|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:55 am
Джобс взе да се взима много насериозно???
| Автор |
Съобщение |
|
bongo_x2
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Верно бе, head_up ! Моят стар модел самсук освен че има огромна автономия в къщи си стои между два комплекта тонколонки за компютър (най-смутимото нещо) и нищо. Ако някой от другите JSM-и е на метър-два разстояние периодично се чува чагъртане а ако някой звъни вече съм се запътил да вдигна когато чувам рингтона.
А навремето имах ериксон който от половин метър блокираше ДВД плеър независимо от марката
Едит: а това с майтапа май не е майтап: като носех ериксона в горния джоб на ризата/якето почна да ме боли до степен да се съмнявам за инфаркт. Преместих го на колана и там май даде положителен ефект  Нали знаеш, след високочестотно облъчване де досърбява...
|
| Съб Окт 30, 2010 1:51 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
PPC базираните MAC-ове бяха май единствената свястна и масова хардуерна платформа, която е излизала. Затова пък бяха затворени та пак неизползваеми за мене... А, това е правилното отношение, разбира се. Практикувам го в много посоки, доста хора биха ги намерили екстремни  . Ако мога да се порадвам на модерна дрънкулка бих го направил без да ми дреме кой как ме гледа и т.н.; а ако виждам пък нещо полезно в нея за работа последното, което би ме спряло е публичното възприятие.
Моите два (трябват ми два като свалям SMD съпротивления и т.н.) велера работят
вече близо 20 години бе  . О баче на малкия шнура му се прецаква от огъването
там, дето влиза в дръжката на поялника и съм го скъсявал вече няколко пъти,
та вече е едва приемливо къс - не знам кво ще правя следващия път, дано не се
случи някой път когато съм в баш разкрачено положение... (нерядко състояние тук).
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Съб Окт 30, 2010 2:07 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Абе аз имам 4 20 годишни велера + 2 миналогодишни около мен, ама никога не ми е хрумвало да правя аналогия с Iphone  По скоро бих ги асоцирал с един апарат с шайба който вярно служи вече 30 тина години  :):)
Всъщност Iphonе и Weller са тотално различни в маркетингово отношение. След 5 години ще е много трудно да намериш работещ Iphone, докато Weller-а, все тъй ще служи вярно 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Съб Окт 30, 2010 7:44 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Освен ако не инсталираш на Велера нещо от ейпълстор... 
|
| Съб Окт 30, 2010 11:40 pm |
|
 |
|
3aek
|
хайде и аз да се включа, и аз бях чел колко е тъп айпада и как нямал мултитаскинг и колко бил зле
преди няколко дни взех да се оглеждам за някой лек таблет, който да ползвам при пътуване, не за работа разбира се а просто да прочета новините по уеба, да си прегледам пощата, да напиша някой документ на текстови редактор или таблица, да прочета някоя книга, да гледам някой филм, да загубя малко време с някоя игра ( ако някой ми каже че пише програми докато пътува или дебъгва няма да му повярвам просто докато се пътува си разфокусиран и не може да вършиш сериозна работа)
купих андроид таблет и айпад за да ги сравня, по хардуерни параметри андроид таблети са уж като параметрте на айпада но дявола е в детайла
1. андроидите работят доста по-тромаво от айпада, този едногигахерцов зенит работи точни три пъти по бавно от айпада който е също на един гигахерц но със специализиран процесор и ейпъл са писали софтуера специално за този процесор, андроида не е ориентиран към конкретен процесор следователно и не работи толкова ефективно
2. тези андроид базирани устройства държат на батерии от 1 до 3 часа - специално питах няколко търговци които предлагаха различни устройства, някои си признаха за 1-2 часа, други лъгаха че държат и до 5-7 часа но като го закупих се видя че не можа да издържи повече от 3, докато айпада си държи 10 (десет) часа с включен джипиес, уайфай, дрън дрън и прочее.
3. андроидите до версия 2.2 нямат мултитъч капацитивната технология която е големия кеф при таблетите (за да разберете какво имам предвид трябва да сте имали айпад  )
въобще разликата между андроида и айпада е като между москвич и мерцедес - и двата ще те преместят от точка А до точка Б, но ако имам възможност бих карал мерцедеса не москвича
така че хардуера и гигахерците не са всичко, и не преписвайте магически възможности на маркетинга на ейпъл, маркетинга има успех защото наистина просто продукта е добър  хората са помислили във всеки детайл, в деня в който хванах айпада ми пасна като ръкавица на ръката и не бих го сменил нито с някакво леко pc нито с някой друг таблет поне докато не ми предложат същия интерфейс и лекота на работа със софтуера
|
| Нед Окт 31, 2010 8:17 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
За пътуване Asus Eee PC, гарантирани 9 часа, а моят понякога кара и 10 часа. Филми, интернет, windows/linux, каквото ти душа сака  Процесор Intel Atom, напълно задоволителна изчислителна мощност за 10" екран.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Нед Окт 31, 2010 9:00 pm |
|
 |
|
3aek
|
не е същото  имам един гигабит с атом, бавничко и тромаво върви XP на него, линукс не съм пускал, но той графичния интерфейс на линукса е по-бавен и от XP та си представям какво ще е, има и тъчскрийн но е абсолютно дърво спрямо айпада отвсякъде, колкото и да го калибрираш трябва да имаш молив/писалка иначе с пръст да нацелиш това което искаш е мисия невъзможна
пак ти казвам дявола е в детайла, не в хардуера а в софтуера и това как ти пасва на мисленето, навиците, в това е разковничето, не казвам че не може да правиш всичко което може да се прави с айпад и с ЕееPC-то просто с айпада е по-различно и по-удобно,и докато не го опиташ няма да разбереш
|
| Нед Окт 31, 2010 9:11 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Щом за тия приложения, дето споменаваш - браузър и т.н. - успяват да успят **1GHz** процесор
мазнята е отвъд дори моето предубедено към езици от високо ниво въображение.... 
