|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 9:37 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
 Re: Коронавирус 2019
 |  |  |  | HSB написа: Хората които си ползват сивото им става ясно за какво иде реч. Дания отново въвежда здравен сертификат заради резкия скок на броя на новозаразените с COVID-19. Това съобщи премиерът Мете Фредериксен. Преди по-малко от два месеца сертификатът беше премахнат, след като близо 86% от населението е ваксинирано, съобщава БГНЕС. https://www.vesti.bg/sviat/sled-kato-go ... ta-6133591 |  |  |  |  |
Аз съм отровен (ваксиниран), имам сертификат (никой не ми го е искал досега), и съм убеден че скоро и в Швеция пак ще се дигнат числата. И какво от това? И понеже сивото ми е замръзнало - за какво иде реч? Ако числата се вдигнат, ще има мерки - ако не се вдигнат няма да има. Ако се налага допълнителна ваксинация, ще има - ако не се налага, няма да има. Никой не ме е спрял за нищо, и никой не ме е ограничил в нищо. Децата до 6-8 клас не са спирали да ходят на училище, другите правят някакви ротации и учат онлайн, колкото могат. Аз изобщо не съм спирал до ходя до офиса, въпреки че бяхме с намалено работно време - защото бизнеса беше умрял и имаше препоръки да не се ходи до офиса, ако не се налага. Засега - утре може и да дойде нещо друго. Смъртните случай засега се едноцифрено число, спешните малко двуцифрено. Ако в БГ процентите бяха 80 и мисленето беше подобно, може би нямаше да гледаме тоя цирк. Но в БГ сивото вещество на много хора явно им идва в повече, та измислят и неща които ги няма - няма и да ги има.
|
| Сря Ное 10, 2021 2:50 pm |
|
 |
|
velio
|
 |  |  |  | Grubi написа:  |  |  |  | HSB написа: Хората които си ползват сивото им става ясно за какво иде реч. Дания отново въвежда здравен сертификат заради резкия скок на броя на новозаразените с COVID-19. Това съобщи премиерът Мете Фредериксен. Преди по-малко от два месеца сертификатът беше премахнат, след като близо 86% от населението е ваксинирано, съобщава БГНЕС. https://www.vesti.bg/sviat/sled-kato-go ... ta-6133591 |  |  |  |  |
Аз съм отровен (ваксиниран), имам сертификат (никой не ми го е искал досега), и съм убеден че скоро и в Швеция пак ще се дигнат числата. И какво от това? И понеже сивото ми е замръзнало - за какво иде реч? Ако числата се вдигнат, ще има мерки - ако не се вдигнат няма да има. Ако се налага допълнителна ваксинация, ще има - ако не се налага, няма да има. Никой не ме е спрял за нищо, и никой не ме е ограничил в нищо. Децата до 6-8 клас не са спирали да ходят на училище, другите правят някакви ротации и учат онлайн, колкото могат. Аз изобщо не съм спирал до ходя до офиса, въпреки че бяхме с намалено работно време - защото бизнеса беше умрял и имаше препоръки да не се ходи до офиса, ако не се налага. Засега - утре може и да дойде нещо друго. Смъртните случай засега се едноцифрено число, спешните малко двуцифрено. Ако в БГ процентите бяха 80 и мисленето беше подобно, може би нямаше да гледаме тоя цирк. Но в БГ сивото вещество на много хора явно им идва в повече, та измислят и неща които ги няма - няма и да ги има. |  |  |  |  |
Аз като е ли съм застанал и от двете страни на границата. От една страна съм за ваксиниране, от друга съм против. И всичко е заради липсата на информация. Общо взето по ТВ крещят - ваксинирайте се иначе ще мрете (всяват страх един вид). Да де, ама това със всяването на страх го ползват по всякакви случаи (сега предизборно е мантра на всички партии). Отделно ваксините дето са с изтекъл срок на годност, отделно че изобщо за да са годни трябва да се съхраняват при супер ниски температури (не се зна дали се прави), отделно че преди да те ваксинират в 90% от случаите никой не проверява дали си съвместим с ваксината (някакви предразположения, заболявания и т.н.), отделно че никой не проверява как си след това (изследвания за D-димер и подобни), отделно че доверието в здравната ни система е горе-долу колкото в политическата, отделно че ни лъжат на общо основание почти век и т.н. И сега как да ги вземеш на сериозно, като ти казват че е "за твое добро". Още от преди времето на царя, все ни оправят. Дето се казва - страхът от ваксините е съизмерим със страха от вируса. И то не защото принципно е грешно да се ваксинираш, а защото нямаме доверие на ваксиниращите. За 80 години лъжи и издевателства от управляващите върху народа се стига до това положение.
