| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Re: новото инженерно поколение... :)
Ахъм, аз като знам, какво съм вършил на младини... голяма част от днешните млади са си ангелчета. Ама не съм виновен, че пуберските пъпки ми избиха баш в най-смутните и анархистки години...
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Ное 06, 2012 3:43 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
То глупостите на младини са едно, и аз съм правил какви ли не, а напиването до безпаметност е било много често явление, въпреки че безпаметност при мен няма, може да заспя но винаги помня до последно  . Въпроса обаче е че тия не само пият, те са си прости, което се връзва и с чалгата. Имам близки наблюдения, преди 15-на години имах едно малко гадже, доста малко де, ама както и да е, дечицата около него които ходеха по кръчмите където и ние ходим също се напиваха и се правеха на маймуни но бяха умни. В омента имам наблюдения над млкади хора, ами тъпи бе, тъпи, иначе инжинери .. по диплома де, и чалгаджии .. да си е@е мамата.
|
| Сря Ное 07, 2012 3:35 am |
|
 |
|
zaphod
|
ми тони развържете кесията, и ще дойдат умните, кой ви е крив че пестите от пари за хора, най-важния ресурс. точните/техническите науки не са като политиката и работата с хора където опита е решаващ, в точните науки интелекта е по-важен от опита, а интелекта с възрастта намалява.
|
| Сря Ное 07, 2012 8:36 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Не знам как е с другите, но аз на 57 гледайки назад във времето виждам само по-нискоинтелигентни свои версии. Е, ако доживея до след 70-75 и ме почне деменцията предполагам няма да е така  . Но и това не е задължително, не всички ги лови.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Сря Ное 07, 2012 8:44 am |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
Дядо ми на 76 години имаше бистър и пъргав мозък като на младеж. Предполагам, че начина на живот е определящ. Той е бил преподавател във Военната академия и до последно беше обществено активен. И всяка сутрин преди закуска правеше гимнастика...
_________________ Хайде де!
|
| Сря Ное 07, 2012 10:10 am |
|
 |
|
tgi
|
Тия дни четох по BBC нещо в тая връзка - напоследък нали е възможно да се предъвчат сума налични данни в статистически смисъл. Та връзката била между именно физическа активност и запазен акъл, разни умствени упражнения не помагали. Близко да ума всъщност, то захранването на машината ако замине чакай ти на хитрини от програмиране  . Време е да не се моткам а да хващам въжето и хайде на терасата, че днес не съм го правил ... 
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Сря Ное 07, 2012 10:35 am |
|
 |
|
zaphod
|
тги, никой от големите имена не е направил пробива си над 45, между 25 и 45 е възрастта когато великите са написали лебедовата си песен айнщайн - 25 годишен публикува ТО нютон - 26 годишен прави първите пробиви в математическия анализ, на 44 създава класическата механика планк - 36 годишен закона за черно тяло максуел - на 29 извежда доста шокиращо закона за разпределение по скорости, на 40 създава уравненията на електромагнетизма фарадей - 30 годишен законите за електростатично поле и наблюденя върху магнетизма файнман - 32 файнмановия интеграл и въобще осмислянето (частично) на КМ хайзенберг - на 25 създава основите на квантовата механика
|
| Сря Ное 07, 2012 10:54 am |
|
 |
|
tgi
|
Това не доказва, че са оглупели - само, че са били по-умни от останалите и на младини, или поне че са имали доброто хрумване тогава.
|
| Сря Ное 07, 2012 10:56 am |
|
 |
|
zaphod
|
ако не бяха оглупели, с възрастта и опита който дава щяха да измислят още по-яки неща.
|
| Сря Ное 07, 2012 10:57 am |
|
 |
|
tgi
|
Да бе, Нютън след класическата механика щеше да създаде и релативистичната ако не беше оглупял. Примерите които си запомнил от четене по медии са за изключителни събития, всеки от тия е бил главно късметлия да попадне с достатъчен акъл на подходящата информация в подходящия момент. Шансът това да се случи някому въобще е нищожен, а да му се случи два пъти в живота сам смятай какъв е.
|
| Сря Ное 07, 2012 11:05 am |
|
 |
|
zaphod
|
не, не съм ги запомнил, проверявах наред. айде намери ми един дето на 60 е направил най-значимито си достижение.
|
| Сря Ное 07, 2012 11:20 am |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
зейфоде, тия всичките са отпреди поне век бе  дай по-пресни примери разликата между времената хич не е за подценяване
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Сря Ное 07, 2012 11:50 am |
|
 |
|
tgi
|
Как ли няма да тръгна да се ровя сега да ти търся това или онова. Сигурен съм, че помня и за хора достигнали значим максимум в 80-те си години, ама чак до детайли кой и т.н. не помня. Аз си гледам в мойта си чиния, другите ме занимават само ако почнат да ми бъркат в нея или инак някак да ми пречат, затова и не помня много такива общи работи.
|
| Сря Ное 07, 2012 11:55 am |
|
 |
|
Наско
Ранг: Популярен
|
|
| Сря Ное 07, 2012 12:18 pm |
|
 |
|
zaphod
|
още по-зле, новите всички са голобради пишлемета, гугълци, марк цукерберг, бил гейтс, всички са ударили кьоравото под 25
|
| Сря Ное 07, 2012 12:18 pm |
|
|