| Автор |
Съобщение |
|
Реконструктор
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Стоманен и заварен, както каза бате Тони. Тогава технологиите за заваряване на титан не са били развити, а да използваш нитове при такова прегряване е рисковано. Общо взето, изборът е бил - тежка и заварена конструкция и машина, пригодна за бойни действия, или титаниева нитована конструкция, която е лека, но прави самолета изключително капризен от към подръжка и експлоатация. Американците избират втория път за SR-71. Резултатът е 12 загубени машини от общо 32 построени, което клони към 40%. Някои блекбърди са експлоадирали във въздуха.
|
| Пет Фев 05, 2010 11:48 pm |
|
 |
|
Реконструктор
|
 Re: абе и старото си го бива :)
При 50% отгоре ще се стопи просто. 
|
| Пет Фев 05, 2010 11:49 pm |
|
 |
|
Реконструктор
|
На 20 км височина M=1050, тоест М2.8 = 2940 км/ч
|
| Пет Фев 05, 2010 11:51 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
И аз това се опитвах да обясня
но Тони ще се окаже прав за стоманата... ето тук е обяснено за конструкцията и за полета над Израел http://www.aerospaceweb.org/question/pe ... 0239.shtml
бтв, ето и официалните рекорди - http://wp.scn.ru/mig_okb/his-10
|
| Съб Фев 06, 2010 12:11 am |
|
 |
|
zaphod
|
съмнявам се от цяла европа/америка да няма 60 достатъчно богати и ценящи времето си хора, които да не са готови да платят толкова, колкото би донесло печалба на авиокомпанията. въобще цялата тая история - полетите до луната, спирането на конкорда, е направо извадена от "фондацията" на азимов. и една друга точка е много добре предсказана във фондацията - плоския данък. в последните години не една държава премина към плосък данък, включително и ние. това ме впечатлява дори повече от конкорда.
|
| Съб Фев 06, 2010 10:23 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Това, което най-много ме шашка в Азимов е възрастта, на която е написал първата
Фондация - 20-и кусур (не Prelude to foundation, него много по-късно го е писал, май 84-а беше).
Откъде *толкова* млад тиквеник може да познава толкова добре човешката природа
и начина, по който функционира обществото ми е напълно непонятно.
Може би защото съм расъл в толкова различно от неговото общество - казармен соц с
ограничен достъп до информация и сума ти дезинформация която в 20-те си години
човек прочистваше ако имаше мозък за прочистване, но аз на тия години не разбирах
и 1/10 от това за хората, което за него видимо е било очевидно.
Това с плоския данък също доста добре го беше разказал (ама то беше в една от по-късните
май, може би най-късната).
Но Зейфоде, би ли обяснил защо виждаш Фондацията в тия опити? Де го Terminus? Смяташ,
че Аполо и Конкорд са нещо като "Encyclopedia Galactica"? И най-вече, де го Хари.... 
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Съб Фев 06, 2010 3:41 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
zaphod е ... Хари.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Нед Фев 07, 2010 4:05 am |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Ето малко инфо за Т-50:
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Чет Фев 11, 2010 10:55 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Бе това че има човешки интелект е .... много лошо  По добре да имаше маймунски или кучешки интелект.
Аз на самолет с човешки интелект не бих се качил. А пък текста под снимката направо "кърти". Ей това журналята са опасна пасмина.
Виж това за Япония е интересно. Аз си мислех, че след бомбите в Хирошима, японците са се отказали от собствен ВПК. Макар че с тия любезни съседи...
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Фев 12, 2010 10:01 am |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
По интересно е друго. Ако прочетеш внимателно публикацията излиза, че това е едва ли не "макет на идеен проект" "експериментална платка на хвърчащ монтаж"  и истинската разработка тепърва ще за почва. Защо тогава е този шум???
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Пет Фев 12, 2010 10:35 am |
|
 |
|
omega_plus
Ранг: Ориентиран
|
Самолетите ще се изнасят, тези от новото поколение. Има малко кооперация с индийците за диспеи и софтуер на машината. За Индия те сами ще си пишат софта, нали това новото поколение трябва да могат да "летят в мрежа".
Американците на техните не дават сорс кода дори на чуджите ортаци/инвеститори. Затова и някои се дръпнаха. Нали един дистанционен RESET и машината започва свободно падане без бой 
|
| Пет Фев 12, 2010 3:02 pm |
|
 |
|
Реконструктор
|
Чист пиар е това.  Нема лошо.
|
| Пет Фев 12, 2010 3:09 pm |
|
 |
|
Реконструктор
|
Индийците нямат нищо общо с разработката. Специално за тях ще се прави двуместен вариант, като те имат желание да пишат некъв софтуер. Явно джава дивелъпърите им идват в повече. Руският Т-50 си е 100% руски и дори LCD-тата в него са произведени в Русия.
Available от 70-те години. Само в съветската техника, естествено.
|
| Пет Фев 12, 2010 3:14 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Точно така го чета и аз, естествено. Човешки интелект, ама че дебили пускат в PR
кампании.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пет Фев 12, 2010 5:48 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Някъде четох наскоро, че японските фирми искат масово да навлезнат в дифенс индустрията, за да компенсират спада на другите пазари  . Т.е. искат да произвеждат и да продават, а не че специално на тях им трябват тези неща  .
|
| Пет Фев 12, 2010 5:50 pm |
|
|