Отговори на тема  [ 89 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Бойни действия и оръжие (от гледна точка на инженера) 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Бойни действия и оръжие (от гледна точка на инженера)
аз питам по принцип дали някъде може да се стреля с неосакатен калашник ;-)

и да не се налага пак да си сменям прическата :D

Чет Ное 17, 2011 4:44 pm
Профил
Аватар

Цецо написа:
С пистолет бе. То ръка и око и с пистолет на 50м си личи кой има. Ако с кашалник сваля човек на 800м, то с пистолет трябва да цели монета от 20 ст. на 50м.

Аз ходя горе-долу веднъж в месеца и стреляме по около 2 часа, което нормално е по около 100 патрона калибър 9мм и по около 200 патрона 22-и калибър на човек. Та много искам да видя тоя, дето повтарящо се ще цели на 50 метра монета от 20 ст. с нормален пистолет калибър 9мм и нагоре :D . С 22-и калибър е горе долу по лесно защото отката е нищожен, ама пак ще е трудно на 50 метра, защото пък коршума на 22-и калибър няма енергията и скоростта на лети на такова разстояние без голяма парабола.
Има хора, дето с такива пистолети целят мишена колкото 20 ст., но на 10 метра разстояние. То даже сега като се замисля в стрелбището въобще няма 50 метра - има 25 и 50 фута, което е грубо 8.5 и 17 метра.

ПП. Някой има ли представа колко струва в БГ кутия с 50 патрона 9мм? Интересно ми е какви са цените на мунициите в БГ. Тук най-евтиното за такава кутия е 10$, а един час наем на линия на стрелбището струва 16$.

Чет Ное 17, 2011 7:04 pm
Профил
Аватар

Dimitar написа:
... а един час ... на линия на стрелбището струва 16$ ...

от коя страна?

Чет Ное 17, 2011 7:28 pm
Профил

ДедоБоре написа:
Dimitar написа:

от коя страна?

Щом още пише тук, ще да е от правилната :D

Чет Ное 17, 2011 7:31 pm
Профил

Dimitar написа:
ПП. Някой има ли представа колко струва в БГ кутия с 50 патрона 9мм? Интересно ми е какви са цените на мунициите в БГ. Тук най-евтиното за такава кутия е 10$, а един час наем на линия на стрелбището струва 16$.

Ето цени на стрелбището в Дървеница:
http://vipguns.bg/bg/tseni.html
Щерката преди време беше ходила да стреля там и каза, че се плаща само за патроните.

Чет Ное 17, 2011 7:44 pm
Профил
Аватар

Dimitar написа:

Еми цената на един патрон 9х19 е 50-60 ст. Има едни български по около 30. Тоест цената на 50 патрона е от 30 до 15 лв. Готиното е, че няма наем, наема са ти самите муниции. :) Задължен си да ги купуваш дори ако идваш с твое оръжие да стреляш.

P.S. 741 ме изпревари с отговора. :D

Чет Ное 17, 2011 7:50 pm
Профил
Аватар

CarBeta написа:
Аз участвам! Ако има и други мераклии да вземеме да се организираме освен :)

Ами да, крайно време е да се уточни майкрочип или атмел са по, по, най... :D

Чет Ное 17, 2011 7:53 pm
Профил

palavrov написа:
http://eyebg.com/nai-goliamata-armia-v-sveta-video-8820.html

Китайците явно редовно си пишат домашните http://gizmodo.com/5859081/why-is-china ... the-desert

Чет Ное 17, 2011 8:17 pm
Профил
Аватар

Тези, с които стрелям аз REMINGTON кал. 9x19 L9MM2 MC 124 gr гледам са 1.20 лв. на патрон, което е 4 пъти по-скъпо от тук. Т.е. скъпо си е. Те и тука бяха стигнали 25$ кутията като Обама се накани да забранява една камара оръжия и да ограничава въобще купуването на оръжие, ама после се размина и поевтиняха. Ама пак са далеч от 5$ кутията какт бяха преди да го изберат тоя малоумник :) . На 20$ кутията съм виждал как пич спира с пикапа пред магазина и изкупува всички налични патрони. Повечето хора, с които се засичаме на стрелбището постоянно поддържат запас в къщи между 5000 и 10000 патрона, което на мен лично ми е леко странно :D .

Цитат:
Готиното е, че няма наем, наема са ти самите муниции

Готино, ама зависи колко патрона ще истреляш :D .

Последна промяна Dimitar на Чет Ное 17, 2011 8:28 pm, променена общо 1 път

Чет Ное 17, 2011 8:24 pm
Профил
Аватар

ДедоБоре написа:
Dimitar написа:

от коя страна?

Дедо, не са бъзикай със сериозни работи - усилено тренираме, за да сме готови да отблъснем нашествието на черните като им огладнеят задниците :D .

