Отговори на тема  [ 92 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща
Доставки от Китай - забавяне... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Доставки от Китай - забавяне...
Хммм тва джилязо няма да е м ного джилязно за 100$ транспорт, днес са взели пратката, триста и нещо лева, оснвоно ДДС и като гледам май само на транспорта, така че ония над 400 които искаха от ebay са мноооого далеч от истината.

Пон Юни 15, 2015 9:20 pm
Профил
Ранг: Почетен член

С каква фирма се доставя ? Аз исках да си поръчам едно машинно менгеме от там. Но при малко по задълбочено проучване излез на че е китайско и се отказах.

Днес ми дойдоха три пратки от 20.02 изпратени с хонконгските пощи. Съответно и им върнах паричките .

Пон Юни 15, 2015 9:49 pm
Профил
Аватар

И на мене вчера ми дойде една пратка от 27.02 - такова е клеймото на китайския печат. Българския не си личи никаква дата. Всъщност на българския нищо не личи - само едно мазно петно...

Вто Юни 16, 2015 8:50 am
Профил ICQ

бах маааааму дойдоха стоките с 3 месеца позабавяне а и парите ги върнаха :D ама май вече няма да ми трябват :cry:

Вто Юни 16, 2015 10:12 am
Профил ICQ

Смятай за какви поръчки става въпрос щом системата е прегряла.

Вто Юни 16, 2015 10:24 am
Профил
Аватар

Това са все поръчки от февруари-март - китайската нова година... Последното нещо което поръчвах беше една пълна простотия за 1.5$ фри шипинг - някъде края на април го поръчах и вече забравих кога пристигна - за около 2-3 седмици дойде. А още чакам две пратки от февруари. Тая дето вчера дойде вече я бях отписал тотално.

Вто Юни 16, 2015 10:40 am
Профил ICQ
Аватар

Явно зависи кога са направени поръчките. Две пратки за по две седмици пристигнаха онзи ден.Ама каква е логиката...

Вто Юни 16, 2015 8:30 pm
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ
Аватар

Нищо не плащам аз на китайците, не стига че ги чакам по 100 дни (башка оня пакет с рекорда) ами и пари ще им давам. А и повечето неща от тези които ги получих ги поръчах втори път и пристигнаха по-бързо от първите.
Повечето продавачи в Ебау са просто посредници и като не пристигне пратката, пращат заявката за възстановяване на производителя, той ни връща парите, а после, като пишем на 'продавача' че е пристигнала, той си прибира цялата сума, а на истинския производител надали праща и копейка.
В крайна сметка, това е договор с цени и срокове, като не спазиш срока - плащаш неустойка, независимо кой е виновния (а аз не съм виновен определено)

Вто Юни 16, 2015 9:27 pm
Профил ICQ WWW

Въпрос на принципи , но за мен това не е правилно . Тук единствен виновник може би е пощата , но тя не вярвам да плаща обезщетения . Преди една година си бях поръчал едно телефонче от Китай със сингапурските пощи. Тогава хванах една голяма каръщина и телефона дойде някъде след 70 дни, пейпъл вече ми беше върнал парите . Според твоите виждания трябвало да съм един голям щастливец ,че съм в джоба с телефон и едни 250лв по "богат".

Вто Юни 16, 2015 10:55 pm
Профил
Аватар

Получено - днес. :)
Изображение

Чет Юли 02, 2015 9:55 pm
Профил
Бях обещал рипорт за едни стоки поръчани от Щатите през Ибей и платено в Ибей ДДС. Ето и резултатите:
Железцата тежат точно 2 кг. , на стойност $50 , транспорт през Global Shipping Program за $55 , общо дължимо ДДС в БГ
( $50 + $55 = $105 * 20% = $21 * 1.77 = 38 лв ДДС) Платено през Ибей ДДС - ( $15 * 1.77 = 27 лв ДДС ) .
Беше издаден странен тракинг номер, който може да се проследява само през Ибей. В Щатите стоката беше пратена през USPS до дистибуционен хъб. Оттам - със самолет до Германия където при първо влизане в ЕС бяха платени дължимите такси от тези $15 преведени през Ибей. От Германия транспортната фирма стана UPS и по суша дойде до България на адрес с локалния представител на UPS (Ин Тайм Куриери). При получаване не съм плащал нищо допълнително. Всичко това за две седмици.

Съб Юли 04, 2015 11:27 am
Аватар

Тоест, както се предполагаше, тая схема на плащане няма да работи ако пратката е на името на фирма...

Съб Юли 04, 2015 12:40 pm
Профил
Аватар

моето желязо беше 23 кила. цена $175. транспорт $140.
шипнато през 'глобал шишинг' дойде за няма десетина дена (от Охайо)
транспорта излиза $6 на кило, което е горе-долу нормално.
предватително платих 'Import charge' $43. взех си го направо от рампата на UPS само като показах лична карта и трекинг номер. никакви митници, цесии, ЕОРИ и прочие простотии. пратката е освободена в Германия и насам се дотърри за една седмица с камион като вътре-общностна доставка.

обаче и никакви документи не видях - нито фактури, нито товарителници...
'данъците' ми се губят малко как са ги определили. 20% на $175 са $35, до $43 сигурно е някаква комисионна (някъде около 5% се пада). тарифния код за желязото е '0% мито', но както и да е, сумата е незабележима. по нашите правила трябваше да платя $63, отделно разни таксички за 'услуги' като внасяне на пари към бюджета, писане на декларации и митнически склад.

като цяло ми направи впечатление, че ДДС е само върху фактурната стойност на желязото, но не и върху транспорта. по нашите правила се слага ДДС и на транспорта. не знам дали нашите правила са объркани или германските, но ми се струва малко вероятно някой да хитрее на дребно баш в немско. по-скоро някой хитрее наедро у нашенско. все пак не виждам нищо незаконно в доставката.

заключение:
тоталната цена излиза по-ниска, отколкото ако се разправяш сам с тукашни митници, банки и тунеядци. отделно ти спестява положителни емоции от нови запознаства с митични служители и митничарски тайнствени думички и знаци.
постигнатата цена на транспорта е по-ниска, отколкото ако ти направят директен шипинг с UPS примерно.
не съм си загубил и една минута с бюрокрация.
недостатъка е, че нямаш ДДС фактура и ако искаш стоката да е част от ДДС хранителната верига - не става.

Нед Юли 05, 2015 11:57 am
Профил

Отделно тези 10 дни ... но ще го имам в предвид за неща които не са спешни .... в моя случай обаче щеше да е пълнп прецакване ако бях платил, мен ми взеха ДДС само на транспорта и нито лев за друго, все пак стоката е втора употреба и е произход ЕС, а онези тарикати искаха да ми вземат 400 и отгоре май доларес. Най-кофтито е транспорта, хем не беше овърнайт, то и 2 дена не беше ами цели 5, и за тази им експресна услуга им дължа над 1300 лв.

Нед Юли 05, 2015 6:58 pm
Профил
А втора употреба стоки извън ЕС ( например Щатите ) могат ли да минат и те без ДДС в/у самата стока при внос или само пройзведените в ЕС?

Пон Юли 06, 2015 9:38 am
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 92 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща