|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 3:39 am
| Автор |
Съобщение |
|
ДедоБоре
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Живот в Германия?
даааа, тръбата около езерото е добро направление. явно не си ходил до там случайно. успех!
---
човек е странно животно. чувства се комфортно в много малък температурен диапазон. мен места с валежи 200 дни в годината определено не ми понасят. разскърцвам се на третия месец. това, да си пускаш август месец печката, за да си изсушиш гащите, опредлено ми е трудно като поведенчески модел. не знам кое е по-гадно - влага с висока температура (сушиш на климатик) или влага с ниска температура (сушиш в сушилня), ама и двете са гадни. суша с жега също ми е трудна за оцелване (спиш на климатик с овлажнител).
като цяло, родината ни е с почти перфектен климат. жалко че стана бойковина.
|
| Нед Юли 31, 2016 10:21 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
Свиква се Дедо, за север при нас говоря - сушилнята си е нещо нормално. Къща без форсирана вентилация няма, въпреки че аз рядко я пускам. Затова пък няма гащи по балконите 
|
| Нед Юли 31, 2016 11:06 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Абе навсякъде се свиква, въпрос на време. Иначе мен лично като климат много ми допада Найроби .... но и доста места по Южна америка също са много добре, вечна пролет ..
|
| Нед Юли 31, 2016 11:12 am |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Абърдийн в Шотландия е перфектния климат според мен - зимата около 6-10, лятото около 16-20, прилично количество валежи без да се прекалява. Неслучайно любимото място на кралицата за почивка - Балморал е в района
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Нед Юли 31, 2016 11:17 am |
|
 |
|
mountaineer
Ранг: Популярен
Регистриран на: Съб Дек 10, 2005 11:44 am Мнения: 326 Местоположение: Lake Geneva Shoreline
|
Grubi, нещо все се разминаваме, и то по моя вина. Тази година пак ще пропусна Мюнхен, точно тогава съм на гости на един приятел в щатите.
Иначе да - има организирани посещения, има и безплатно музейче с интересни неща. А като съм там сигурно ще мога да развеждам и показвам - едва ли тунела с тръбата или контролната зала, ама поне нормалните неща. Интересно е колко ретро изглежда всичко - захабени сгради, дървени мебели от 70-те. Даже университетите от средна ръка вече имат по-модерна инфраструктура. Ама все пак не това е най-важното, освен ако не си от тези дето режат лентички.
Климатът и храната явно са въпрос на навик. При това има повече и по-малко приспособими индивиди. Тия неща уж не са най-важни, обаче се натрупват и се усещат. Ако си губиш полезна енергия и нерви само за изтърпяване на нещо, с което не можеш да свикнеш, това си е проблем.
_________________ Manners maketh man.
|
| Нед Юли 31, 2016 7:47 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Абе мани я тая Шотландия бре, на острова като цяло не кефи климата, освен ако не си привикнал вече. И там, и в Бат, колкото и да не ваши, си вали, особенно в Бат..На юг, на юг....
|
| Пон Авг 01, 2016 4:56 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
Слагам си ЦЕРН в програмата след Нова година, може би след пролетта  Тъкмо вече ще си научил къде са интересните места Може да взема да организирам института, вместо летен семинар разходка до там.
|
| Пон Авг 01, 2016 5:07 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
мен определено ми е интересна метрологичния лаб. ако може и да се снима - супер. а ако хората са склонни и да си говорим, ще съм на седмото небе
|
| Пон Авг 01, 2016 6:18 pm |
|
|