|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 1:43 am
| Автор |
Съобщение |
|
HSB
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 12:15 pm Мнения: 1375 Местоположение: Phoenix AZ
|
 Re: Коронавирус 2019
https://www.bda.bg/images/stories/docum ... 842_bg.pdfцитат набързо ИМЕ НА ЛЕКАРСТВЕНИЯ ПРОДУКТ COVID-19 Vaccine AstraZeneca инжекционна суспензия Ваксина срещу COVID-19 (ChAdOx1-S [рекомбинантна])
КАЧЕСТВЕН И КОЛИЧЕСТВЕН СЪСТАВ Съществуват многодозови флакони, които съдържат 8 или 10 дози по 0,5 ml на флакон (вж. точка 6.5). Една доза (0,5 ml) съдържа: Аденовирус от шимпанзе, кодиращ вирусния шипов (spike) гликопротеин на SARS-CoV-2 (ChAdOx1-S) * , не по-малко от 2,5 × 108 инфекциозни единици (infectious units, Inf.U) *Произведен в генетично модифицирани човешки ембрионални бъбречни (human embrionic kidney, HEK) 293 клетки чрез рекомбинантна ДНК технология. Този продукт съдържа генетично модифицирани организми (ГМО). Помощно вещество с известно действие -Всяка доза (0,5 ml) съдържа приблизително 2 mg етанол.А е това е наи готиното Продължителност на защитата Продължителността на осигурената от ваксината защита е неизвестна, тъй като тя се установява във все още продължаващи клинични изпитвания
|
| Съб Мар 27, 2021 12:05 am |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
Една статия за вирусите, не е точно за короната но все пак е интересно. https://nauka.offnews.bg/news/Biologiia ... f=recomend
|
| Пон Мар 29, 2021 5:15 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
Значи - "Щамът Андромеда" наяве, така ли?
|
| Пон Мар 29, 2021 8:18 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 |  |  |  | HSB написа: https://www.bda.bg/images/stories/documents/Vaccines_Covid19/anx_150842_bg.pdf цитат набързо
ИМЕ НА ЛЕКАРСТВЕНИЯ ПРОДУКТ COVID-19 Vaccine AstraZeneca инжекционна суспензия Ваксина срещу COVID-19 (ChAdOx1-S [рекомбинантна])
КАЧЕСТВЕН И КОЛИЧЕСТВЕН СЪСТАВ Съществуват многодозови флакони, които съдържат 8 или 10 дози по 0,5 ml на флакон (вж. точка 6.5). Една доза (0,5 ml) съдържа: Аденовирус от шимпанзе, кодиращ вирусния шипов (spike) гликопротеин на SARS-CoV-2 (ChAdOx1-S) * , не по-малко от 2,5 × 108 инфекциозни единици (infectious units, Inf.U) *Произведен в генетично модифицирани човешки ембрионални бъбречни (human embrionic kidney, HEK) 293 клетки чрез рекомбинантна ДНК технология. Този продукт съдържа генетично модифицирани организми (ГМО). Помощно вещество с известно действие -Всяка доза (0,5 ml) съдържа приблизително 2 mg етанол.
А е това е наи готиното
Продължителност на защитата Продължителността на осигурената от ваксината защита е неизвестна, тъй като тя се установява във все още продължаващи клинични изпитвания |  |  |  |  |
Добре де, кой те кара да се бодеш, че си така настръхнал? Кат не те кефи - не се бодеш. Ще ти ровят в носа през ден и толкоз.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Мар 29, 2021 9:39 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
последните дни - двама възрастни на познати семейства, единия в БГ, другия в Украйна си заминаха до последно преди да ги вземат в болницата, не са искали да се лекуват, и целите семейства болни - но най-възрастните са си отишли.
т.е. реагирайте на време и не се правете на герои и доктори
|
| Вто Мар 30, 2021 9:05 am |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
дабе , сега чета за тази родилка (художничката) дето е починала.. лека и пръст на жената, но ако е вярно това дето сама е отказала болнично лечение, при положение че почти е било време да ражда..... и после един рев по цоц медиите как са я пъдили едва ли не от болницата.... затова такива фейсбук групи дето постоянно дават акъл за самолечение на "грипчето", трябва групово да се давят или бесят... П.С. Груби как е положението в Шведско  чувам че доста народ се е поболял и там..
