| Автор |
Съобщение |
|
bongo_x2
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Re: Термостат?
Да бе, и после хамериканците ще топлят пицата на кюмюр  Между другото трафът изкарва 2000 волта, минава през микрофарадов кондензатор, диод обира положителната полувълна а магнетронът пали към -4000 волта на катода. Що - не съм се интересувал, най-вероятно за да работи в импулсен режим като в радарите, пък и може да дръпне само ограничена от кондензатора енергия (по-вероятно). И честотата е строго фиксирана при изработката му.
|
| Чет Юли 18, 2013 11:11 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Бонго, ако не знаеш в щатите пицата идва по-бързо от бърза помощ и ако дойде студена ти я дават без пари и ти дават купон за още една да си поръчаш без пари. А после пък като остане и изстине ннкой не я топли, а я ядат студена, т.е. искам да кажа, че досега не съм видял някой да притопля пица. Също така ако пак не си чувал - пицата се яде с ръце, т.е. никой не ползва нож и вилица да яде пица  .
|
| Пет Юли 19, 2013 12:28 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Сериозни доводи! При това, публикувани от участник в тоя форум!? Щом е така, да ги забраняват! Ша ни цакат те с някакви удвоители! 
|
| Пет Юли 19, 2013 1:04 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Преди 20+ години един ми разправяше нещо - очевидно "urban legend", той май го вярваше де - как в щатите една леля осъдила производителя на микровълновата печка защото като навряла в него кученцето си да го изсуши и то взело, че се поопекло и умряло. Никъде в упътването не пишело да не се сушат кучета вътре или нещо подобно  .
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пет Юли 19, 2013 1:42 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Това, дори и да е вярно (което ме съмнява) се отнася до липси в опътването и/или липса на надписи по печката. Нещо като надписа по чашите за кафе - "Внимание топла течност, може да се изгорите". Тука обаче си говорим за вредност по принцип  .
|
| Пет Юли 19, 2013 2:05 am |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
Гледам темата се разрастна та да питам кво ще стане ако магнетрона се захрани с постоянно напрежение. Повече лъчи ли ще изкара или ще се думне, и може ли да работи в такъв режим.
|
| Пет Юли 19, 2013 2:16 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Ами, вярно, легенда е бе. Чак такава идиотия ми е трудно да си представя. Не че мога да го изключа де ама не ми се вярва. А за вредност по принцип си говорим ама не спираме да плюскаме и така ще си умрем някой ден, ей. Ако спрем да ядем - пак... Пълно е с вредности, кофти работа  .
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пет Юли 19, 2013 2:20 am |
|
 |
|
After_Dark
Ранг: Популярен
Регистриран на: Чет Авг 09, 2012 8:42 am Мнения: 351 Местоположение: Бургас
|
Аз от електроника не разбирам - химик съм (уж). Ако се монтира магнетрон на параболична антена какво ли ще се получи? http://en.wikipedia.org/wiki/Directed-energy_weapon - дали ще прави пуканки от 1км 
_________________Химик-галфон съм аз. 
|
| Пет Юли 19, 2013 5:34 am |
|
 |
|
zaphod
|
за един изкуствовед и ти си идиот че не различаваш стила на рембранд. мислиш ли че хората при първата генерация микровълнови са имали идея че тия фурни са различни от нормалните? разбира се най-умните хора и без да знаят как бачка биха могли да забележат че микровълновата топли от вътре, което би било смъртоносно за живо същество тикнато в нея, но се съмнявам че и половината участници в тоя форум ще го съобразят това.
|
| Пет Юли 19, 2013 7:45 am |
|
 |
|
Private
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 9:22 am Мнения: 1511 Местоположение: София
|
Е, благодарение на съществувалата (или митичната) леля, вече пише. Ще приложа извадки от инструкции за готварска печка и за микровълнова фурна. Аз не бих се изненадал, ако печката не топли без ток, ако парата и нагревателите изгарят ръцете, ако изсуша котката си и тя умре сварена, но явно някой някога е имал затруднения с осъзнаването на тези неща, щом са написани. В последната картинка е посочено кой би имал проблеми.
_________________ -= All our life, we are beta testers =-
|
| Пет Юли 19, 2013 12:27 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
А бе за моят телевизор пишеше да не се влачи за кабела, че можело да надраска пода - не се шегувам.
|
| Пет Юли 19, 2013 12:47 pm |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
Човечеството върви на към деградация. И само си е виновно. Подобни съвети пречат на естествения отбор, който в нормална ситуация би унищожил по-слабите и глупави индивиди. А трябва да се живее и постъпва в съответсвие с природните закони!
|
| Пет Юли 19, 2013 1:32 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Не трепти и не резонира. 
|
| Пет Юли 19, 2013 5:37 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Ти ше кажеш, че не трепти и не резонира - ела да видиш руското чудо "Електроника-СП01" как започва да се разхожда по масата като се включи - че даже някой път издава плашещи звуци. Как после да искам микровеле в къщи ...
|
| Пет Юли 19, 2013 6:35 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Cekins, това го искааам!!! Навремето почнах с подобна (явно от 900 мегахерцовите) и си беше микровълнова: загряваше манджата отвътре навън - това което се търси. Съвременните просто искат да станат нормални печки но нямат шансове.
|
| Пет Юли 19, 2013 9:24 pm |
|
|