Отговори на тема  [ 597 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40  Следваща
Цената на тока??? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3733571

Не само аз съм съгласен с Цецовата прогноза очевидно :) .
Пък и не само мене ме гони "параноята", че КГБ властва тук... но за да го приеме публиката
ще трябва:
1. да спре да и се повтаря по 100 пъти на ден, че който мисли за КГБ агентури и прочие е параноик,
2. да почне да и се повтаря по 100 пъти на ден в продължение поне на месец, че в БГ властта е в ръцете на КГБ.

Може би съм прекален оптимист за единия месец, не знам.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Чет Апр 07, 2011 4:43 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Цитат:
"Нямам ни най-малка представа Бойко Борисов какво прави – подозирам, че тупа топката и се опитва да ограничи щетите за себе си. Нямам ни най-малка представа Дянков каква игра играе. Това, което ми прави впечатление е, че БСП не го обстрелва последните два месеца, което само по себе си е подозрително", заяви Дайнов.

той, политолога, сигурно вчера са го донесли с кошница от марс.
трайчо не го мислете, може повече да не работи в живота си. нищо, че изглежда толкова завеян и не в час. просто игрите му са други.

те всички играят всякакви игри. само не български.
КГБ, ЦРУ, МОСАД, че дори и РУС (Разузнавателното Управление на Сомалия) си разиграват коня кой както иска у нас.
внасяме череши от чукотка, минерална вода от сахара, 20-годишно говеждо, 90% от енергоносителите, турци ни строят проектирани от италианци магистрали, "точни немци" ни пишат фактури по 19 милиона за ток в гарсониера...

к'во значение има кой ще ни 'такова'?

Чет Апр 07, 2011 7:45 pm
Профил

Мнение 
Хммм КГБ ... не знам, ако някой преди това не беше вземал и не беше оставил руснаците в добра позиция със същия успех щяха да подпишат със франция или япония, едва ли има нещо общо с КГБ, има общо с този който дава парите ....
А трайчо е дребно колелце, и да е взел нещо едва ли е твърде много .

Чет Апр 07, 2011 8:48 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Трайчо е ясен, просто трябва да му видите предишния работодател :) Но поне има мозък в тиквата. За разлика от Голямата глава. :)

Боко в момента е седнал на земята и гледа глупаво. Ако слушка руснаците - ще го бият западняците. Вероятно и ще го свалят от власт (чрез еврофондовете и евросанкции). Ако пък слушка западняците - руснаците такъв шамар ще му набият, че пак ще падне от власт. Механизма е прост - Лукоил въвежда еврпейски цени на горивата и Боко е пътник :)

Ама сам си е виновен де. То се иска или да си мъж или да си женска. Ако си мъж - ставаш и тръгваш с главата напред. Ако си женска, избираш си един благодетел и тичкаш след него. А той хем е женска, хем му се иска да е мъж. Е да ама такъв филм няма, явно.

Лошото е, че ние също гледаме тъпо.... Както обикновенно. Ама явно на българина си му трябва периодично да се удари в земята, та да рефрешне.... Сега сме явно в периода на стремително падане към бетона....

Пет Апр 08, 2011 8:43 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
:evil: баси идиотите в правителството :evil:

ще врътнат почти 250 млн.лв за "консултация" за 2 месеца.
уж с "реномирана британска банка", която в същност е китайска (HSBC = The Hongkong and Shanghai Banking Corporation Limited), която ще ползва местен подизпълнител, който се казва ... каролев. договори по факса щели да подписват, а тука за един параф баси цирка направиха.

тия ги нямат за нищо милионите. бюджета на БАН е 68 милиона, за вдигане на пенсии тотю ревеше, че му трябват 7млн, за онкоболни и хемофилици общия бюджет е към 70 млн.

и какво ще ни кажат "консултатните?"
а ние знаем ли какво искаме? или за какво преговаряме?
оня юнак с розовата ризка и цикламената вратовръзка май домати от женския пазара не е купувал в живота си. е, началника им бил гледал картофи, ама никога нито ги е продавал, нито ги е купувал. с чужди пари лесно се харчи.

Сря Апр 13, 2011 11:03 am
Профил
Аватар

Мнение 
Дедо, ти ми изглеждаш изненадан????

За първи път ли се сблъскваш с финансовата черна дупка наречена "консултантски услуги"??? Едва ли.

Че то това по цял свят е най-елегантния начин за оправдаване на отпуснати огромни средства за нищоправене. Дали ще те консултира за ISO или ще те консултира за АЕЦ-а, все тая. Консултанта си е един паразит чиито услуги ти налагат силово и ти го хрантутиш волю-неволю
:evil:

То това не е най-скандалното в случая. По голямата олигофрения е клаузата, че HSBC ще получи като "възнаграждение" процент от крайната цена на бъдещия договор ако той се осъществи. Т.е. рядко прост олигофрен да си, пак ще ти е ясно, че HSBC има далавера да каже че договора е изгоден за БГ и освен това да препоръча максимално висока цена, защото по този начин ще си получи възнаграждението в максимален размер.

Незнам кой идиот подписва подобни договори, ако не е лично облагодетелстван. Пълно безумие.

Между другото, това поне го афишираха. От как се задвижи тоя проект, няколко "консултантски" фирми вече излапаха даже повече пари. Консултират та пушек се вдига..... Ама за тях даже не се и чува.....

