|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:57 am
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Да бе ще са адаптират.... ама друг път
http://www.grreporter.info/Izvnredni_da ... _plan/8545
и
http://www.dnevnik.bg/sviat/2011/06/12/ ... vat_pasok/
Както ти каза и Бонго, според масовия грък, в момента Попандреау е проблема, щото иска да им развали рахата. Откъде на къде, ще му барат 16-тата заплата, заработена с пот на челото (спане върху бюрото)???
Обаче вчеря яко се изхилих като чух по радиото някаква новина от сорта :" Вчерашния протест за бла-бла се провали, поради малкото протестиращи. Организаторите обясниха това с грешката, че протеста бил насрочен в почивен ден"  Та начи гръка протестира само в работно време, няма си прецаква почивните дни за някакви си стачки  :):) И без това са му малко почивните дни, има - няма 1/3 от годината  :):)
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Юни 13, 2011 11:22 am |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Естествено, че няма да се адаптират. Де толкова акъл ...
|
| Пон Юни 13, 2011 1:21 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Leo, мен не ме смесвай с гърците, аз не съм Димитър
А ако сте прочели първия линк на Цецо ще видите, че т.нар. "мерки" са безразборно клане, дори на кокошката със златни яйца - туризма, и единственият резИлтат от тях ще е стремглаво рухване.
Гърците с право недоволстват от Папандреу, той взе властта с измама: хулеше затягането започнато от Караманлис и обещаваше светло бъдеще а окъка всичко.
Аз го нарекох "кратуна" но по-точното е "чучело" или "восъчна фигура" напомняща баща му. Той просто излиза и чете с патос написаното но няма нито интелекта нито властта да управлява. Всъщност, заради дългогодишното управление целият ПАСОК се е превърнал в сбирщина от надути пуяци и мафиоти, нещо като нашето БКП навремето. Имал съм шанса да надзъртам зад кулисите от Симитис насам, не приказвам наизуст. Караманлис е значително по-обикновен и интелигентен, освен това се беше обградил с кадърни и работещи хора, но нямаше шансове да довърши оздравителните мерки (Мръсен капиталист!) и се оттегли навреме. За Самаранч се носят добри слухове но още не съм пил кафе с него
А избори наесен ще има, някои вече почнаха кампанията. Това означава, че драстичните мерки ще се отложат с около половин година (предизборно и следизборно време) и едва ли ще се вземат от ПАСОК.
|
| Пон Юни 13, 2011 2:18 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Хехе, Бонго:
1. Между Караманлис и Папандреу няма абсолютно никаква разлика освен в главите на хората. И двамата са политици леваци и нямат нищо дясно като мислене освен отнасящото се до собствения им бизнес.
2. Това което предлага Папандреу всъщност е много малко и несериозно ако искате да се оправите. Ако действително искате децата ви да живеят в държава с нормална икономика, следващите 20 години ще трябва да работите като немци, само, че срещу българско възнаграждение. Което вие няма да направите, т.е. пътя ви надолу е повече от предопределен. Ще се видим някъде там (долу)
Мен ако питаш, записвай детето в Германска детска градина. Не чакай!
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Юни 13, 2011 2:37 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Що, мен да не би някой да ме смесва с гърците  ?
|
| Пон Юни 13, 2011 2:47 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Цецо, и ти ме мешиш с гърците! Иначе разликата наистина е в главите - едната е кратуна. Твърдя го защото наистина съм имал "близки срещи от трети вид".
Пък той малкия и без това за Германия го гласим, ама с детската градина е мъчно.
Ама ще видите, че на мързеливия не само Господ, ами и EU помага. Особено когато е тарикат.
Едит: те наистина са мързеливи и хитреци, но това не е по-лошо от да блъскаш като добитък. Един живот се живее, то вече и пенсия няма за да му се порадваме поне на дърти години 
|
| Пон Юни 13, 2011 4:10 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Бонго, въобще не те сравнявам с гърчолята, но и ти и те трябва да разберете, че само на туризъм не се лежи.
Турция напредна и продължава в сферата на туризма. Ако вдигнат при вас ДДС-то за туризма, как ще се отрази на вашата конкурентноспособност? Пак казвам - тарикатлъците са до време, а после идва тежкото години напред.
