|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:10 am
| Автор |
Съобщение |
|
zaphod
Ранг: Форумен бог
|
не, не съм гледал филмите, предпочитам самодоволното невежество  а вие просветените интелектуалци като вдигнете революция и спасите света от еврейския заговор, още повече ще ви яздим, точно както стана със социализма - разни даскалчета ходеха по митингите да седерастват, после като избухна демокрацията зеха да реват колко хубаво е било при тато и как сега бездуховност и чалга заливат страната 
|
| Сря Дек 08, 2010 9:26 am |
|
 |
|
sthx
|
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Сря Дек 08, 2010 10:51 am |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
Абе никой не казва да се откажеш от зъболекар или да се оставиш на бронхит/пневмония - друга беше идеята, ама сефте - и това се изкриви.
Обаче не знаех, че аулина пристрастява? Възможно ли е да искаше да кажеш "привиква", в смисъл не върши същата работа след няколко употреби? Абе обезболяващите ги избягвам, при все че относително редовно ме застигаше главоболие в период от няколко години - или свикваш или умираш, а то рано или късно минава  В крайна сметка си гледам зъболекарката - и тя е с някакво ежедневно главоболие - всеки път като отида преглъща обезболяващи с кафето. Като бонбонки - и вика "Не помага". Ми да - няма да помага като го караш на такива по цял ден. А после тютюнопушенето било вреден навик (не че не е, де)  Все към нещо ще се пристрасти човек - ако не е хапчета/алкохол/цигари/наркотици - ще си избере телевизия, интернет, захарни изделия ... и какво ли още не 
|
| Сря Дек 08, 2010 4:49 pm |
|
 |
|
741
|
Това каза ли му го на лекаря, дето те е гледал за ставите?
Някое хронично възпаление на зъб сума поразии може да направи, на ставите включително.
|
| Сря Дек 08, 2010 5:28 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Аулина пристрастява до колкото пристрастяват всички обезболяващи. Пристрастяваш се към липсата на болка. Т.е. със същия успех ще се пристатиш към аналгина.
Проблема на аулина (както и на всички обезболяващи) е че се отлагат в черния дроб (за бъбреците не съм сигурен). Като колкото по силно обезболява, толкова повече се отлага. Точния механизъм на отлагането не го знам, но хора с фармацевтични познания, казват, че аулин трябва да се пие като си пред полуда от болка. Аналгина пък е забранен в половината развит свят..... и го заместват с други аналгетици (по скоро говорим за фармацевтични интереси отколкото за грижа за черния дроб на хората).
Та общото правило е - ако можеш да издържаш на болката - не я притъпявай. Болката е реакция на организъма, а не болест.
Но пусто като заболи.....
Между другото едно много добро обезболявощо изработвано от самия организъм е адреналина. Т.е. като те заболи зъба, влизаш в някоя кръчма, избираш си някоя по яка мутра и му биеш един шамар. Гарантирано ще забравиш за зъбобола  :):) Освен това е силно вероятно мутрата да свърши работата на зъболекаря. Е може и да се престарае малко.....
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Дек 08, 2010 5:29 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Ааа Цецо, последното лекарство не хваща клиентела. Тук единият колега мине не мине време и се оплаква от болки във врата, другият реве от колена. Аз им обяснявам, че ако ги ... отзад поне за няколко дена ще забравят другите болежки ама...
Затова мен като ме боли нещо си трая че да не ми се връща 
|
| Сря Дек 08, 2010 8:30 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Така де, прав е Цецо не аулина пристрастява а липсата на болка, но ефекта е същия, в еидн момент се усетих че почвам да се узъртам къде е опаковката преди още да съм усетил болка, иначе нали тва казвам, едно време нищо не пиех,боли не боли си траех, ама напоследък се предавам бързо, рпедпочитам да не боли, че то само тов ами липсва и нещо физическо да ме тормози .....
|
| Сря Дек 08, 2010 8:35 pm |
|
 |
|
WDW
Ранг: Популярен
|
Същото и при мен........ 
_________________ Сичкото що е транзистор за илядо и пестотин волта се е BU ...
|
| Чет Дек 09, 2010 12:29 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Давайте го по кротко.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Дек 09, 2010 12:31 pm |
|
 |
|
fan
Ранг: Почетен член
|
Брей, и бай ти Ганя имал теч!
http://balkanleaks.eu
Голям келепир ще да е туй?
|
| Чет Дек 09, 2010 9:08 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами .. кротко, кротко ....ама тате няма кладенче в пустинята, а нещо все се занимавам с неща които с кротко не стават, тва е то за поука на младите, едно време по цяла вечер пиянствахме, че и по цял ден, да си бяхме почивали, можеше повечко сили да имам сега, а то на младини купони, после работа ... а на старини кой зане, ако се окаже че трябва да се спи под моста и там няма да е лесно 
|
| Чет Дек 09, 2010 9:58 pm |
|
 |
|
head_up
|
Без да е майтап - може и така да стане. Ако не това - то се ходи на работа с памперс, щото вече не можеш да стискаш - ама то с тая прогресия на възрастовата граница за пенсия може и да е 80 години, както е тръгнало. Та изборът ти е: под моста в кашон и евтин алкохол или на работа с памперс, главоболие и аналгин? В тоя ред на мисли се сещам за Trainspotting (филма, '96 година мисля) и как започваше  системата не прощава 
|
| Пет Дек 10, 2010 12:24 am |
|
 |
|
ToHu
|
ми аз не на майтап го казвам, то от това никой не е застрахован, но тази перспектива не ме притеснява много, каквото такова, само дето сигурно ще си мисля .. ех едно време като имаше къде да се спи се наливаше като прасе и спеше по пейките, на ти сега пейки и мостове .... 
|
| Пет Дек 10, 2010 12:42 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
В Мутрешки Тибет течове се допускат само във водопроводите  Линкът на fan се отвори случайно преди няколко дена (не четох че нямах време) обаче пращането на ново инфо нито с тор нито с торнадо не се задейства. Отвреме на време посещавах линка от любопитство и се отваряше 1-н от 5-6 пъти а днес MySQL не го намирало. Опаа, сега се отвори ама вече имам друга работа.
А за другото само да попитам: защо в неделя е такова мъртвило във форума, зелето ли претаквате? Аз тази работа я свърших още по обед  Лошото е, че моето е на верандата пред кухнята, т.е. пред зоркия поглед на половинката но това не ми попречи да обърквам бидончетата отвреме навреме 
|
| Нед Дек 12, 2010 3:50 pm |
|
 |
|
head_up
|
Абе преди време направих тема с идеята да се види статистиката на форума по дни, та бях отсвирен по разбираеми причини, а те бяха - повечето хора пишат във форма когато са на работааа! А това не е добре да излиза на яве, или поне никой не иска да си го признае  Та уикендите не можеш да очакваш хората да работят по нещо и съответно да постват. Не всички, де 
|
| Нед Дек 12, 2010 4:55 pm |
|
|