Ама кво ни пука. Важното е Ганьо да се изживява като енергиен цар на балканите. Ще се чеше доволно по корема и ще продава ток, само на който той си иска. А ония ще се редят на опашка и ще му се молят.....

Последна промяна Цецо на Сря Апр 13, 2011 1:55 pm, променена общо 1 път

Сря Апр 13, 2011 11:08 am
Профил ICQ
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

Мнение 
а в този договор дали ще има клауза от типа:
чл. х ал. у : ако 5 години след реализиране на проекта се окаже че прогнозите са неверни и в резултат страната е загубила примерно 1 милиард евра. То консултанта дължи двойния размер на нонорара си ?
баси и безумието с тези консултанти !!! :evil:

Сря Апр 13, 2011 1:23 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цецо, наскоро четох някъде, че ако в БГ се реализират всички замислени проекти до 2020 г. ще имаме годишен излишък от електроенергия в размер на 35 млрд. киловат часа, които ще се чудим къде да изнасяме тогава :) . Освен ако не настъпи някакъв невиждан индустриален подем в региона и всички китайски фабрики да се преместят изведнъж на балканите :) .

Сря Апр 13, 2011 4:38 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ми това се дължи на факта, че маса народ реши да се прави на инвеститор през ВЕИ. И са подадени такова количество заявки, че можем да захраним половин Европа ако се реализират. 90% от тях са кухи де.

Сря Апр 13, 2011 4:59 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
http://www.dnes.bg/politika/2011/04/14/ ... sta.116255

Аз му изпуснах и бройката уволнен/неуволнен, и въобще нишката - пък и това и то
навярно не е последно.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Пет Апр 15, 2011 12:27 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Абе незнам, явно Трайчо има гръб някъде в ЕС и/или САЩ.

Май накрая ще се окаже, че за тая централа директно си се бият две лобита извън БГ - едното от изток, другото от запад.

А ние ще сърбаме попарата....

Пет Апр 15, 2011 10:35 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Че лошо ли щеше да им е на французите да си построят 2-3 ГВ на 2000 км от тях. Ама на - изпревариха ги. Сега ще се задоволят само с турбините...

Пет Апр 15, 2011 10:41 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
ДедоБоре написа:
:evil: баси идиотите в правителството :evil:

ще врътнат почти 250 млн.лв за "консултация" за 2 месеца.
...

Що да са идиоти !?
1% е от парите дето ги привлекът като инвестиция - а не от крайната цена !

Ако не намерят пари - нищо не вземат - по-изгодно не мога да си представя

Оня каролев ми е противен, още по малко симпатична ми е "банка консултант" ... но условието ми се вижда справедливо!

всеки може да прави сметки ... но не на всеки мнението важи ... още по-малко всеки може да намери пари.
за намиране на пари/убеждаване , предполагам че принципа е "банка вярва на банка"

Интересно ми е какво ТИ (по-умно) ще предложиш в такава ситуация !?

Пет Апр 15, 2011 10:46 am
Профил

Мнение 
Цитат:
Че лошо ли щеше да им е на французите да си построят 2-3 ГВ на 2000 км от тях. Ама на - изпревариха ги. Сега ще се задоволят само с турбините...

Французите нямаха шанс, щото те стария реактор можеха само да го нарежат за скрап. Условието на нашите беше да се използва.

Пет Апр 15, 2011 10:47 am
Профил
Аватар

Мнение 
ps66 написа:
...................Интересно ми е какво ТИ (по-умно) ще предложиш в такава ситуация !?

Я пак си помисли? Какво представлява така нареченото "привлечено" финансиране на сделката? Не е ли това всъщност цената? Само не ми развивай великите тъпотии на Боко и ядреното лоби около консултанта, че някой друг ще я плаща, а ние сме щяли да я получим даром. Защото колкото е по скъпа, който и да го плати, накрая ние ще я платим през скъпия ток. Т.е. контрата винаги е в нас.

Така, че HSBC има огромна изгода сделката да се сключи и да е максимално скъпа. Защото ще вземат максимум пари.

Честно нямам идея как се правят подобни договори, аз консултатните винаги съм ги мразел в червата си. Но ми се струва много тъпо да търсиш арбитър за дадена дилема и същевременно да заплащането на арбитъра да е закачено пряко към единия от вариантите.

Ако ме питаш кое е по умно, аз като инженер ще ти кажа, че е по добре, HSBC да си получат сумата (колкото и голяма да е тя), независимо от това кой вариант ще препоръчат. Т.е. и да кажат - не централа не ви трябва, да си вземат милионите.

А сега Каролев седи и ме убеждава, че видиш ли тая велика банка, нямало да си рискува името за няколко десетки милиона и ще остсъди правдиво, ако и да губи тия десетки милиони. А един мармот увива шоколад....

741 написа:
Французите нямаха шанс, щото те стария реактор можеха само да го нарежат за скрап. Условието на нашите беше да се използва.

Па те руснаците, така или иначе го нарязаха. Че и пари ни взеха за рязането и извозването. Нищо че условието беше друго :) Ама на кой му пука за условия и договори. Особенно такива разписани между българи и руснаци. Те нямат юридическа стойност.

Пет Апр 15, 2011 11:12 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 597 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40  Следваща