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Вто Мар 30, 2021 10:46 am |
|
 |
|
Цецо
|
Истината е, че много рязко се пада от тоя вирус. И то не от вируса, а от последствията от вируса. Въпрос на 1-2 дни. И най-гадното е, че тези 1-2 дни съвпадат с намаляване на изявената вирусна симптоматика. Т.е. човека си мисли - ей на - не ме болят мускули, главоболието намаля... температурата поспадна (но не изчезна!) - приключва се... И хоп след дни с двустранна пневмония на кислород.
Бях свидетел на това вече няколко пъти. Не спадне ли температурата трайно (за поне 3 дни и то без хапчета) - нищо не е свършило!
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Мар 30, 2021 11:35 am |
|
 |
|
Grubi
|
Имах тука някакви главоболия и хреми, и пих аспирини - но иначе сме добре. Училището е отворено до 6 клас май. Народа продължава нормален живот с дистанция, повече маски - но пак е рядкост. Увеличват се случаите и тука казват, но засега от близкото обкръжение няма пострадали наскоро... което може да се промени изведнъж. Ходя до офиса всеки ден или през ден. Нашите ще се ваксинират в Добрич с AZ на отместени дати - ако единия пострада, другия да изчака и да му помага.
|
| Вто Мар 30, 2021 11:52 am |
|
 |
|
Цецо
|
Майка ми си сложи AZ, един ден беше с 39 и на парцал. После отмина. Файзери и Модерна все още са кът, ама подозирам, че в края на април, пак ще почнат да ги хвърлят...
|
| Вто Мар 30, 2021 11:59 am |
|
 |
|
TheWizard
|
_________________ main[-1u]={1};
|
| Вто Мар 30, 2021 2:26 pm |
|
 |
|
nik
|
по новините даваха една мед сестра от щатите, разказваше колко много пациенти са й умпрели пред очите, докато отказват да повярват че умират от корона, не можело да е вярно, тръмпи бил казал че не било страшно, не можело да е вярно това че умират заради корона
|
| Вто Мар 30, 2021 3:16 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Ник, то в щатите има си доста секти и комуни където не признават никакво болнично лечение. ако умреш божа работа, или си бил грешен или госпд решил да си те прибере. и толкоз никой не може и не иска да им промени мнението. не е до Тръмпи, то си е допроблемите между ушите на хората. поне досега в България не беше така.
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Вто Мар 30, 2021 4:52 pm |
|
 |
|
AA
Ранг: Популярен
|
Минах по този сценарий - на десетия, единадесетия ден от първите признаци бях доста добре, температурата ми беше поспаднала, като цяло се усещах съвсем добре. След това температурата ми се качи до около 37.5 и не искаше да падне. След четиринадесетия ден ходих на преглед и се оказа че съм с двустранна пневмония - без да кашлям, без да се задъхвам - хайде още 7 дни на инжекции - за щастие не стигнах до болница и кислород (между другото сатурацията ми не е падала под 95%). Това беше около Нова година - вече се пооправих но все още не съм възстановен както си бях - като цяло нямах подчертано тежки моменти, ще се чуе дали няма да имам и трайни лоши последствия.
|
| Вто Мар 30, 2021 7:57 pm |
|
 |
|
HSB
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 12:15 pm Мнения: 1375 Местоположение: Phoenix AZ
|
|
| Сря Мар 31, 2021 4:55 am |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
Един приятел-лекар, който работеше в ковид отделение, ми е разправял какви ли не истории. Масово пациентите си сваляли кислородните маски, за да "поемели малко въздух". Други пият вода и забравят да си сложат маската обратно. А той вика, че сатурацията им пада моментално и че не може да насмогне да обиколи пациентите и да се разправя с всеки. И вика "зат'ва умират".
_________________ Хайде де!
|
| Сря Мар 31, 2021 9:05 am |
|
|