Чет Ное 17, 2011 8:26 pm
Профил

Ами в БГ е скъпо, доста скъпо.
Цецо, кара ме да си мисля че ще има наземен конфлик защото всяка сериозна война ще е малко по продължителна и изтощителна от тези заигравки до момента, ако им е пред вратите щът не щът ще е наземна, ако ли те пък са пред нечии врати пак, не можеш да поддържаш бойната машина на 5000+ мили само във въздуха, няма начин, ще има наземен конфликт, който ще е хора срещу хора, танкове срещу танкове, самолетите могат да са полезни в краткосрочни конфликти, и според мен когато са превъзхождаща сила. За пример Вермахта е имал предимство когато е превъзхождал противника който е нямал нужната отбрана, срещу англия макар и намираща се на един хвърлей нещата са били коренно различни. Не забравяй че всички действия последните години са много локални и никак не засягат световнот производство на суровини. При една глобална война няма да е така, а американците не виждам как ще се снабдяват карайки гориво, продукти и боеприпаси от вкъщи. Ако има война тя почти сигурно няма да е на техния континент, остават европа и азия, твърде далеч от тях, с много чужди интереси за да тръгне някой да брани хамериканския, т.е. да си дава от неговото гориво, боеприпаси или хранителни запаси, все пак говорим за сериозна война,не за 2-3 седмични сраженийца.

Чет Ное 17, 2011 8:58 pm
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

А бре има и други пушки на света освен м14 и ак47, кажете нещо и за тях те са доста по - нови, като например:

http://en.wikipedia.org/wiki/Adaptive_Combat_Rifle

http://www.imfdb.org/wiki/Colt_CM901

http://en.wikipedia.org/wiki/Heckler_%26_Koch_G36

Чет Ное 17, 2011 9:45 pm
Профил
Аватар

Тони, какви интереси извън САЩ бе - европейците само след месец срещу Либия взеха да реват на САЩ, че им свършили мунициите и да сме им помагали. Официално САЩ въобще не участваше в това нещо, но неофициално пак изхарчихме една камара кинти да помагаме на коалицията.
Днес шефа се върна от Полша, където имаше презентация заедно с тяхната фирма "Радиотехника" (дето била правила на времето всички осцилоскопи в соц лагера - викам му на шефа аз такова нещо не помня :D ). Та заедно с тая фирма се опитваме да влезнем в една тяхна програма, където се опитват да дизайнват тяхен си полски танк ( 8O - как ще стане тая работа в Полша не ми е много ясно). Основен конкурент там са ни едни шведи (забравих им името, само помня че почваше с Г). Та тия шведи в момента проектират нещо като БТР за руската армия, което да заместо старите БТР-и. Руснаците сами са ги наели и казват, че е заради корупцията при тях, заради която много неща в Русия в момента не вървят.
Та мисълта ми е, че болшинството от останалия свят е толкова зле с материала, че едва ли ще има някакви сериозни противници и съпротиви в една бъдеща глобална война. Първо, че повечето армии не са се били с десетилетия и второ толкова са технологично назад, че повече няма на къде. Вижте какво става в България и същото е в болшинството страни по света - може ли българската армия да направи въобще нещо. Без значение отбранително или нападателно действие? Та в тая връзка САЩ имат бази и войски в около 130 страни по света и логистиката по доставки и всичко друго със сигурност е отработена доста добре.

Чет Ное 17, 2011 9:55 pm
Профил
Аватар

Dimitar написа:
Та мисълта ми е, че болшинството от останалия свят е толкова зле с материала, че едва ли ще има някакви сериозни противници и съпротиви в една бъдеща глобална война.

Батка, спри да се излагаш. :) 10 човека се мъчиме да ти го втълпиме. Но пък от друга страна, предполагам, повечето юесей простосмъртни мислят по тоя начин, което пък е добре дошло за нас. В общи линии, войната срещу подценяващ те и надценяващ себе си противник е на 50% спечелена.

Чет Ное 17, 2011 10:33 pm
Профил

Dimitar написа:
може ли българската армия да направи въобще нещо.

Ако си говорим сериозно ние вече нямаме армия... не че преди да я разпуснат беше силна. Но поне имахме силни традиции, защото ако погледнеш историята винаги сме били добри войници. Още като почнеш от първата световна война - реално ние избираме да се бием срещу целия свят. И наистина се бием, при това доста успешно. И през балканските войни също. Втората световна - също, макар че нямаме толкова големи битки.
Тъй че силата ни е била в това да организираме армия, която да излезе срещу по-многоброен и по-добре въоръжен противник. Това не е нещо, което да ни е плашило...

Чет Ное 17, 2011 11:10 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 89 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща