Отговори на тема  [ 82 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Серебряная вода 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
CarBeta5 написа:
Прочетох ги всичките... на никой не го пожелавам. Аз ползвам такава вода в планината, когато трябва да се пие от съмнителен водоем и няма друга възможност. Определено има ефект за пречистване. Но честно да си кажа, не бих се наливал с такава вода всеки ден и то с години.

аз у планината си пия направо от реките, за сега не ме е хващало нищо :)

Пон Апр 12, 2010 3:15 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цитат:
С уреда, който обсъждаме, от едната сонда се отделят положителни електрони а от другата отрицателни.

Аз пък до сега вярвах, че електроните са само с един заряд - отрицателен :? . А пък като почнат на едно място да се отделят положителни (позитрони) и отрицателни електрони са ми казвали, че става анихилация като се срещнат и се получават гама фотони :( .

Пон Апр 12, 2010 4:10 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Dimitar написа:
Цитат:
С уреда, който обсъждаме, от едната сонда се отделят положителни електрони а от другата отрицателни.

Аз пък до сега вярвах, че електроните са само с един заряд - отрицателен :? . А пък като почнат на едно място да се отделят положителни (позитрони) и отрицателни електрони са ми казвали, че става анихилация като се срещнат и се получават гама фотони :( .

Освен това се получават в ебати установките :D

Пон Апр 12, 2010 4:26 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Това сега са подробности, защото тук все пак си говорим за две лъжици, потопени в чаша с вода :D .

Пон Апр 12, 2010 4:31 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Dimitar написа:
Цитат:

Аз пък до сега вярвах ...

Става въпрос за положителен и отрицателен ЕЛЕКТРОД и съответно за положителни и отрицателни йони. Благодаря за забележката!

Пон Апр 12, 2010 7:26 pm
Профил

Мнение 
Как така среброто различава кои буби са вредни и кои полезни за човека, не е ясно. Но пък и какви ли чудеса не стават напоследък...
И аз предпочитам да пия вода директно от реката или от пиринско езеро. Ех, младост... Но има опасност от тази вода, незвисимо дали е "осребрена", или не. Разни видове тении едва ли ще се стреснат от точната сребърна дозировка. По-добрият вариант е водата да е изворна или преварена .

Пон Апр 12, 2010 9:50 pm
Профил

Мнение 
sthx написа:
По-добрият вариант е водата да е изворна или преварена .

Не - По-добрият вариант е водата да е "преварена" или хлорирана, от изворите пак може да има нещо!
Основния източник за убиване ба бактерии в съвременните методи е хлор !

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !

Вто Апр 13, 2010 12:36 am
Профил

Мнение 
Среброто не различава, но има свойствата на антисептик, и трепе на ред разни гадинки, това че трешпе вредните не значи че оставя плезните, но пък водата става по плезна все пак.
Иначе з апиене от реки, и аз си пя от реки, едно време на границата като бях основно от там пиех вода, случвало се е на 1-2 км от там където пия нагоре по реката да сме намирали умряло животно, но не ни е ставало нищо, да не говорим че и тоалетните ни бяха на няклко км от реката до портала, но и от тамси пиехме вода.

Водата която си тече в реките, ако са си нормални реки, т.е. ако няма някоя свинеферма на 500-600 м или пък кожарска фабрика и др. от сорта, много бързо се пречиства и си става годна за пиене, а и да ви кажа от някоя планинска рекичка по вкусна вода няма.

Вто Апр 13, 2010 9:14 am
Профил

Мнение 
Антисептик е едно, а лекарство - съвсем друго! Сребърния йон е активен химически , но металното сребро не е , затова е "благороден" метал. А сребърния колоид е точно метално сребро, все едно сребърни сачмички плаващи из водата. Зa да им Ag+ във водата трябва да има и нещо (-) , най вероятно OH- , а това вече не е сребро ,а сребърен хидроокис който някак трепе бацилите химически. Колоида си е метално сребро което може да се натрупа в кожата. Сигурно в колоида има и повече йони но това не отменя опасността от металното наносребро. Всъщност от нанотехнологиите е известно ,че много метали във вид на нанопрах стават токсични.
Тая мания за сребърни "лекарства" я отдавам точно на факта ,че среброто е благороден метал, един вид фукня и суета. Наистина има лекарства които съдържат сребърни съединения, но предполагам ,че е точно заради анрисептичния ефект- тоест пази да не се замърси лечебната съставка с бацили.
Медта също има антисептичен ефект. В щатите ползват медно фолио за увиване на стъблото на дръвчета за да не ги налазват охлюви и бубулечки. Медния сулфат се ползва срещу мана и т.н. но това не значи ,че трябва да гризем медна тел. :)

Вто Апр 13, 2010 11:25 am
Профил
Аватар

Мнение 
Цитат:
Зa да им Ag+ във водата трябва да има и нещо (-) , най вероятно OH-

Аз хич даже не съм силен по химия, ама това горното нещо не ми се струва съвсем вярно. Я някой, дето ги разбира йоните да каже така ли е наистина :) .

