|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 8:27 pm
Лаптопско проблемно видео
| Автор |
Съобщение |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
 Re: Лаптопско проблемно видео
Пичове, кажете защо тая година вече 3 седмици и два дена разсада не иска да пониква. А уж купих чисто нови семена и нищо разлино не правя спрямо предишните години. Още малко и ще изпусна сезона и ще трябва да ходя да си купувам разсад а е $4 едното коренче без значение домат ли е, краставица ли е или чушка  . ПП. Другото, дето ме съмнява е че отскочихме с жената за две седмици до Япония и сина като е правил купони в нас (затова въобще не се съмнявам и има доста улики) кой знае с какъв алкохол са ги поливали саксиките с разсада и са ги уморили  .
|
| Сря Апр 26, 2017 12:18 am |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Абе какво ви е влезла тази Япония в главите - ти си поредния човек който чувам, че е ходил тази година на екзкурзия там.
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Сря Апр 26, 2017 12:32 am |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
Ми да не им е студено на семената. Ако не са поникнали, и нямат кълнове не е опасно ако са ги заляли с алкохол. Разрови и намери едно две семена и ги прегледай, ако им е било студено може да са мухлясали. Може да са ти продали старо семе и за това да нямаш кълняемост. Може да са засушени в кофти момент. Направи снимка, хубава от близо на изровени семена, да видим кво им има.
Ако семената са цели и нямат кълнове, тия изровените, сложи ги за два дена в хладилника, не във фризера, и пак ги посади и дръж на топло, 20-25 градуса, и влажно и ако пак не поникне ти е менте семето. Аз така правя със семена от кактуси дето не поникват от първия път. Повечето семена имат защитен механизъм да не поникват ако не е минала зимата, ся домата много не го спазва но мое да пробваш. Ти кво семе купи, на опаковката трябва да пише колко процента кълняемост има семето.
|
| Сря Апр 26, 2017 1:01 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Саксийките ги държа вътре в къщи, където се поддържа 22 градуса постоянно. Вчера гледам едно доматче изникна, ама само толкова. Утре ще изровя няколко семена да ги видя.
|
| Сря Апр 26, 2017 7:38 am |
|
 |
|
Dimitar
|
Ми не е имало специална причина - ей та го решихме и отидохме  .
|
| Сря Апр 26, 2017 7:38 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Не се кахъри... нашия разсад първата порция изникна бързо и дръпна бързо, но на височина само. Стана някакъв тънък, толкова тънък че като тръгнеш да го поливаш пада. Втората порция, хем няколко дена беше разликата в сеенето дълго време не искаше да никне. Верно него го оставихме на малко по-хладно, не знам от това ли беше, ама седя 3-4 седмици и почти го бяхме отписали. Едва преди около седмица поникна и още не знма как ще се тръгне.
|
| Сря Апр 26, 2017 10:11 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ей като ви чете човек и му се приисква да сее...
|
| Сря Апр 26, 2017 11:26 am |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
Аз пък съм силно притеснен от зимата през пролетта таз година... Има голяма опасност да ми е измръзнала ракията..... Бонго, кажи по вашите земи как са кайсиите - оцеляха ли, че ми е яко дерт... Гледай кво стана по кюстендилско...
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Сря Апр 26, 2017 11:38 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
то е време за садене... пикирането дори е закъсняло. ти поне имаш терен, слънце и вода. ако твоя човек не му се занимава вече, дай терена под някакво условие (задължително барбекю веднъж на месец, задължително ядене на салата от градината с ракия от мен и т.н.) колето, все ще се намерят по борсите 100-200 кила тръгнали да се скапват кайсии 
|
| Сря Апр 26, 2017 11:40 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Димитре, ще купуваш, че то ранните вече трябва да се мушкат в градината под найлон. Твоите все пак не ги зарязвай, може да потрябват.
Кайсии тази година има дори в дворовете - такова чудо не се бе случвало от почти десетилетие. А купешките наистина само за ракия стават - пръскат ги от 20 пъти нагоре с к'во ли не.
@ ig_ivanov Мерси за акъла, ще проверя. Несходството в размерите не ме притеснява - ако трябва с тиксо или панта от шкаф ще ги навържа, не търся красота. По скоро ме притеснява дали електрически ще се разберат, че не ми се опуква екрана.
|
| Сря Апр 26, 2017 1:23 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Дедо, сее се, не знам какво, тук си има човечец който само с това се занимава, но идея си нямам какво сее. Иначе за барбекюто няма грижи, аз си го мислех за тия дни ама много кофти времето. Лошото е че разкарахме фургона дето крепеше беседката, там си е още но ще трябва май малко да се постегне, да не ни пишат по вестниците  Тая Събота и Неделя се очертава топло и слънчево, ако е така може да се чуствате поканени ... то трябва и на Владо да звънна, че не съм го чувал от миналата година с тия мои пътувания, и тук разни други мераклии ако има ....
|
| Сря Апр 26, 2017 4:01 pm |
|
 |
|
ig_ivanov
Ранг: Професионалист
Регистриран на: Съб Май 21, 2016 9:47 pm Мнения: 577 Местоположение: Бургас
|
Като ги разглобиш- напиши моделите и на двете матрици да ги видим.
|
| Сря Апр 26, 2017 4:53 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Кви са тия сонита бре, имам разни вайо ако са такива, стават май само за части ...
|
| Сря Апр 26, 2017 4:54 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Ааа, мен си ми харесва щото е ситничко - откога си търся такова, но държат цена. Пък на това екранчето му се вижда като на таблет - последен модел.
Всъщност му ресетнах WinXP-то на оригиналното, че имаше няк'в БГ боклук, разкарах ОЕМ боклуците и чак тогава забелязах, че е SP2. Инсталирах му SP3 и в момента даже се обновява. Иначе вече има инсталирано и Puppy Linux, но основната ще е Linux Mint Xfce - за сега я бутвам само от флашка.
|
| Сря Апр 26, 2017 7:26 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Не бе питам за модел, кажи модела, може да имам нещо от което да изкормя дисплей. И мен ме кефят, задрави са, още ползваме едно Вайо което сигурно е модел 2000, но си бачка, има сериен порт което е плюс, и докинг стейшън, и CD което все още работи.
|
| Сря Апр 26, 2017 8:26 pm |
|
|