|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 9:06 am
| Автор |
Съобщение |
|
ike
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
 Re: Коронавирус 2019
Ами зависи. Всичко се свежда до личните ти предпочитания. Ако си веган това означава ще трябва да ядеш 80% сурови плодове и зеленчуци (никакви фрешове, компоти или други измишльотини и обработки) и 20% варено или печено месо, яйца или сирене (никакви салами или други измишльотини и обработки). Ако обаче си месоядец, това означава че трябва да ядеш 70% сурови плодове и зеленчуци и 30% варено или печено месо.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Съб Сеп 04, 2021 10:38 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
ще се мре явно, аз дори обратната пропорция не мога да постигна.
|
| Съб Сеп 04, 2021 2:35 pm |
|
 |
|
slav4o.com
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2663 Местоположение: София / Велико Търново
|
Аз на великден съм изядал по 15 яйца за ден. Понякога съм се изривал чак  Направо в един момент усещам как не ми се яде нищо друго, направо като бонбони ги ям. Това за холестерола съм го чел и аз, но така и не разбрах той колко бързо може да варира, може ли за ден да се качи или трябват седмици месеци?
|
| Съб Сеп 04, 2021 2:54 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Еее с яйца трудно да преям,аз яйца много не обичам особенно сварени, мога да ги ям само ако са рохки, т.е. почти сурови. Виж само жълтък си го хапвам и суров, ама не е нещо с което мога да прекаля. Месото е друго нещо, въпреки че напоследък и с месо трудно да преям. Виж с такси или спагети/макарони ....нещо съм се увредил.
|
| Съб Сеп 04, 2021 3:38 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Незнам дали е фейк или реално това стъди за инвермектина: https://www.ladbible.com/news/latest-ma ... jmq3Q21zMc
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Сеп 09, 2021 11:09 am |
|
 |
|
HSB
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 12:15 pm Мнения: 1375 Местоположение: Phoenix AZ
|
Аз се опитвам да проверявам фактите и тогава вземам мненние. Набързо в гугъла : Къде е побликувано - https://www.ladbible.com/ - ами интернет медия. От кои е публикувано - Stewart Perrie - https://au.linkedin.com/in/stewart-perrie-9b267a53 - Journalist/Social Media Manager at LADbible Australia препратката за изследването е към някаква африканска нещо си и там пише че са тествали 37 човека - което е нищо за статиситика. Обаче когато приятел побликува у феибука Physician List & Guide to Home-Based COVID Treatment което е писано от УСа доктори и е публикувано на Association of American Physicians and Surgeons го обявиха за феик нюз. Защо фармацията НЕ ИСКА да лъсне че има лекарства за кромида мисля че е от ясно по ясно . А да е това Peter McCullough, MD testifies to Texas Senate HHS Committee като го пуснеш във феиса пак е обявено за фалшива новина..... Цензура въобще няма .... 
|
| Чет Сеп 09, 2021 5:50 pm |
|
 |
|
HSB
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 12:15 pm Мнения: 1375 Местоположение: Phoenix AZ
|
Инфо за вкасинационите паспорти тука при нас в Америка https://www.technologyreview.com/2021/0 ... ate-guide/7 states have active vaccine certification apps, rising from 4 at our last count. 22 states have banned the systems to some degree, typically through executive orders. Даже и в щати дето демократите са на власт , например Мичиган и там има бан за паспорт.... бреи да не повярва човек.
|
| Чет Сеп 09, 2021 6:14 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
_________________ main[-1u]={1};
|
| Чет Сеп 09, 2021 11:36 pm |
|
 |
|
Stoi
Ранг: Професионалист
|
_________________www.ev-bg.com
|
| Пет Сеп 10, 2021 9:03 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Аз си мислех, че за брадвата ми се е счуло, пък то било самата истина: https://www.youtube.com/watch?v=riV8TJypILg
|
| Съб Сеп 11, 2021 5:05 pm |
|
 |
|
ToHu
|
С две думи ако те застрелям но дадеш позитивен резултат си умрял от коронясване и не се води убийство.
|
| Съб Сеп 11, 2021 9:57 pm |
|
 |
|
timt
|
Аз съм за ваксинацията 
|
| Вто Сеп 14, 2021 3:09 pm |
|
 |
|
HSB
|
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/te ... ta-6128895 Вариантът Делта, който в момента е доминиращ,значително увеличава броя на заразените и на настанените в болница сред неваксинираните. Нарастват обаче и доказателствата, че се разболяват и напълно ваксинирани хора. Това се случва по-бързо в сравнение с познатите досега варианти на вируса. Учените изразяват безпокойство, че и ваксинираните могат да бъдат преносители на COVID-19.Ще рече че ваксиниран или не -се тая що се отнася до разпространяване на вируса. Демек използваха залъгалка - някои хора които обират да пътуват да се набодат , инак що требе да се боцкаш ако така и така ще ходиш на тест.
|
| Сря Сеп 15, 2021 5:47 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
Не само Делта, всички варианти могат да се разпространяват от ваксинираните. Това го "предсказах" много преди да направят ваксините. Не, не съм оракул. Просто елементарна логика от биология за 3-ти клас. Вирусът попадайки в човешкия организъм намира прекрасна хранителна среда и съвсем естествено тръгва да се размножава, поне докато не се задейства имунната защита и почне да го трепе. При някои зарази имунната защита може да се подсили (чрез ваксини) дотолкова, че веднага да почне да трепе и практически да убие вирусите преди да са почнали да се размножават. Но при тоя бацил от самото начало беше ясно, че подобно усилване е прекалено опасно. Имаше твърде много смъртни случаи от свръх реакция на имунната система - цитокини и т.н. Затова беше ясно и съвсем естествено, всички които правят ваксини да внимават да не подсилват прекалено имунитета. Особено на тема режим "убийство", за да не се стига до режим "самоубийство". И резултатът е съвсем очакван - ваксинирате също се заразяват и могат да бъдат заразни. Аз лично очаквах тоя процес при ваксинирате да протича по-бързо, т.е. те много по-бързо да се изчистват от бацила, съответно периодът през който са заразни да е доста по-кратък. Всъщност той вероятно е по-кратък, но не толкова колкото мен ми се искаше  И да, ваксинираните освен че се заразяват, могат и да се разболяват. Това също не е кой знае каква изненада. По-скоро е изненада, че постигнаха по-добра защита от очакваното. Да припомня, че първите надежди бяха за едни 60% ефективност, а те постигнаха над 80-90%. Така че процентът разболели се или умрели сред ваксинираните на практика е много по-нисък, отколкото сме се надявали. Това е сред добрите новините, а не лошите. Лоша новина ще бъде, ако новите щамове прецакат тая ефективност. Това ще рече да се мислят нови ваксини, наново боцкане и така до откат... Затова аз не спирам да повтарям, че ваксините не са панацея.
|
| Сря Сеп 15, 2021 9:40 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Този вирус може да се разнася и от обувки, к'во ся, и тях ли да ваксинираме?!
|
| Сря Сеп 15, 2021 2:39 pm |
|
|