Отговори на тема  [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 377, 378, 379, 380, 381, 382, 383 ... 403  Следваща
Коронавирус 2019 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Коронавирус 2019
Ми ето една статистика - онзи ден погребахме роднина. 4 дни чака. 15 погребения в града за 2 дни. Голяма навалица.

Вто Окт 26, 2021 11:35 am
Профил
Аватар

За съжаление, тая статистика е тъжна.
Уви, липсата на болнични грижи за болните от баналните болести, а не от модерния хуйовид също дава резултати.
Вчера трябваше да приемат в болница един комшия. Ама не го приеха щото "де да знам какво". Например, щото им дреме на шлифера.
След това опита и в друга болница. И там същата история...

Вто Окт 26, 2021 11:41 am
Профил
Аватар

Интересно ми е как си представяш съвместяването на рутинната болнична дейност с това ниво на заболеваемост от Ковид при крайно число лекари, легла, сгради?

При 7000 настанени в болница с Ковид (с тенденция да минат 10к до дни), предвид това, че се нуждаят от изолация, както на персонал, така и на помещения - как си представяш останалата част от системата да продължи да функционира нормално?

Имай предвид, че реалната нужда от болнично лечение за Ковидни е поне 2 пъти по-голяма от реално настанените. Т.е. поне още толкова Ковидни не стигат до болница, което в крайна сметка рефлектира на смъртността като цяло.

Последна промяна Цецо на Вто Окт 26, 2021 12:36 pm, променена общо 1 път

Вто Окт 26, 2021 12:30 pm
Профил ICQ
Аватар

А колко погребения трябва да има в един град като ВТ? Идва средно по около да кажем 5-6-7 на ден. За 2016 пише че населението е било 87к, ако приемем средна възраст 72 години, се падат по човек на близо 26к да умира и да се ражда за да се поддържа бройката, което ще рече 4-5 човека на ден - не е драстична разлика...

Сега за баща ми какво да кажа - ако върна ленатата може да се окаже че си отиде заради коронавирус. Лечението му със сигурност щеше да е по-адекватно.

Вто Окт 26, 2021 12:34 pm
Профил ICQ
Аватар

Факт, пустия му сопол убива и по индиректни начини. Това е нещо, с което света се сблъска и взе мерки. Ние се сблъскахме вече два пъти... И се сблъскваме и трети път. Мисля, че с голяма доза сигурност можем, да предположим, че четвъртия път пак ще е така.

Последна промяна Цецо на Вто Окт 26, 2021 12:40 pm, променена общо 1 път

Вто Окт 26, 2021 12:39 pm
Профил ICQ

Цецо написа:
Интересно ми е как си представяш съвместяването на рутинната болнична дейност с това ниво на заболеваемост от Ковид при крайно число лекари, легла, сгради?
При 7000 настанени в болница с Ковид (с тенденция да минат 10к до дни), предвид това, че се нуждаят от изолация, както на персонал, така и на помещения - как си представяш останалата част от системата да продължи да функционира нормално?

Имахме година и половина да се подготвим за този момент, но както винаги зимата пак ни изненада през февруари.

Вто Окт 26, 2021 12:39 pm
Профил
Аватар

ike написа:
Имахме година и половина да се подготвим за този момент, но както винаги зимата пак ни изненада през февруари.

Ако си представяш подготовката като преместване на лекари от едно отделение в друго и преаранжиране на отделения на болници - не мисля, че това е особенно смислено.
Единствения вариант да нямаме този проблем, беше като просто не стигаме дотук.

Вто Окт 26, 2021 12:42 pm
Профил ICQ

miro_atc написа:
За мен по-страшното е, че ще се сбъдне твоята прогноза, че тоя бацил ще остане трайно...
Аз се надявах да им дойде акъла, но реалността засега е друга. Щом и в научните среди почна да се говори за такова бъдеще явно съм бил прекален оптимист...

тук се сбъдва и моята прогноза - акъл няма да дойде
на белия човек трудно му идва акъла, свикнал е всичко на готово да е подредено и бъдещето да му е гарантирано и дава приоритет на глезотийките пред това да се грижи за себе си

ето в БГ колко по-късно идват всяка от вълните, но никой грам поука не си взе от другите държави, минават си по същите мотики и население и здравеопазване без грам мисловна дейност
всеки божи ден чувам повече оправдания защо трябва да се ходи на кръчма от това защо трябва да си пазиш здравето, не може ходи на кръчма, а трябва !!!

Вто Окт 26, 2021 1:25 pm
Профил
Аватар

nik написа:
но никой грам поука не си взе от другите държави, минават си по същите мотики и население и здравеопазване без грам мисловна дейност

мани другите държави - трета вълна ни е тази и пак прилежно не пропускаме мотика.

Вто Окт 26, 2021 1:36 pm
Профил ICQ

Е то нямаше да е България, ако беше друго яче ;-)

Вто Окт 26, 2021 1:43 pm
Профил

Цецо написа:
Единствения вариант да нямаме този проблем, беше като просто не стигаме дотук.

"Този проблем" го има и в държавите с над 90% ваксинирано население и медицинско обслужване с пъти по-добро от нашето.
Единствения вариант да не бяхме стигнали до тук е на покрива на всеки блок да има двама къртечари и 4-ма снайпериста които стрелят на месо срещу всеки на улицата. Но не мисля че това е удачно решение на проблема.

Вто Окт 26, 2021 2:06 pm
Профил
Аватар

ike написа:
"Този проблем" го има и в държавите с над 90% ваксинирано население и медицинско обслужване с пъти по-добро от нашето.

Да ти кажа, аз не съм чувал в момента в други държави да връщат болни от вратата на болницата, ама щом казваш... Поне не и в белите държави. Някой от тях имаха за кратко такъв период (Италия, Франция, САЩ), но той отдавна е преодолян.

Сега дали е заради ваксинационно покритие или щото са по-красиви е друга тема.

Факт е, че в България се случва за трети пореден път в рамките на година и всеки път е с нарастващ интензитет. От, което аз си вадя логичния за мен извод... ами матриал. Толкоз си можем.

Вто Окт 26, 2021 3:07 pm
Профил ICQ

Като гледам какви кандидати има за изборите, нямам никакво съмнение, че винаги може да стане още по-зле. Затова да не се оплакваме ;-)

Така или иначе до изборите се очертава да е интересно. Гледам, че и президентът пуска мухата за локдаун. Предполагам, че са просто предизборни приказки. Но от друга страна както вървят нещата болниците ще се препълнят. Та пак не се знае, знае ли се...

Вто Окт 26, 2021 4:01 pm
Профил

А дали е просто защото няма достатъчно легла в болниците? Жената ходи в Токуд преди месец, може и повече да беше, имаше съмнение да не се е коронясала, ами върнаха я, ковид отделението ни е пълно, а ковид болни само там лекуваме ... и в това ковид отделение 20 легла сигурно, как да има свободни....

Вто Окт 26, 2021 4:07 pm
Профил

Цецо написа:
Да ти кажа, аз не съм чувал в момента в други държави да връщат болни от вратата на болницата, ама щом казваш...

Да не мислиш че това е от вчера?
Повече от 2 десетилетия направления и места в болниците няма.
Просто ковида показа на всички това че в българия здравеопазване няма. Има само прибиране на пари от здравната каса по клинични пътеки.

Вто Окт 26, 2021 4:15 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 377, 378, 379, 380, 381, 382, 383 ... 403  Следваща