| Автор |
Съобщение |
|
stefan63
Ранг: Форумен бог
|
 Re: смущаващо устройство за ТВ
pipilica, много хубава идея. така може да сменят 5-6 телевизора , преди да се усетят 
|
| Пет Ное 08, 2013 11:11 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Тъкмо ще имат повод за Коледа да имат Хоум синема 
|
| Пет Ное 08, 2013 11:12 am |
|
 |
|
lorinser
Ранг: Минаващ
|
stefan, кое трябва да окъся с ЦК ключето? жилото с екранировката ли?
ако за това говорим, какв се случва с предаването? напълно се блокира, или се смущава в някаква степен.? защото ми се иска просто да стане неприятно за гледане, такаче да си мислят че не им режа кабела, ами си имам смущаващ генератор/излъчвател вкъщи, действащ в/у ТВ-то. демек да усетят колко са безсилни, също както аз се чувствам в момента...
|
| Нед Ное 10, 2013 8:09 pm |
|
 |
|
CarBeta
|
Безсилието е само плод на мозъка и на вътрешното ти убеждение. Нали не искаше война? Сега освен "спокойствие" вече искаш да размахваш пръст "видяхте ли с кой си имате работа". Да не реши, че като разберат за генератора и как им бъзикаш телевизора и ще изпитат страхопочитание към теб и гения ти ??? По-вероятно е ти да изпиташ близки срещи със съседското правосъдие. За разлика от теб на тях едва ли им пука толкова, след като вече са те отсвирили директно. След като избираш подмолното действие пред официалното, по-добре е да не се разбира много къде какво правиш.
Относно смущаването на сигнала - у нас имам ТВ във всяка стая разделени със сплитери. Окъсяването на кабела при единия телевизор НЕ оказва никакво влияние на останалите дори само през един сплитер. Батерия 9 волта директно на кабела НЕ оказва влияние на съседния телевизор. Изрових някакъв генератор с 555 за управление на серво. От 1Hz до около 500 kHz(по криви сметки) и амплитуда 12v НЕ оказва влияние на съседния телевизор. Ако ми изпадне някой стар телевизор ще опитам и с 220 през един сплитер. С подръчните средства, дето ми се намират, не успях да заглуша/смутя собствения си телевизор в съседната стая. До кутията в коридора имам поне 3 сплитера.
|
| Пон Ное 11, 2013 1:29 pm |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
Тва вече е лошо, явно остава варианта с магнетрона и сателитната чиния.
|
| Пон Ное 11, 2013 8:21 pm |
|
 |
|
stefan63
|
Carbeta, lorinser смята да замени сплитера , на чиито изходи (предполагаемо ) ще са той и комшиите. Така може да си направи достъп до вхона на ТВ-то им .Това за тех.част.
За другата част си прав.
Все пак - и аз съм преживявал подобен (по-слаб) тормоз. Долу-горе се разбрахме.... Всъщност - не знам да има нормален начин , човек да се справи с такова нещо.
Ако някой има познати полицаи или адвокати - да попита и даде съвет на човека.
|
| Пон Ное 11, 2013 9:19 pm |
|
 |
|
lorinser
|
хора, пак минаваме към тема "други съвети"
Имам позначти полицаи. Те самите са имали ядове с комшии и сами са ми казвали, че ако са темеруди тия отгоре и акт не помага. Не ме е страх да разберат че им режа ТВ-то, нито са по-големи от мен, нито са "някой".. Просто са скотски темеруди. коне с капаци, важно им е единствено да са си добре за момента. Ей на днес се видях с комшията и му казах за 1000ден път... след 23-24часа да се съобразяват, че ме докарават до лудост и ще направя нещо ненормално за трезво мислещ човек.... той: "аа да добре" неособено трогнато го каза... В момента ако щете вярвайте, все едно имам стадо бизони над главата + БНТ новини на макс....
стефане, точно това мисля да направя. Та за последно, кое да окъся? екрана с жилото ли?
|
| Пон Ное 11, 2013 9:59 pm |
|
 |
|
stefan63
|
да , екрана с жилото, но това ще е ден до пладне за съжаление
|
| Пон Ное 11, 2013 10:47 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Вероятно акт наистина не помага. А кой е казал че има лимит на актовете? Всеки ден по един и средностатистическата заплата рязко ще намалее... За упоритите може и по няколко акта на ден. Това за нарушаване на обществения ред. Може да има и допълнителни екстри като неспазване на полицейско разпореждане.
|
| Вто Ное 12, 2013 12:16 am |
|
 |
|
lorinser
|
ОК, ами ако и те почнат да ми пращат полиция? за уж че съм вдигал купон? ей така за да ми го върнат? ето Ви контра... И аз мисля че ще е от ден до пладне това с кабела, макар че ще го пробвам.
Магнетрона ще смути ли телевизорът им? вълните минават ли през плоча ? тоест мога ли да го поставя под телевизорът им? или трябва да го монтирам на терасата и да е насочен нагоре?
Баси, неможе да няма вариант за смущение на телевизор с радио сигнал/ заглушител.... Баси неможе да не съществува
|
| Вто Ное 12, 2013 1:22 am |
|
 |
|
ilkor
|
А пробва ли с черна магия? Ще ти трябва серийният номер на телевизора им обаче!
|
| Вто Ное 12, 2013 9:49 am |
|
 |
|
ps66
Регистриран на: Пет Яну 19, 2007 9:16 am Мнения: 1063 Местоположение: путинофили: "иди н***й"
|
звукоизолация на тавана - може да ти струва и по-евтино от "заглушителя"
|
| Вто Ное 12, 2013 9:55 am |
|
 |
|
CarBeta
|
Винаги ме е дразнело пораженческото мислене и опитите да се "предвидят" лоши варианти на фона на които бездействието е оправдано. Но ако все пак си решил да си буташ твоя камък ок. Окъсяването в сплитера на кабела и оплетката при изхода за към съседите ще прецака сигнала по кабела нагоре. Няма да има сигнал до идването на кабелджиите. А те много бързо ще стигнат до теб. И в случая потърпевши ще са досадниците а ти ще го отнесеш за повреждане на преносната им мрежа. Ако ще модифицираш сплитер НЕ окъсявай изхода към съседите. Единия вариант ти го написах някъде по предните страници - с микро реле в сплитера. Другия вариант е да обединиш двата изхода(твоя и на навлеците) в едно и по тоя начин имаш директен достъп до техния кабел. Е... ще го отнесат всички нагоре дето са на тоя кабел, но пълно щастие няма. От вас вече окъсявайки кабела трябва да спре сигнала нагоре. Направи си генератор на няколко херца да цъка релето и си готов с гадорията.
|
| Вто Ное 12, 2013 10:05 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
|
| Вто Ное 12, 2013 12:18 pm |
|
 |
|
741
|
Директното свързване на две разклонения вкарва отражения и ще скапе качеството на сигнала даже и без окъсяване. Отделно, на тези честоти късо съединение в края на отклонението по никакъв начин не значи и късо в мястото на разклонението. Ефектът от това е горе-долу като да оставиш края на кабела несвързан/нетерминиран. Увеличават се отраженията и сигналът се влошава, ама в никакъв случай не изчезва. Най-ефектно е директно въздействие върху кретена, ако няма такъв вариант - полиция и звукоизолация. Наскоро говорихме с познат немец за строителството в БГ. Негови думи - ако в Германия се чуваше така от съседите, все по съдилищата щяхме да висим.
|
| Вто Ное 12, 2013 1:30 pm |
|
|