Отговори на тема  [ 165 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Следваща
Американската криза ... дали е американска. 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Много лошо, накъде е тръгнала таз държава, 2000лв. апартамента, и Сара Пейлин http://news.ibox.bg/news/id_775665904 вече не харесват, явно бързо я усетиха колко куха лейка е, или както меко казано обясняват в статията, че се е захванала с работа, която не е за нея. Детройт след 10-тина години ще е град на призраци, загине ли автомобилостроенето, загинал е и града.

Пон Сеп 29, 2008 7:14 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Ми то за да развиваш автомобилостроене трябва да пройзвеждаш ...... автомобили. :)

Не мога да ги разбера компании като Форд и GM. Що за маркетинг имат та си мислеха, че пазара на тия безумия ще е вечен. И сега се правят на изненадани. Мерцедес, Ауди, Тойота и въобще всички в бранша пуснаха малолитражки преди 10 години, тия са се правят на ощипани моми - ай, не ни се харчат возилата (това не са коли).

Пон Сеп 29, 2008 8:27 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Уйде коню у рекъта .... 2 серия :)

Отхвърлиха планчето на Буши и сега положението съвсем си е.....а майката. Което не е непременно лошо де. Колкото по силен е удара в дъното, толкоз повече ще държи влага...

Дано само не са схватливи като българи, щото ние си подскачаме по дъното като пинг-понг :)

Вто Сеп 30, 2008 8:49 am
Профил ICQ

Мнение 
Поне това стана както трябваше да бъде. Шамарът трябва да бъде истински, а не с погалване.

Вто Сеп 30, 2008 12:35 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цитат:
„Совите не са това, което са“

http://bg.wikiquote.org/wiki/%D0%A2%D1%83%D0%B8%D0%BD_%D0%9F%D0%B8%D0%B9%D0%BA%D1%81

явно сериала не свършва

Вто Сеп 30, 2008 1:09 pm
Профил

Мнение 
http://eagleeye.blog.bg/viewpost.php?id=240111
http://eagleeye.blog.bg/viewpost.php?id=237139

Нед Окт 05, 2008 10:18 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение :)
готин коментар на редовият американец по повод безумията на уолстрийт и по-безумното плащане от държавата на загубите :)

Прикачени файлове:
80689459.jpg
80689459.jpg [ 35.88 KiB | Прегледано 1759 пъти ]

Пон Окт 06, 2008 11:52 am
Профил

Мнение 
Кризата продължава, то едва започва .... а долара расте .... да е жива и здрава америка, ако стане 1:1 с еврото ще правя банкет :)
А арабите пък нещо се правят и те на ущипани, продаваха на почти двойни цени сума и време а сега още малко ще се разплачат ....

Пон Окт 06, 2008 8:39 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Който може да каже накъде ще тръгне долара, заслужава нобелова награда.

Нещата излизат от контрол и народа съвсем извъртя.

Пон Окт 06, 2008 10:36 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
долара тръгна нагоре не защото положението в сащ се подобрява а защото в европа се влошава за съжаление
новините за hypobank и unicredit вчера го изстреля както и при всичко друго и при курсовете има доста хора които печелят от спекулации

Вто Окт 07, 2008 7:34 am
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Тони и аз имам доходченце от щатите но не мислия че положението е за банкет.
За сега човеко с парите се държи.
НО изтече информация.
Че негови клиенти са започнали да отлагат проекти.
Ако тенденцията продължи хич не ме грее че долара ще е 10 еур ако аз не взимам нито 1$-че.

Вто Окт 07, 2008 10:10 am
Профил

Мнение 
Ами то е така, за щастие моя клиент си е повече към медицинската техника, там не страдат много а и като го гледам доста увеличи и пазарите в европа и в австралия. Всъщност тоя сектор като цяло не е толкова зависим по мои наблюдения, е то верно зависи какво правиш, но даже си мисля че в години на рецесия този сектор се е развивал по-добре и се е печелило по-добре.

Но не само защото на мен доста приходи са ми в $, но и като цяло ми се струва че силния долар е в полза на икономиката, иначе ако питаш мен най-ми е добре като внасям компоненти долара да е с курс 1;1 с левчето .. ако може и 2:1, а като ми плащат да става за по ден два 1:5 ...... колкото да мога да ги обърна :)

Вто Окт 07, 2008 3:36 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Фалитите на банки и Атмел, вече не са интересни, почнаха да гърмят цели държави...

http://www.investor.bg/?cat=6&id=69744

Вто Окт 07, 2008 4:46 pm
Профил ICQ

Мнение 
Абе не знам исландия ама си мисля че не след дълго и нас ще ни тресне здраво. Нашите банки не са толкова зле за момента защото хората все още си връщат заемите, но ако тази криза продължи още не се знае докога ервите на инвеститорите ще издържат и кога е започнат да си теглят парите масово от тук, най-вече притиснати от други банки най-вероятно. Те тогава ще видите какво е криза, единственото което е добре за нас в този момент е че имаме едни 11 млрд които ако онея отгоре се усвестят може да усвоим следваите 2-3 години та малко поне да ни закърпят положението. По неофициални данни 30% от работещите са в сектора на строителството, този сектор умре ли, което ще стане ако изчезнат инвеститорите и банките затегнат коланите, ще повлече всички след него, и Исландия ще ни се струва като песен, също и 97-ма... нали знаете като падаш от по-високо боли повече, 97 хората нямаше какво толкова да губят, сега има много повече за губене.

Вто Окт 07, 2008 7:54 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Хората са намерили спасителния остров: http://www.investor.bg/?cat=91&id=69552 :D На мен ми е много странно, че спекулантите точно в този момент продават всичко, нали уж са спекуланти, сега е момента да направят бързи пари. Някъде четох, че поради отдръпване на спекулантите от фондовите борси, цените на всички суровни и хранителни стоки, щели драстично да спаднат до 30%. Излиза, че плащаме 30% в повече за всичко, заради шмекери. Даже сега е момента, ако имаш свежи пари да се инвестират в акции, защото стойността на акциите на много компании е направо смешна. Тия които бягат от фондовите пазари, бягат защото не играят със собствени пари, ами с пари взети на кредит. На фона на всеобщата рецесия Microchip са раздали ~14% дивидент на акция тази година :D

Според мен в БГ ще изгърмят първо строителните фирми ( а те вече май гърмят ), което ще доведе до спад на цените ( лично очаквам около 30-40% спад през следващата година ) на недвижимите имоти, ще вдигне и безработицата, но това няма да е фатално. Е сега е момента да се закупува земя, защото само след 2-3г. имотите ще станат отново баснословно скъпи.

От друга страна приказките, че банките затегнали кредитите не са много верни, всеки ден пристигат писма от банки, които ми предлагат кредитни карти, купих още една кола преди 10-тина дни, въобще не се замислиха да ми отпуснат ли кредит или не. Като изплатих предишната кола, от банката ( която в момента е пред фалит ) дала ми кредита ми предложиха да ми отпуснат на 2-пъти по-малка лихва 2-пъти по-голям кредит за друга кола.

Интересно ми е, че когато нашите банки се сгомнясаха, ни даваха акъл да ги раздържавим, барабар с всички предприятия, демек по този начин да си "оздравим" икономиката, а сега западняците правят точно обратното на това на което ни учиха, национализират банките си ...

Вто Окт 07, 2008 8:55 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 165 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Следваща