|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:00 am
Айдеее, работата в Европа май почна доста да се вмирисва...
| Автор |
Съобщение |
|
Н'бабане Гт'муан'га
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Айдеее, работата в Европа май почна доста да се вмирисва
Между другото, демокрация и хуманност вървят на пазара само докато не хората не им загорчи мамбото от тях. После вече всички забравят и за демокрация и за хуманност. Така, че ще почакаме още малко пък тогава ще видим дали "най-големите тарикати" ще го втъкнат на световната икономика, или обратното...
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Вто Май 01, 2012 8:40 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Май 03, 2012 5:02 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
...абе чудя се как младите гърци щели да искат Гърция да излиза от еврозоната, при положение че точно членството им дава право на работа в европейския съюз. щото криза, разочаровани от години дивашко упралвение, и ако не могат да излязат навън да работят - само на узо и маслини ще го карат.
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Чет Май 03, 2012 5:43 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Ми то гръцката позиция е малко като да псуваш Макдоналдс за това, че си надебелял, докато предъвкваш поредния БигМак и се наливаш с диетична кола.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Май 03, 2012 6:10 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
МуХа, има разлика между еврозона и ЕС - и България не е в еврозоната, но е членка на ЕС и можем да се движим без визи и да работим в ЕС. Англия, Чехия, Полша и т.н. са на същия хал  .
|
| Чет Май 03, 2012 6:56 pm |
|
 |
|
Ицо
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
 Интересни обрати се случват
http://www.dnevnik.bg/biznes/2012/05/01 ... o/?ref=rssЯвно китайците излязоха по-умни. Не се споменава за никакви политически условия за отпускането на заема (за разлика от ЕЦБ и МВФ).. И още: "...Китай отпуска кредитна линия в размер на 10 млрд. долара, за да засили практическото сътрудничество между ЦИЕ и Китай и да се достигне повишаване на стокообмена, информира Азманов. В момента той е 52,9 млрд. долара в съотношение 1 към 10 в полза на китайския внос към ЦИЕ, целта е стокообменът да достигне до 100 млрд. долара и да стане балансиран - да се увеличи вносът на продукти от ЦИЕ към Китай, добави той." Най-много ме впечатли думичката "балансиран". На мен това ми прилича на предстоящо разцепване на Европа на две. Ще видим дали ще се случи.
|
| Чет Май 03, 2012 7:38 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Балансиран стокообмен с Китай...Егати вица, това е приказка за хептен наивни хора  А Китайците имат излишни долари и си търсят какво да купят с тях. Последния от когото бих взел заем обаче е китаец. Защото китаеца няма да иска пари обратно, ще искат да купят я инфраструктура, я някоя мина, я някой телеком, я нещо да приватизират. Унгарците се нагъзват в грешната посока според мен. Колкото и лоши да са немците, са цвете в сравнение с жълтеникав чорбаджия с присвити очички. Е то и не е ясно колко е вярно това де. Щото китайците щяха да правят завод за коли в БГ, пък направиха цех за довършителни работи на 1000 автомобила годишно. Което си е пълен ташак. Иначе Европа верно може да се разцепи и проблема е, че ние май пак ще сме от грешната страна...
Последна промяна Цецо на Чет Май 03, 2012 10:52 pm, променена общо 1 път
|
| Чет Май 03, 2012 10:48 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
И хайде-хайде: това което се чува за ГР почти няма общо с истината. Също като това, дето гъркът лежал по гръб и чакал да му падне маслината в устата. Тарикатлъци много, но големите пари се знае защо са дадени и кой ги е изял. Но както съм казвал много пъти: достатъчна част от парите отидоха по предназначение и затова не трябваше да се връщат преждевременно както е в БГ. Ся ще видим доколко ГР ще го изиграе изкупителен агнец ама то вече се вижда. Лошото е, че продължавам да се чудя дали да се връщам в БГ или да си стоя на гъза...
Едит:закъснях с поста, де.
|
| Чет Май 03, 2012 10:51 pm |
|
 |
|
Цецо
|
А стой си. Там на острова, поне палежи и лумпени нямате, времето топло, а и имате още доста да падате докато ни настигнете 
|
| Чет Май 03, 2012 10:55 pm |
|
 |
|
Ицо
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
Абе това с инфраструктурата е стар номер и не са го измислили китайците. За справка - виж кое от инфраструктурата в БГ е българско - само БДЖ май остана , ама и там предстои подаряване. Тепърва предстои да видим какво ще се подарява в Гърция. Аз лично съм готов да се обзаложа, че до няколко години "Атинска Вода" и "Солунски Ток" ще си сменят собствениците. А фактът , че унгарците са взели заем от Китай означава само, че техните условия са били много по-изгодни. Китайците могат да жертват без проблем няколко стотин милиарда с цел затвърждаване на политическото си влияние в източна Европа. Аз мисля , че Китай рано или късно ще балансира търговията си с другите страни , поне частично. И не за друго, а за да е по-малко зависим от тях при сривове - както вече беше коментирано по-горе в тази тема. И съм сигурен, че няма да направи грешката на Запада - да инвестира във високотехнологични продукти, най-много да купува в неограничени количества чушки и домати.
|
| Пет Май 04, 2012 9:16 am |
|
 |
|
Цецо
|
Сложно е за китайците. За да си балансират стокообмена, трябва да насърчат вноса. За да стане това, трябва да увеличат жизнения стандарт и покупателна способност. Това обаче ще увеличи средната класа, което автоматически ще разклати позицията на комунистите. А те това не го желаят  Освен всичко друго, земята е тясна за още 1 млрд добре живеещи хора. В смисъл, че ако китаеца масово слезне от колелото и се качи в автомобил, започне да яде месо и въобще да живее като човек, то цената на горива, храни, метали ще скочи до небето. Което автоматически ще стопира разтежа. Китайците нямат фундамент за разтеж базиран върху вътрешно потребление. Иначе и на нас са ни вдигнали мерника: http://www.darikfinance.bg/novini/75635 ... 8%EA%E0%3F
|
| Пет Май 04, 2012 12:12 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
много вестници четеш  По-добре провери данните... Ние и китайците имаме сходен БВП на калпак, но те имат 40 ПЪТИ по-малък износ/калпак...
|
| Пет Май 04, 2012 12:32 pm |
|
 |
|
zaphod
|
хаха, това беше добро!
|
| Пет Май 04, 2012 1:35 pm |
|
 |
|
Цецо
|
И какво ми каза? Кое те кара да мислиш, че китаеца ще увеличи значително вноса, което е темата на дискусията?
|
| Пет Май 04, 2012 2:19 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
"ще отворят между 300 и 500 работни места" - смешна цена за проникването на Китай в Европа. Малко ни са хамериканците които с изхвъляне на гориво от самолетите почти унищожиха Добруджата (с голямо "Д").
П.С.: Преди да ме вземете на подбив ми обяснете от какъв киселинен дъжд съхнат и последните кайсии и защо тъстът след като сложи найлонов покрив над зеленчуците започна да изкарва нормална реколта.
|
| Съб Май 05, 2012 12:15 am |
|
|