|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:00 am
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Re: Социалната пирамида
Дай да не си говорим за банкери, а? Мирише гадно.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Дек 16, 2011 3:49 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Цитирай ме моля... или прочети внимателно какво съм написал, но май няма шанс...
|
| Пет Дек 16, 2011 4:16 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Дек 16, 2011 4:20 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Миро, вече съм я цитирал един път въпросната ти идея, колко пъти още искаш да го напарвя?
|
| Пет Дек 16, 2011 5:01 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Цецо, аз тия неща ги разправям от поне две години, ама хората са свикнали да мислят, че чайниците са голямата работа и ще завладеят света ей така, както си стоят. ПП. 35% срив на месечна база - баси и балона дето е бил и баси и последиците, дето ще има спукването му  . Много интересно ще стане сега, когато всички очакват и натискат Китай да отвърже юана, за да може курса му да се качи, а той вземе та падне още повече, щото изведнъж ще се окаже, че най-голямата печатница е била в Такай  . Е, поне ще караме с доста евтин бензин след време  .
|
| Пет Дек 16, 2011 5:04 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Не искаш... ок! Аз ще те цитирам: и това не е първата тема в която разлепяш разни етикети и после се правиш на умен...
|
| Пет Дек 16, 2011 6:07 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Смятам, че е мое право да разлепям каквото си искам също както е твое право да изказваш всякакви мнения. Ако съм преминал някакви граници има си модератори, администратори и т.н., които могат да вземат мерки. Отделно какво общо има това с искането ти да цитирам какво ти беше казал? Нещо не мога да ти схвана идеята да искаш да покажа твой цитат и после ти да ми показваш мои. Също така имам едно предложение - нека модератора да пусне анкета в която да има два отговора: 1. Смятам долния цитат за абсолютна глупост 2. Напълно съм съгласен с долния цитат "Иначе измерването е просто - вземаш един банкер и го слагаш на поточна линия.... Дали ако бачка със същата упоритост както и преди ще получава същите пари? Не се опитваш да ме убеждаваш в това нали?"
Ако се получи мнозинство на избралите отговор номер 2 обещавам ти, че най-тържествено ще ти се извиня публично и ще си поръся главата с пепел, заради еретичните ми мисли, че съм сравнявал до сега труда на хората неправилно.
|
| Пет Дек 16, 2011 8:50 pm |
|
 |
|
nik
|
не се карайте, банкерите трябва да се извиняват, за дето лакомията за по голяма печалба от предходното тримесечие е най важното заради което хвърчат глави, ето на тези трябва малко да се ограничи растежа, измами и манипулации концентрираха по голямата част от парите в света с което си купуват закони за още по големи манипулации и измами докато не се спрат измамите на банки и борси, банки и шепа хора ще стават все по бързо по богати а хората все по бедни
|
| Съб Дек 17, 2011 12:06 am |
|
 |
|
miro_atc
|
Димитре, да ти имам логическото мислене... Помолих те да ме цитираш, за да се убедиш сам, че никога не съм твърдял кой колко трябва да получава или заслужава да получава. Но явно не искаш да признаеш очевидното. Както и да е, да кажем че ти си прав за въпросния цитат - написал съм бил някакви комунистически идеи... И с каква цел да го правя? За да докажа предишната ми теза, че комунистите и "антикомунистите" са с чугунени глави? Всъщност има логика.... аз съм тъп комунист, следователно комунистите са тъпи също. Иии ама колко съм бил тъп Сега сериозно - не сме детска градина та да се извиняваме. Очевидно сме на различни мнения по много въпроси. Не знам всъщност как се самоопределяш, според мен си либертарианец. Това не е толкова важно и да не си либертарианец, пак имаме различия. И съвсем нормално би било понякога между нас да прехвърчат искри. Това което не е нормално, обаче е да си играем на развален телефон. Аз казвам едно, ти разбираш друго. Аз казах, че според либератианците като теб е "нормално едни да вземат 5 пъти повече пари от други, дори и ако всички бачкат еднакво". Ти това не го оспорваш по принцип, напротив сам потвърди, че "имало причини да е така". Но тръгна да се заяждаш как се мерело. Ми мери си ги както искаш, аз ти казах условието на задачата - размени местата на хората и нека всеки да полага същите усилия като на старата си работа. И отново сам потвърди, че работникът ще получава по-голяма заплата на банкерския стол. Аз взех другия вариант, че банкера ще получава по-малко на линията. Но няма никакво значение кой от двата разглеждаш, въпросът е че заплатата му зависи и от работното му място, а не само от бачкането. Факт. Забележи, че никъде не твърдя как трябва да бъде или да не бъде. Просто констатирам факти. При това ти (ако искаш мога да те цитирам) достигаш до същите факти, но аз съм тъпака. Anyway...
|
| Съб Дек 17, 2011 1:05 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Пък аз дадох примера с чистачката в банката и Димитър ми каза, че не знам как да си продавам г*за. Да ама аз един имам и си го пазя а оная има поне два! Но той си слушка чичко Сам който поглади по главичките банкерите и ги награди по случай световната криза която са предизвикали  Майтапа настрана ама ако не бяха Първи май, стачките и синдикатите и до днес щеше да се работи 15 часа на ден за едното плюскане и покрив който не капе. А чичко Сам го пуснете насам - що молотовки ще изяде 
|
| Съб Дек 17, 2011 2:07 am |
|
 |
|
Dimitar
|
Бонго, да ти имам първомайската далавера, щом чистачката взима повече пари от теб, без да е ходила в университет  . Миро, явно няма смисъл да спорим, щом според теб съм стигнал до същите заключения като теб.
|
| Съб Дек 17, 2011 2:52 am |
|
 |
|
zaphod
|
и защо тогава точно тия дето най-много стачкуват, най-много ги плющят?
|
| Пон Дек 19, 2011 5:46 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Те са контрапродуктивни, дори за самите работници. Това, за което говориш е благодарение на развитието на договорните отношения и свободата на работника да работи където пожелае.
|
| Пон Дек 19, 2011 6:35 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Забрави да споменеш и милозливостта на шефа!
|
| Сря Дек 21, 2011 1:42 am |
|
 |
|
zaphod
|
милозливите шефове плащат малко. биха искали да плащат повече, но не могат  искаш ли добро заплащане - шеф акула.
|
| Сря Дек 21, 2011 8:50 am |
|
|