|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:06 am
| Автор |
Съобщение |
|
tgi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
 Re: Помиярите в София
Бе от тъпи случайни крадци може и да те опази, ама това е практически с нулева вероятност. Тук през една къща кучето го бяха елиминирали с камък по главата и ги бяха обрали хората (някакво черно вълча порода беше, едро и страхливо). Или отрова, а бе какво има да се коментира. Тъпото куче на съседите май беше кавказка (или сибирска...?) овчарка, едно голямо и толкова тъпо, че всеки би могъл дори с камък да го елиминира. И понеже са тъпи и лаят непрекъснато никой няма да им обърне внимание като се разлаят защото има причина. Та освен за охрана на кокошки от лисици за друго не стават, за толкова хиляди години толкова се знае. Статистиката за домашните кучета по-опасни от уличните ще и повярвам обаче като видя, че е взето под внимание времето на контакт с кучето. Огромната част пострадали ще да са от семейството "притежаващо" кучето. И това с държането на кучета убийци в къщи не ми е ясно, мога да разбера да държи човек симпатично животно, куче, коте, бе всякакви мишки, повечето сме го правили и го правим, ама нещо, което е опасно не знам какво може да ме накара да държа. А предишното куче на съседите (това преди "тъпото куче", дето беше сибирска ли, кавказка ли овчарка) беше много симпатично и ми беше приятелче. Вълча порода беше, един Рико... нашето коте беше по-дребно от главата му ама се държеше с него господарски а онова му позволяваше - докато нашият веднъж не се опита да му вземе нещо от устата, оня щракна със зъби а коте отскочи вертикално цял метър и захъка  .
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Апр 03, 2012 9:11 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Аз против домашните кучета нямам нищо, както казах имам две, или 1 1/8 ... зависи как се броят, но ако някое от тях реши да хапе без значение кого ще му извадя зъбките на секундата, а да има късмет да ухапе децата ще го разфасовам с голи ръце, те явно го осъзнават добре защото никога не са и помисляли да проявяват агресия. Според мен е въпрос на възпитание, много хора ми казваха че шарпея са лоши, че не били послушни, били агресивни ... ако мен питат това са най-кротките кучета на света, въпроса е да не го оставиш да ти с екачва на главата, разбере лиот малко че може да изяде мнго повече бой от колкот има сили да лае си кротува и не е опасно. Относно пазене и двете пазят, ако усетят някой до вратата лаят, друг въпрос е че ако влезе или ще почнат да го лигавят или ще се скатаят, но ако ги чуеш от вън може да се замислиш дали да влезеш.
|
| Вто Апр 03, 2012 9:32 pm |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
 Re: Помиарите в София
|
| Вто Апр 03, 2012 11:11 pm |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
2 и 3 не ги намирам за никак подходящи за умиране, направо са си мъчение. Да искаш, пък да не можеш да дишаш или пък да ти спре сърцето?!? И в двата случая ще осъзнаваш едно известно време какво ти се случва и няма да е безболезнено. Не знам какво против куршума имате... Ефективно, безболезнено и безотказно е. Хуманно, да де, що народ се е изпозастрелял на тоя свят заради чужда глупост и алчност, тук защото така и така трябва да бъде умъртвено едно животно - ще да е по "хуманен" начин. Ъхъ, точно. Колкото до това къде - ясно, че не по улиците, в приютите, ок, след месец чакане в клетката. Пък ако те хванат, че си оставяш акото на кучето в градинката - пак солена глоба. Правиш го два пъти - мнооого солена глоба. Трети път? Стига бе! Взимат ти кучето, никой не го иска? След месец и то яде куршума. Обичаш си кучето? Грижи се за него, то ще ти е благодарно, че няма да му отнесат мозъка с олово. Ти искаш да имаш на кого да се радваш? Дръж го в къщи, в двора, разхождай го на каишка. Не искаш? Можем да го решим и тоя проблем - три опита, месец в приюта - после кучето яде куршума, ти отнасяш мнооого солена глоба. Загубил си си кучето, ние го намираме! Простено ти е веднъж, солена глоба. Губиш го два пъти? Случайност? Може, животно е - мнооого солена глоба. Губиш го трети път - не мисля, в приюта - ако не си намери по-добър стопанин до месец яде куршума. А за теб - да казвам ли колко солена е глобата? Никакво връщане на улицата обезпаразитено, без топки, матка или каквото и да е - просто не се връща там, няма смисъл. Баси, ако някой обича някое животно ще направи каквото трябва. Ако не го обича - няма смисъл животното да се мъчи по улиците, като яде каквото му попадне. А да, и човешко, не знам - казват че е гадно. Пък щом някой не държи да обича домашното си животинче, но все пак е поел отговорност към него - ми, да му вземем още пари, какво ... като не разбира от друго, пък не можем да го превъзпитаме с нещо по-хуманно, поне да си плаща "добрия" стопанин - все ще се намери приложение на тия пари от глоби. Стига да можем да ги съберем... @ТоНи съгласен съм с теб - а се озъби по дете - всичко друго, но не и живо.