|
| Сря Ное 10, 2021 3:22 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
Това с недоверието е ясно, но като нямаш доверие - нямаш, заключваш пещерата, пазиш себе си и пазиш другите, доколкото можеш.
|
| Сря Ное 10, 2021 3:31 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Тука според мен не си прав. Като цяло във белия свят са много по безцеремонни. Шибат ваксината без да те питат, боледувал ли си, имаш ли антитела, колко и какви са и хич им не дреме. Иначе няма как да се докара процент 98%, както например се похвали Португалия. Е Тони да каже какво са му изследвали преди/след ваксинирането в САЩ, но подозирам - нищо. Тук личните лекари, масово съветват да не се ваксинираш, ако имаш каквото и да заболяване. Смея да твърдя, че повечето дават тези съвети абсолютно неграмотно. Поради което маса народ не смее да се ваксинира, рискувайки да се разболее, където риска при тяхното заболяване е в 100ците пъти по-голям. В цял свят бременните ги бодат задължително, във БГ някакви "специалисти" съветвали да изчакат да роди, щото имало риск за плода. А какъв е риска за майката и плода при заболяване? Малко ли родилки умряха? Реално има много малко заболявания, при които ваксината да носи по-висок риск от разболяването. Но във БГ "схващанията" са точно обратните - ваксината е много рискова даже за здрави хора, а за хронично болните е почти смъртоносна. Отделно с това побългаряване на сертификатите, то служебно "обезмислиха" ваксинацията на половината народонаселение.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Ное 10, 2021 3:36 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
Допускам че не сме единствената държава в която се практикува "виртуално" ваксиниране на част от населението. Просто там хората са по-предпазливи и не се хвалят с това. Както трябва и да бъде де.
|
| Сря Ное 10, 2021 4:22 pm |
|
 |
|
Grubi
|
@velio - понеже си разкрачен върху границата, като ти остане време - изключи телевизора и телефона, иди в градската библиотека или в някой подходяща книжарница и вземи първият учебник или наръчник по имунология, който ти падне - съвременен или по-старовремски. Седни, прочети и си изгради и кажи мнението без да слушаш нито мен, нито който и да било друг.
Мисля, че ще си струва преживяването. Това на масовия чукча не може да го обясниш, защото те са прочели няколко книги (ако изобщо) през живота си.
|
| Сря Ное 10, 2021 5:21 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
Това е нормално и съм го обяснявал и преди. То по принцип е нормално навсякъде. Колкото и да малък шанса от дефект, той не е нулев. Особено пък ако се съчетае с лекарска небрежност. Та много по-добре е лекарите да внимават. Но друго имах предвид - освен лекарите има значение и държавата. Щото колкото и да са добри лекарите, дефектите все пак се случват. И когато се случат има значение дали ще получиш адекватна помощ. Била тя медицинска или финансова, изобщо някаква помощ. То ако умреш няма значение какво ще получиш, но има и по-страшни неща от смъртта. За съжаление у нас ги има тия неща. Има родители, чиито деца стават инвалиди. Даже не е ясно дали е следствие от ваксина или нещо друго. Системата просто ги оставя да се спасяват кой как може. Няма помощи, няма лечение, нищо... И докато това е така, ще е нормално и лекарите и хората у нас да са по-резервирани. Разбира се, това няма връзка с анти-ковид манията, за която няма значение дали са ваксини, макси, сертификати или нещо друго...
|
| Сря Ное 10, 2021 5:36 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Четенето на подобна литература без предварителна подготовка е занимание с доста съмнителна полза. Все едно да връчиш учебника по полупроводникова техника на чистачката. Вельо да не се засяга. Ни най-малко не подценявам знанията му. Само нахвърлям като повод за размисъл какво би се случило ако започнеш да обясняваш на някой който няма идея какво е това транзистор, как да смята режимите му. Че и защо. Е, приемете, че и с медицината и с фармацията е същото. 
|
| Сря Ное 10, 2021 5:45 pm |
|
 |
|
Grubi
|
Immunology for dummies? Както и с полупроводниците и транзисторите, все отнякъде се започва - ако човек иска, и ако има време. Затова има ОСНОВИ на имунологията (и изисквани преди нея предмети) и КЛИНИЧНА имунология и т.н и т.н. Не карам никой да става имунолог или професор по имунология, просто да си припомни/прочете/знае основите, които се учат в началното училише и в гимназията - и да мисли сам, а за Вельо знам, че го може. Това да знаеш че има няколко вида транзистори, не те прави инженер - но все пак имаш представа по въпроса, а не си сънувал или си чул че има дървени транзистори, например. Добър пример, с контролни въпроси http://biology.arizona.edu/immunology/t ... /main.html
|
| Сря Ное 10, 2021 5:57 pm |
|
 |
|
Grubi
|
Който не ще FPGA, на Ви контролер (по-класическа технология) https://dnes.dir.bg/svyat/ek-sklyuchi-d ... ehnologiya
|
| Сря Ное 10, 2021 6:09 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Нищо не ти изследват тук и нищо не питат, ако отидеш те бодът, държат те 15 Мин да да сигурни че няма да пукнеш на паркинга щото е малък и те пускат. А дали те карат зависи от щата, в наше село никой нищо не те кара, дори не знам дали администрацията някой я е закачал, на други места пробват да ги принуждават, но вече няколко съдилища се произнесоха, че е незаконно, а стигне ли до върховния съд резултата е ясен още от сега. Дали има смисъл от ваксина май никакъв, но хората се бодът, тия които искат. Големия син беше ваксиниран и се разболя. Щерката голямата и тя ваксинирана и от 3 дена я мъчи нещо, прави си в къщи тест уж негативен ама кой знае. Сега те и двамата с в калифорния, там е пълна пропадия, те у без ковида си имаха епидемична обстановка, там може и чума и холера да има никой не му пука, ама нали ковид е модерно ....
|
| Сря Ное 10, 2021 6:40 pm |
|
 |
|
velio
|
Аз не съм против ваксините. Имам си всички задължителни ваксини откакто съм се родил (каквото са ми казали са ми го сложили). Конкретно само за тая имам колебания.
|
| Сря Ное 10, 2021 7:51 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Харесвам такива изделия: Или както си го знаем по нашенски: "Татко каза, че ще ми купи колело, но друг път". 
|
| Сря Ное 10, 2021 7:53 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
И аз гледам някой хора гледат само и единствено бройката на процентите. Обикновенно тези същите хора гледат само колко е бройката на мегапикселите, без да се интересуват от типа и размера на сензора, от качеството на оптиката или алгоритъма който преобразува RAW данните в .jpg фаил. Или на процесорите гледат само бройката на гигахерците, без да се интересуват от брой ядра, архитектура, IPC, подържани инструкции, типа и ширината на шината на подържаната памет.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Сря Ное 10, 2021 8:34 pm |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
Разбра се вече каква е разликата между реалността и конспирацията за Ковид - 6 месеца.... https://dnes.dir.bg/svyat/ek-obmislya-p ... vaksiniran
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Сря Ное 10, 2021 8:35 pm |
|
|