Отговори на тема  [ 1396 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 94  Следваща
Лаптопско проблемно видео 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Лаптопско проблемно видео
То номерът бе от Вайото да присадя дисплея на един по-модерен нетбук, ама шъ видим...

Сря Апр 26, 2017 10:21 pm
Профил
Аватар

Бледи подобия на цивилната версия на Панасоник. :D
Изключвам много ранните модели на Сони, в които имаше и оригинални идеи...

Сря Апр 26, 2017 10:21 pm
Профил
Аватар

Ето ги семената изровени - според мен и тези на краставиците и това на доматите изглеждат нормално. А на другата снимка съм показал колко е голям единствения излезнал домат от всички разсади след 3.5 седмици. Единствената разлика с минали години е че тая година реших да купя специална органик почва за разсад и стои една такава много "флъфи" както и викат тук или по нашенски пухкава. Не знам дали това не оказва някакво значение.

Прикачени файлове:
IMG_2298.JPG
IMG_2298.JPG [ 221.61 KiB | Прегледано 3994 пъти ]
IMG_2296.JPG
IMG_2296.JPG [ 107.82 KiB | Прегледано 3994 пъти ]
IMG_2295.JPG
IMG_2295.JPG [ 135.21 KiB | Прегледано 3994 пъти ]
Сря Апр 26, 2017 10:46 pm
Профил

Да семето изглежда нормално, това червеното е третирано с някъв препарат против почвени неприятели но е нормално.
Много малко почва има в кофичките и като е пухкава задържа малко вода и лесно изпарява.
Тия кофички покриваш ли ги с найлон да се задържи влагата докато поникне.
Може да им е било сухо или студено и за това да не са поникнали.
Ние разсада го правим в щайги 30 на 40 вътре има 10 сантима торопочвена смес на редове се слагат 100 семки ако са домати или пипер, покрива се с 1-1,5 сантима пясък притъпква се и се полива, отгоре се слага найлон плътно върху пясъка, и така щайгата се държи на 20-25 градуса, за няколко дена като поникне поне половината семе се маха найлона да не ги притиска, другото семе пониква след още 4-5 дена и тогава темп се понижава до 18-20 през деня и 12-15 нощно време.

Тая "органик" квото и да значи щом е пухкава не може да се уплътни и семето не може да поеме достатъчно влага за да поникне. Ако не си го покрил с полиетилен много бързо изпарява водата и семето остава на сухо, освен това му е студено.

Пробвай да смениш почвата с нормална градинска, не знам ква е ваща градинска, но не трябва да има торф в нея и да е плътна. Семето се заравя на около 1-1,5 сантима в почвата. И трябва да е влажно докато поникне но не да е кал.

Чет Апр 27, 2017 1:40 am
Профил
Аватар

Е как 22 градуса им е студено, отделно са на прозореца и го грее слънце?

Чет Апр 27, 2017 6:47 am
Профил
Аватар

А бе сухо ще им е, щом не са мръднали.
Наистина почвата е малко и е твърде рехаво "нахвърляна" - уплътни я. Измисли и тавичка за отдолу да задържа повече вода, тази почва е като сюнгер и тегли нагоре. И покриването с найлон не е за пренебрегване, че от много изпарение става коричка от соли отгоре.
Пък като си тръгнал да вадиш: накисни ги за близо ден в топла (непареща) вода. Хем ще ускориш покълването, хем ако някое семе продължи да плува - значи е фалшиво.

Чет Апр 27, 2017 1:28 pm
Профил
Аватар

Да докладвам - смених почвата с по-нормална такава и всичко поникна в рамките на седмица при всички други условия същите. Какъв точно е бил проблема с преднята почва така и не разбрах :D .

Вто Май 09, 2017 2:12 pm
Профил
Ранг: Професионалист
Ранг: Професионалист
Аватар

Ако човек се зачете в темата- все едно си отглеждате видеочипове за лаптопи- от малко семенце та до готова продукция.

Вто Май 09, 2017 2:48 pm
Профил
Аватар

е как, класиката е "Расти, расти компютърче"
http://www.kn34pc.com/fun/index_grov_comp.htm

Вто Май 09, 2017 3:01 pm
Профил
Аватар

Пък в най-горния пост от страницата става дума за ашладисване на дисплеи - аграрна тема, брато, к'во се чудиш?!

Вто Май 09, 2017 10:26 pm
Профил
Аватар

Мнение На село съм, на село съм!
ВНИМАНИЕ: някой има ли чемшир в градината?
Миналата година в североизтока (за там знам) ИЗВЕДНЪЖ се появи гъсеница която го изгризва до смърт! Изтребва се мнооо трудно чрез многократно пръскане с яки препарати.
Тази година пак се появи и я видях: зеленикава с черна глава, масовката е около сантиметър и не е дебела, тук-там стига до 3-4см, а нападната става пъргава като хлебарка! Чемширът по принцип е гъсто растение, а тази гад го омотава вътрешно с паяжина което много затруднява пръскането.
О'тде се взе, маа му, в доста от храстите съм си играл като дете! Направо подозирам някоя несполучила стратегия на Мон, сан, то!

Иначе ако не броя многото работа си е гот. Акациите цъфтят - все едно съм в парфюмериен магазин. Цветята и храстите също. Най-готиното е лафчето със скорците, които отглеждат пилета в две кълвачови хралупи пред къщи :rolleyes: Надявам се за другия път да подготвя някой мат'рял който да ги научи да казват поне "Здравей!", пък и папагала ми да се поучи от тях.
П.С.: То отдавна ми се върти из главата, как разни еколози/орнитолози ходят да броят пилета :D И как ги броят?!
Пък ако наистина ги интересуваше просто щяха един ден да седят край дърво със скорци и щяха да научат повече. Ако познават звуците, де.
П.С.2: Моите скорци имитират и лая на три съседски кучета, но на нашите не искат.

Пък Муъта отдолу писалка преди мен...

Последна промяна bongo_x2 на Съб Май 13, 2017 11:33 pm, променена общо 3 пъти

Съб Май 13, 2017 10:43 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
bongo_x2 написа:
Пък в най-горния пост от страницата става дума за ашладисване на дисплеи - аграрна тема, брато, к'во се чудиш?!

Пък и повечето участници са от мъжки род, така че мотото "Ашладисвам млади сливи" си е повече от политкоректно :p
Е и дисплейки може..

Съб Май 13, 2017 10:51 pm
Профил

Тва за чемшира предупреждение да го разбираме или искаш нещо акъл за препарати, мога да ти кажа за супер яки, разбирай непрощаващи на всичко дето мърда, до сега няма гад да е мръднала след като я оръся.
Я снимай гъсеницата.

Нед Май 14, 2017 1:09 am
Профил

30 годишния чемшир на майка ми замина миналата година за няма и седмица до последен корен - голяма гад е тази гъсеница :(

Нед Май 14, 2017 9:13 am
Профил

Изгризан чемшир наблюдавам из цялата страна. И на мене половината отиде, докато се усетя. Напръсках с нуреле и секнах мераците на гъсениците.

Нед Май 14, 2017 9:20 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 1396 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 94  Следваща