Вто Апр 13, 2010 2:56 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Истинската сребърна вода с лечебни и антибактериални свойства съдържа само сребърни йони в определена концентрация. За да може да унищожи микроорганизми, необходимата минимална концентрациа на сребърни йони във водата трябва да е 0,01 мг/л. Такава концентрация може да се получи и след престояването на сребърна монета в чаша вода за 24 часа. С електролизата се ускорява самият процес на отделяне на йони, като концентрацията зависи от времето на процеса. Колоид означава течност с плуващи в нея частици които с времето е възможно да се утаят. Пример за колоид е аирана. Сребърните йони (АG+) не се съединяват с нищо. Всички са с положителен заряд и се отблъскват взаимно като по този начин образуват колоидна течност. Сребърната вода с питейна концентрация, предназначена за продължителна употреба е желателно да не превишава 0,05 мг/л. Дори да има сребърни частици във водата те не са токсични за разлика от сребърните соли които причинявар аргирия. Тая болест се получава в следствие отлагането на сребърен сулфид в подкожната тъкан. Но дири в тоя случай това продължава с години и със сигурност ще се наблюдават определени симптоми. Не вярвам да ставаш металик от раз. Ако се вземе за база долната граница при която се наблюдава аргирия, за да се натрупа това количество сребро трябва да се пие по литър вода на ден, с концентрация 1.5 мг/л в продължение на 7,5 години и то при положение, че организма задържа цалото количество.

Вто Апр 13, 2010 4:53 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Мнение 
Бах мааму, заболя ме главата от четене. От къде черпиш толкова инфо? Дай направо линка от където преписваш! :D

Вто Апр 13, 2010 5:39 pm
Профил
Аватар

Мнение 
> Сребърните йони (АG+) не се съединяват с нищо. Всички са с положителен заряд и се отблъскват взаимно като
> по този начин образуват колоидна течност. Сребърната вода с питейна концентрация, предназначена за
> продължителна употреба е желателно да не превишава 0,05 мг/л.

Това си е чиста проба mumbo-jumbo . Кви йони ква колоидна течност. Или е метално сребро диспергирано
до суспензия (името за колоиден разтвор на твърдо тяло в течност; за течност в течност се казва емулсия,
за течност в газ се казва зол), или са сребърни катиони и равни по общ заряд аниони някакви, щом е
вода и са само сребърни електродите не ми е ясно отде ще дойдат тия аниони, най-вероятно от
някакви соли и примеси, така че среброто ще е под формата на някаква сол. В дестилирана вода
едва ли би текъл ток та да стане електролизата, не и докато не се назори работата да се дисоциира
водата; тогава би се отделял водород и анионите пък биха били OH, предполагам.

Айде стига с наука тип "шапка от алуминиево фолио", то да сбърка човек (както може горе нещо
аз да съм сбъркал примерно, химиите и фозикохимиите не съм ги пипвал от ...30+ години), ама
да се придържаме към някаква поне начална грамотност.

Инак както по-горе споменах, нищо лошо човекът да конструира апарат за сребърна вода,
и за сребърна боза може (аз бих предпочел последното), ще научи нещо по пътя, ама бабините
деветини да ги различава човек не го ли научаваха още в училище.... :-) .

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Вто Апр 13, 2010 7:45 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
То за "бабини деветини" винаги ще има балъци от всички възрасти.

Вто Апр 13, 2010 7:58 pm
Профил ICQ

Мнение 
Ами хората се хвърлят по такива работи. То и ние преди години си купихме едни чашки ммм не помня сега от какъв камък, ама ги купихме щото бяха красиви, а после се оказа че били много лечебни, това им свойство никога не сме изпитвали, всъщност те така си стоят опаковани, ама пък тия лечебните струват в пъти повече от тия дето си взехме ние, иначе са същите, дори и по грозни, а няма да се учудя ако всъщност не са от камък а са изкуствени, а нашите са си, взехме си ги направо от работилницата.

п.с. иначе имам няколко доста лечебни мотики, и земя има дето сега пустее, ако някой е тежко болен срещу скромна сума бих му позволил да се полекува.

Вто Апр 13, 2010 8:10 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 82 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща