|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 12:08 am
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Re: Коронавирус 2019
Не сте ковидни... или сте от 5-те % късметлии, дето съществували.
Много народ около мен беше убеден, че го е карал... Всичките така ги натръшка, че ... Аз безсимптомен мъж над 45 болен от Ковид не съм срещал.
Общо взето - няма ли температура - не е Ковид. Но това си е мое наблюдение на база ... 50 тина случая които наблюдавам от второ лице + аз. А свят широк-хора разни.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Мар 11, 2021 7:25 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Преди някой месец жената влачи цели две седмици няк'ва гадория и понеже нямаше температура не я сметнаха за ковидна, после PCR-а го доказа. Но я "преглеждаха" само по телефона заради Параграф 22.
|
| Чет Мар 11, 2021 9:19 pm |
|
 |
|
am stereo
Регистриран на: Съб Дек 08, 2007 10:51 am Мнения: 1869 Местоположение: ♪♫♣♠|☼◙▲♦▼☻╬☺∞
|
_________________ DT-838 ((( STEREO ПОЗДРАВ))) за форума - https://youtu.be/xy921Pn3lhA
|
| Пет Мар 12, 2021 8:47 am |
|
 |
|
Цецо
|
Премиерът - слънце ЛИЧНО разпоредил да се спре проблемната партида на Астра Зенека. Мисля, че това трябва да влезне в учебниците - като спасител на нацията....
Ебати халифата - дано утре Лойко да спусне заповед да разреши дишането, че....
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Мар 12, 2021 1:40 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
Руската ваксина не я използваме защото не можели да гарантират за нея. А за останалите попълваме документ, че ги използваме на собствена отговорност https://www.dnes.bg/obshtestvo/2021/03/ ... div.483068
_________________ Хайде де!
|
| Пет Мар 12, 2021 3:14 pm |
|
 |
|
Цецо
|
То това важи за всяко лекарство.
Жената е имала лошия късмет да попадне в ония нищожни проценти...
|
| Пет Мар 12, 2021 3:43 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
Абе не знам дали Астрата е опасна, но вече от няколко човека чувам че са имали проблеми. Даже първия път беше от случайно подслушан разговор и останах с впечатление, че говореха за Ковид. Щото чувам за зверско главоболие, температура, ала-бала... и чак накрая като каза "не знам дали да ходя за втора доза" загрях, че говорят за ваксинация  После поразпитах и други споменават за два дена в джаза след ваксинация...
|
| Пет Мар 12, 2021 3:49 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Ден-два е масовия случай на температура след АЗ, да. Макар, че познат (на който вярвам) ми се оплака за 8 дена температура след първа доза. Но той е активен спортист. Но следва да се има предвид, че всички случаи за които имам наблюдения са на хора под 50 години.
|
| Пет Мар 12, 2021 3:56 pm |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
https://dnes.dir.bg/obshtestvo/zhena-e- ... strazeneka..."Остра сърдечна недостатъчност и белодробен оток са били констатирани при аутопсията. Министър Ангелов отбеляза, че при жената са били констатирани придружаващи заболявания - наднормено тегло, запушена артерия, оперирана през 2005 г., байпас..." Ебаси придружаващите "заболявания"... А за Астрата... от първа ръка - една колежка се ваксинира - след първа доза - първата нощ е била много зле - 39 градуса, свирепо главоболие та чак гадене мускулни болки и общо физическо състояние подобно на размазан от валяк. Към края на 36-тия час е почнала да се оправя... Станала е на човек след третия ден... Сега чака за 2ра доза... ама като гледам ще си почака...
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Пет Мар 12, 2021 4:02 pm |
|
 |
|
al_at
Регистриран на: Пет Апр 13, 2018 4:00 pm Мнения: 1622 Местоположение: София
|
Племенницата ми след Астра и тя вдигна 39. Но е младо момиче и бързо се оправи.
|
| Пет Мар 12, 2021 4:13 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
Е то при такива "нормални" симптоми след ваксиниране би трябвало направо да дават два-три дена болничен. Аз Ковид-а си го изкарах за толкова време (като изключим болките в гърба и повече от месец липса на обоняние)
_________________ Хайде де!
|
| Пет Мар 12, 2021 4:30 pm |
|
 |
|
741
|
Ами АЗ ваксината е вирус, безобиден. Първия ден като грип, с висока температура и болки в мускулите и ставите, после минава. На някои им няма нищо.
За починалата жена, преиграват според мен. Човек живее примерно 25хил дни, чисто статистически при 250хил ваксинирани трябва да има 10 умрели на следващия ден след ваксинирането. Естествено, такава сметка е подвеждаща, щото болшинството умират постепенно и който му е дошло, няма да тръгне да се ваксинира. Обаче има и някакъв процент умиращи внезапно и такива случаи е нормално да се случват. Ваксината пази от вируса, не дава безсмъртие.
|
| Пет Мар 12, 2021 4:46 pm |
|
 |
|
741
|
То става като във вица за оня, дето се молел на господ да спечели от лотарията, и на господ накрая му писнало и му рекъл "купи си поне билет". От ЕМА преди месец казаха, че към онзи момент не е имало искане за одобрение. В момента има и процедурата тече.
|
| Пет Мар 12, 2021 4:53 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Нищо не тече. Тоест тече някакво "предварително" разглеждане на наличните документи, за да може КОГАТО руснаците благоволят да поискат одобрение, нещата да не се бавят излишно. Само, че "наличните" документи реално не включват съществените документи... т.е. реално в момента не се върши нищо смислено по въпроса. Абстрахирайки се от медицинските качества на руската ваксина (за които читава документация няма) - тази ваксина е инструмент за геополитика на Путин. Подхвърля някакви смешни количества на някоя държава и после гледа сеир. Вече го отигра успешно в Сърбия, Унгария и Словакия, Африка... От другата страна китайците правят същото... Междувременно се оказа, че и разпределението на квотите вътре в "договорените" от ЕС количества било "по-братски" и ние сме в позицията на най-преебания брат... https://www.dnevnik.bg/sviat/2021/03/12 ... _NaiNovotoОтносно страничните ефекти на ваксината на АЗ има и друг прочит на ситуацията. Както каза моя познат, който имаше 8 дни температура след ваксинация - а представяш ли си с тая реактивна имунна система ако хвана истинския вирус!
|
| Пет Мар 12, 2021 5:12 pm |
|
 |
|
michev
|
Мой колега на малко под 40 се боцна с АЗ и 3 дена не беше наличен, като се оплака от адско главоболие, температура и цялостна отпадналост.
|
| Пет Мар 12, 2021 5:21 pm |
|
|