И сиренето в капана за мишки не е безплатно, а си има цена!
|
| Пон Юни 13, 2011 6:47 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Турция няма реален конкурент в Европа относно туризма, предлага пълната гама от най-евтините до най-скъпите, предлага както море така и планина, макар и не толкова известни места, обслужването е на светлинни години пред това в Гърция, а ако сравняваме с там, в Турция има и много повече забележителности които да се видят, всъщност древна Елада в голямата си част е била по турски земи, както и Византия ... има какво да се гледа и то много, качестовто на услугите също е по добро при едни и същи цени, единствен недостатък е по малкото пясъчни плажове, не че са малко брой, но проицентно спрямо всички които имат.
|
| Пон Юни 13, 2011 6:55 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
|
| Пон Юни 13, 2011 10:54 pm |
|
 |
|
Цецо
|
С това им правят услуга. Колкото повече се отлагат събитията за гърция (дали ще я спасяват или ще я ликвидират), толкова по зле.
Вариант е и МВФ да влезе, да поеме управлението... само че тогава ми мирише на Аржентински сценарии. Въобще с тоя матриал дето е населена Гърция, не виждам кой би могъл да направи нещо полезно за да спаси държавата.
|
| Пон Юни 13, 2011 11:39 pm |
|
 |
|
Syrius-B
Регистриран на: Пон Яну 30, 2006 2:48 am Мнения: 1248 Местоположение: София
|
Меркел им го каза още миналата година - време е да продадат няколко острова - и без това имат твърде много 
|
| Пон Юни 13, 2011 11:50 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Syrius-B, интересно знаеш ли колко острова имат, дето могат да се продадат и колко пари могат да им вземат, за да платят 500 млрд. дълг  ? Гърция е фалирала и вече нищо не може да я спаси. Колкото по-бързо обявят фалита, влезне МВФ и почне да реже вече истински, толкова по-добре за всички  . От приватизация и продажба на острови само лихвите не могат да си платят на това, дето 30 год. са го издухали за ядене, пиене и демонстрация на висок стандарт  .
|
| Вто Юни 14, 2011 1:18 am |
|
 |
|
zaphod
|
бидейки твърде ляво настроени, доста вероятно е просто да си изберат някой ляв радикал, който да покаже среден пръст на кредиторите. разбира се има и друг вариант - само държавните служители да са така, но поради несекващото им кудкудякане да се създава фалшиво впечатление че целия народ е с лява резба
|
| Вто Юни 14, 2011 7:32 am |
|
 |
|
Цецо
|
хехе, влезе ли МВФ, ще си излезе, както в Аржентина. Манталитета на племето е същия, МВФ няма шанс там. В случая кредиторите просто нямат полезен ход  Това е като с раздадените в БГ кредити на неплатежоспособни мангали. Вари ги, печи ги - няма пари, това е. Отписваш и толкова. Най-вероятно това ще се случи и с гръцкия дълг. Ще го отлагаме, ще го преструктурираме и то само на хартия, докато някой ден след 100 години, ще го пишем бегал. Щото каква е алтернативата - изваждане на Гърция от ЕС? Няма как да стане, защото това значи край на ЕС като цяло, Германия няма да го позволи. Според мен Гърция ще се пуска по нанадолнището бавно и контролирано. Никой няма изгода от отвесно падане, ситуацията ще се радикализира прекалено.
Тц, не са само държавните служители. По лошо - младежта им е така. Истински наследници на Че... Говорил съм с гърци, образовани хора и съм се врещявал, колко са заблудени идеологически. Въобще гръка е много странно племе. С едната ръка се кръсти на господ, с другата ти бърка тайно в джоба. Много ляв по убеждения когато трябва да получи от държавата и краен капиталист когато се касае да си плати данъка. Подкрепя реда и дисциплината хвърляйки бутлики във витрината на магазина....
Оня ден имаше статия, за това, че Гърците са най-дълголетните в Европа. Имало над 4500 столетника. Какво се оказало - като умре, роднините не го документират и продължават да взимат пенсията с 10-ки години. Масова практика, толерирана от държавата с десетилетия.
Който е ходил в Гърция, не може да не е забелязал китните вилички по крайбрежията със странно стърчащи арматури на покрива. Какво се оказва - водят имотите в строеж за да не плащат данък и така си живеят. Има ли железа на покрива - не плащаш данък. И така си е масово, не е да кажеш един - два тариката, всички така действат.
Въобще гръзката леващина е особенна леващина. Те и датчани и шведи са леваци, яко социализъм си строят, ама си го финансират сами, плащат съвестно данъци. Докато гръка иска социализъм, ама на заем. Укриването на данъци си е национален спорт в Гърция, толкоз за това какви социалисти са.
|
| Вто Юни 14, 2011 8:49 am |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
Цецо, така като те слушам, малко им е това, дето им се случва на гърците.
Интересно дали размириците там няма да радикализират и нашите леви тъпанари 
_________________ Хайде де!
|
| Вто Юни 14, 2011 2:02 pm |
|
|