябва, а за да почнеш да пишеш неща, дето си струва да бъдат четени и от други
трябват много години.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Чет Май 05, 2011 12:24 pm |
|
 |
|
ps66
Регистриран на: Пет Яну 19, 2007 9:16 am Мнения: 1063 Местоположение: путинофили: "иди н***й"
|
Това което е видимо в творенията ти - е елементарен праисторически интерфейс модел 1988 ... за който ти е трябвало 20г
Това че си убеден в гениалността си - е медицински проблем (параноята дори не я броя).
Ако не беше късно, щях да ти препоръчам да се откажеш от писането на софтуер (там трябва и ъкъл) ...
|
| Чет Май 05, 2011 3:27 pm |
|
 |
|
tgi
|
Брей, тоя път не си направи нова регистрация...
Наистина трябва някакъв акъл за да имаш какво да кажеш по темата, трай си.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Чет Май 05, 2011 3:31 pm |
|
 |
|
relsys
|
Ето ти нещо мое:
http://www.istanbulisil.com/index.php?option=com_content&view=article&id=112&Itemid=168
2 месеца за основно написване, 3-4 месеца тестове, пооправяне на дреболии и монтаж.
6 години никой не се е обаждал за проблем.
4бр. PIC18, PLC, CAN, 485... 100kW .... и естествено всичко това на оплют СръПски Паскал...
Та както каза колегата по време на монтажа на някъф си Главен Енергетик: "Не е важно какъв е осцилоскопа, а кой мери с него!"
|
| Чет Май 05, 2011 5:37 pm |
|
 |
|
tgi
|
Е дори и да разбирах турски не бих могъл да преценя какво има вътре, както несъмнено
разбираш. За 2-3 месеца работа бих очаквал да е едно и също времето за език от
високо ниво и моя VPA (работата основно ще е в разбиране на проблематиката и
измислянето на решение, самото осъществяване ще отнеме малко).
Под месец проект навярно би бил по-бърз на високо ниво. За по-големи неща, в които
има 3+ месеца програмиране само, ми предстои да видя нещо съпоставимо по
скорост и гъвкавост с това, което постигам с VPA.
Но такива съпоставки са трудни поначало де, трябва бая еднакви неща да сме правили
за да можем да ги съпоствим - и би било бая работа с не особено полезен за когото и
да е резултат  .
|
| Чет Май 05, 2011 5:53 pm |
|
 |
|
relsys
|
Работата винаги е в разбирането на задачата.
Иначе единствено на нещо дребно би се класирал. Само CAN-a неможеш подкара сигурно година.
Я вземи пък постни някой друг ред, да го видим и ние т'ва VPA.
|
| Чет Май 05, 2011 11:34 pm |
|
 |
|
FiTTiLA
Ранг: Професионалист
|
Голям шкаф майка няма дума!
Пазете добрия тон!
Човека от трансгалактиката прави такива неща, че ние с тебе само може шкафове да правим ... чувал съм някои неща за измерването на йонизиращи лъчения и определено не е проста работа ... много теория, копане, опит и мислене ... и адски много неща трябва да се съобразяват.
Стигат ни ония келеши по улицата дето си мерят пишките.
Да не ходим на това ниво, пичове ! 
|
| Пет Май 06, 2011 12:04 am |
|
 |
|
fan
Ранг: Почетен член
|
Да, колегата FiTTiLA много точно употреби думата "келеш", която приляга отлично на "relsys". Малко, от малко човек с годините трябва да започва да се усеща къде е!
|
| Пет Май 06, 2011 12:27 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Еее, не разваляйте боя с кавга де... 
|
| Пет Май 06, 2011 12:31 am |
|
 |
|
zaphod
|
+1 айде сега, да не се оинтелектуалчваме твърде.
тги страда от тежка форма на параноя и себенадценяване, поливането със студена вода е полезно за здравето му, и ако е имало кой да го прави докато е бил млад можело е да се излекува и сега да се радва на живота. "добрия тон" граничи с толерастията, а никой няма полза от нея, най-вече толерираната страна.
|
| Пет Май 06, 2011 7:44 am |
|
 |
|
FiTTiLA
Ранг: Професионалист
|
Има места, където на човек може да му нашокат канчето достатъчно добре за да си затваря плювалника ... аз лично ги посещавам ...
за да ни си меря пишката после по форумите ...
Не е зле да почнат да ги посещават у местните индивиди.
|
| Пет Май 06, 2011 12:17 pm |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
+1 
|
| Пет Май 06, 2011 12:26 pm |
|
 |
|
tgi
|
Ей, много подскочили много нещо само като се сетят за мене.
После съм се бил самонадценявал - всъщност разбира се е обратното и всичките желаещи
да ме оценят при себе си много добре го знаят, затова и току подскачат. Те не са и
много на брой де (включително патологиите като на тоя дето току си прави регистрации - тоя път
кара направо - за да ме напсува, като че аз съм му изял закуската и затова си е останал
дребен).
За мераклиите да подскачат: нито е тяхна работа каква е самооценката ми, нито им е
писано да я знаят. Поствам тук защото това е единственият форум на български, в който
има с кого да си поговоря нормално според моите стандарти. Това, че работата ми предизвиква
подскачане само като я спомена е комплимент, разбира се, но не него търся, не ми е нужен.
Отдавна съм "comfortable with myself" (не ми идва наш израз за целта), 20+ години.
На всичкото отгоре подскочилите са все хора които очевидно нямат знанията и
да почнат да разбират какво правя.
Заради няколкото подскачащи няма да си променя стила на писане,
работа или живот, така че навярно и в бъдеще ще си скачат на воля. Понякога
ще ги игнорирам, понякога ще поствам в отговор нещо подобно, форумът сигурно се чете
и от еднократни посетители.
И разбира се благодаря на Fittila за добрите думи за работата ми, оценявам ги.
|
| Пет Май 06, 2011 1:18 pm |
|
 |
|
tgi
|
Според мене работата само почва с разбирането на задачата  .
Постнах в друга тема, тая тук много се зацапа.
http://mcu-bg.com/mcu_site/viewtopic.php?t=8845
|
| Пет Май 06, 2011 1:53 pm |
|
|