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Нед Окт 31, 2010 9:19 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Трябва да видиш как Facebook поставя на колене P4 1.73 / 1G RAM. ...
|
| Нед Окт 31, 2010 9:35 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Заек, проблема е в Андроида. Вече няколко човека ми се оплакаха сериозно от него. Познати казват, че даже мобилната боза го слага в малкия си джоб по всички параграфи. Явно е писан прекалено отвисоко.
Ама то си е нормално, все пак Google тръгват от високото към ниското. Което е противопоказно както и да го погледнеш Образно казано, представям си как Java драскачи седят и се пулят срещу дейта шита на Куртекс А8  :):)
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Нед Окт 31, 2010 10:12 pm |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
Пирев е прав че 10" EEE дето кара доста на батерия е добро за пътуване. Аз лично преди точех лиги по Sony VAIO P, ама има два недостатъка дето не мога да ги приема - твърде малък живот на батерията, и видео GMA 500.
Ще се пращаме в академията.  Линукс е едно ядро и няколко user-space програми, и като такъв и помен няма от графични интерфейси.
|
| Нед Окт 31, 2010 11:14 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Не знам за кой Linux говориш, че имал по-бавен графичен интерфейс от Windows, но при мен е точно обратното. От включване на захранването, до момента в който можеш да стартираш първото приложение на Ubuntu 10.04 с GNOME му отнема на двуядрен Intel на 2.7GHz с 800MHz 2GB RAM около 15 секунди ( при хибернация обаче се мотае адски много, стига до 1 минута ), с включени всички графични дрънкулки, с вградена видеокарта. На същия хардуер XP работи поне два пъти по-бавно. Зарежда се поне минута, след това е едно тракалясване по диска поне още 15 секунди и можеш да стартираш първото приложение едва на около 2-рата минута.
На мен Asus Eee PC ми върши перфектна работа и не бих го сменил за iPad, виж за четене на книги не става, затова имам Kindle 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Нед Окт 31, 2010 11:41 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ами при мен Ipad не държи 10 часа, вчера децата си играха, като гледам почнаха няккъде около 10-10.30 сутринта, и до 4 вече беше сдал багажа, дори да не е било 4 да е било 5, това са макс.7 часа, хем не са го позлвали нонстоп, обяд ендо друго, бебето спа .....
Но на въпроса, алтернативи има, но както казах този който продава е един. Днес тъкмо обсъждахме с колега нуждата от java драскач за мобилни приложения, и мислейки стигнахме до извода че не е много смислено, едва ли те ще се развият твърде много извън Apple продуктите поне в близко бъдеще, а за там няма нужда от жаба. Андроида завзема някакъв дял при телефоните, но да видим колко и до кога. Показваха ми някакво HTC ново, изглеждаше добре, но истината е че ползвателя сигурно за година прави толквоа разговори колко аз за ден два, същото е и за sms-те, та нищо чудно че за изминалия месец не му е праивл проблеми и не му се струва да се мотка, не е ясно какво ще стане. юДругото което не бях наясно, аз не обичам много жаби, то така или иначе приложенията за Андроида си се пишат и компилират за нето, тия за PC май не вървят.
|
| Вто Ное 02, 2010 2:23 am |
|
 |
|
Цецо
|
http://news.ibox.bg/news/id_1691769565
Мдам, Джобс май иска да събере овцете в кошарката. Че много тичкат на воля и доенето и стригането е трудно  :):)
|
| Вто Ное 02, 2010 1:12 pm |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
е, това не е правилно. излиза, че няма да може да се продава само като продукт, т.е. "телефон", ако не влезеш във взаимотоношения с определен оператор? не виждам какво не им харесва на сегашния принцип - и без това си продават през оторизирани представители, така и на свободния пазар. а и пак ще му намерят цаката, въпрос на време е всичко. но според мен така ще загуби част от пазара си - айде, айфон, айфон, ама и овцете не са толкова тъпи, че да плащат кожодерски такси на някой оператор без да имат кяр заради въпросния "култов" апарат. а те кожодерските ще се появят бързо-бързо. искаш - на ти, ама ...
|
| Вто Ное 02, 2010 2:03 pm |
|
|