|
| Сря Апр 04, 2012 12:29 am |
|
 |
|
pipilica
|
Е нали за това е първо 1. упойка в слонска доза да ти е трудно да осъзнаеш че не може да дишаш и че ти е спряло сърцето. Принципно идеята е добра ама тука е малко не приложима,ама знам ли може пък да е. Аз лично на два пъти прибирам кучета от улицата и то хубави. Първото беше Немски Дог верно стара кучка беше гледах я докато умря от старост второто беше чисто черен голям Канадски вълчак две години го гледах и после избяга по разгонена женска, много ме е яд за него страхотен беше. Тая кучка дето сега е в къщи пак е от улицата.
|
| Сря Апр 04, 2012 1:28 am |
|
 |
|
741
|
Това е състава на смъртоносната инжекция в Щатите - за хора.
|
| Сря Апр 04, 2012 7:46 am |
|
 |
|
pipilica
|
Тука ползват същите химикали при ветеринарните доктори питал съм щото преди време имах едно 14 годишно болно куче и мислех да го водя при доктора, но така и не можах да го заведа.
|
| Сря Апр 04, 2012 8:22 am |
|
 |
|
CarBeta
|
Същите са друг път! По-голяма глупост не бях чувал. Това дето си пуснал е за екзекуции в САЩ и цената на процедурата е $1800. На кучетата се бие венозно евтаназин(7.20лв.-100мл.) около 20 мг. в зависимост от теглото. Ако искаш да не се мъчи - упойка 20 мин. педи това. Цените започват от 30 лв. Както ToHu каза хуманна смърт няма.
|
| Сря Апр 04, 2012 9:51 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Тъй де. Аз пък ще се включа на страната на кучетата. И кво правим? Ще се изтепем по между си... Така преди време, един наритнал едно от помиарчетата пред блока. Ама е глупак, щото не видял, че младежите от блока са наблизо, а те са ги отгледали тия хайванчета от малки. А въпросните "младежи" са по 80-100 кила...без много акъл, ама тестостерона им блика от ушите. Ми грозна картинка после... И какво хайванчето наритано, оня не мяза на човек... Друг случай, заради домашно куче... Единия вади пистолет да стреля кучето. Да ама другия полицай. И той вади пистолет. Мани ами от кафето наскачаха още една камара, кой мутра, кой охранител... и още железа изкараха...Тия на кафе с ножове и пистолети ходят бе! За едното куче щяше да стане ебати касапницата... как се размина незнам. Насилието ражда насилие.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Апр 04, 2012 10:18 am |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
Абе и това е вярно в общия случай  Но не ми е известен по-добър начин за решаване на проблема. То като хората са идиоти - кучетата ще страдат. Искаш куче - грижиш се за него. Не искаш куче - кучето изчезва, ти си плащаш с бъбрека, като не ти стига акъла. Това е положението, никакви галеници пред блока и в градинката с децата, на баба убавото псе, ни го яж тоя човек, той не е вкусен, папай на баба манджата, то умно на баба, гледай къв умен поглед има, ще ти проговори, душичката. Никакви такива...
|
| Сря Апр 04, 2012 11:14 am |
|
 |
|
zaphod
|
ако някоя висша сила осуети решаването на въпроса, 100% и до там ще се стигне. но реално няма шанс за нагнетяване на чак толкова напрежение, едно време навсякъде беше като в софия, но тихомълком къде законно къде незаконно в останалата част от страната кучетата изчезнаха. верно че в софия кучефилите са повече, но постепенно стават предатели и минават на вражата страна.
|
| Сря Апр 04, 2012 7:27 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Да, но в София кучетата са и политика. В София "тихомълком" няма, тук всичко става с медиен трясък. Освен това в София работят и няколко чужди организации за защита на животните.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Апр 04, 2012 8:52 pm |
|
 |
|
pipilica
|
Аз ти казвам какво ми каза доктора който ми обслужва мойте кучета той това ползва. Другите по клиниките и приютите какво ползват не знам. Тя процедурата може да е $1800 ама инжекциите едвали са повече от $10. А вземи и виж кво има в евтаназина http://www.vetprom.com/users/get.php?id=71
Последна промяна pipilica на Сря Апр 04, 2012 9:20 pm, променена общо 1 път
|
| Сря Апр 04, 2012 9:15 pm |
|
 |
|
zaphod
|
и аз на това се надявам, искам кучефилите да удържат фронта и проблема да ескалира още, за да узрее обществото за пълна забрана или поне много тежък режим за регистрация, задължително скопяване, чипове и т.н. за сега изгледите са добри. фъндъкова спомена нещо че всички кучета за които се докаже че са агресивни, щели да бъдат "приспивани", както се изразяват тия дето пикаят клекнали. това означава че засега нищо няма да се направи и ще има още хапнати хора 
|
| Сря Апр 04, 2012 9:18 pm |
|
 |
|
pipilica
|
Много се надявам да се намери решение на въпроса щото после ще са наред тия които носят име на алкохолно питие.
|
| Сря Апр 04, 2012 9:23 pm |
|
|