|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 4:12 pm
новини от производителите на МЦУ-та...
| Автор |
Съобщение |
|
miro_atc
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
 Re: новини от производителите на МЦУ-та...
Android, там по-долу в линка има филмчета и обясняват... интересното е че балансирането се прави изцяло в ОС-а, т.е. приложенията хабер си нямат колко ядра има и кое се търкаля за тях... Смисълът на цялата история е low power, за да може да се правят евтини играчки. Сега нас игрите не ни интересуват, ама като отидем на магазина и избора е таблетче за 300-400$ или два пъти по-скъп ноутбук със същите параметри, ами извинявай - аз ще си взема играчката 
|
| Пет Ное 11, 2011 11:09 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ми така де - социопат. За чии ти е тоя таблет, би ли ми казал? За 300$ ще ти спретна една 4 дневна екскурзия дето ще ти остави много по добри спомени от новата нвидия-бла-бла. И после ще си позлваш стария ноутбук, щото и нов не ти трябва 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Ное 11, 2011 11:30 am |
|
 |
|
miro_atc
|
Ми вече имам един куп настолни машини в къщи, ама не са удобни. Жената и щерката постоянно се карат за ноутбука, на мен ми го дават само ако нещо се скапе  Тъй че поне още едно портативно животно трябва да взема та да има мир в къщи... а пък и аз съм човек (уж), ама засега не планирам покупка. Въпреки че на мен би вършило и работа, щото аз откакто минах на Лайнукс не ми пука дали ще ползвам х86 или друг чеп.
|
| Пет Ное 11, 2011 11:47 am |
|
 |
|
Цецо
|
Клавиатурата бе човек. Каква работа може да върши нещо такова при положение, че няма клавиатура?
Виж да вземеш таблета и да го дадеш на женурята... това вече е разбираемо, то това си е баш за тях. Да влизат в БГ мама и да фейсбучат, за друго не става.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Ное 11, 2011 12:04 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
ех, за работа си имам десктоп... говоря за втора машинка, да си чета документацийки, новини, пощи, форуми докато си пия кафето отвън примерно 
|
| Пет Ное 11, 2011 12:42 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Миро, докато не си вземеш един таблет няма да усетиш какво удобство е за нещата които изброи. iPad става даже и за работа ( http://yieldthought.com/post/1223928203 ... or-an-ipad ), но според мен този асус ще е по добре http://asustransformerprime.com/ - има си усб за закачане на разни неща, 4+1 ядрен Тегра 3, 12 часа на батерия (18 ако е с клавиатурния док) и т.н.
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Пет Ное 11, 2011 1:39 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Хехе, много са забавни хора дето се мъчат да се оправдят заради гаджет пристрастяването. Това е мой термин за хора дето просто изпитват нужда да си купуват нови и нови технологични дрънкулки. Тоя с Ипада е особенно комичен. По същата логика би могъл да ползва Ифон или даже Ипод Тъч за работа  А тоя Асус, с какво точно ще ми помогне в работата повече от един конвенционален лаптоп, при все че 90% от софтуера ЗА РАБОТА на хората от този форум, просто не може да запали върху Андроид? Все си мисля, че е по-добре да дам 300-500 долара да си купя един читав поялник, вместо за тия шарении.
|
| Пет Ное 11, 2011 2:30 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Е с таблета не може да запояваш - факт. Ама аз примерно не работя с поялник, така че това ми е удобно за някои неща, за други си предпочитам х86 все още. Конвенционалния лаптоп тежи, не може да работи дълго на батерия и т.н. - докато си седиш в офиса и имаш контакт подръка това не е проблем, а с тия джаджи може да излезеш и докато пиеш едно кафе или бира някъде на чист въздух да си провериш пощата, или да свършиш нещо друго. Но все пак това е устройство за консумация, не за разработка. Въпреки че с тая клавиатура асуса по прилича на конвенционален лаптоп.
|
| Пет Ное 11, 2011 3:13 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Я пак HP ProBook 4530 изкарва 6 часа на 48Whr батерия, корпуса студен, все едно не е работил. Старите ми лаптопи след 2 часа работа като ги пипнеш са топли отвсякъде. При все, че не съм фен на HP, ниската цена и отзивите ме накараха да си купя такъв и определено не съжалявам. Има един съществен недостатък: ExpressCard слота е забоден под USB и HDMI конекторите, та като си бодна ExpressCard Serial конвертора и практически губя два USB и HDMI. HP са се погрижили да го направят Linux съвместим с поддръжка за SUSE, но и Ubuntu запали от раз. Дори за ExpressCard конвертора си намери сам драйвера, въпреки че производителя твърдеше, че трябва ръчно да се инсталира. Чудя се дали да не купя още 2-3 за подаръци в България.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пет Ное 11, 2011 3:30 pm |
|
 |
|
palavrov
|
6 часа е много приличен резултат за х86 бук. Но все пак на добрите арм-ове изкарват по 10 и нагоре. За HP нямам много наблюдения въпреки че сега съм с HP, но що псуване хвърлих на Dell - сложили са един сериен далас в захранването и са пуснали 3-ти кабел да си комуникира с дъното, и като се пречупи кабела биоса не си опознава захранването и сваля честотата на процесора наполовина, като за подарък спира да зарежда и батерията. Мъка ... а дадох преди няколко години една чатна пари за Dell Lattitude D820 - уж ентърпрайз изработка, алуминиев корпус (а се чупи пантата на екрана), още в началото грееше като калорифер (не бяха залепили един радиатор за графичния контролер), двд-то спря да работи на първата година, монитора потъмня на 3-тата, смених 2-3 захранвания, накрая го държах само заради лцд матрицата 1920х1200.
|
| Пет Ное 11, 2011 3:49 pm |
|
 |
|
¶
|
9-cell: up to 12 hours and 15 minutes 6-cell: up to 6 hours
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пет Ное 11, 2011 6:16 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
Даже и първото отроче на Нокия - Booklet 3G кара по 10 - 12 часа. Има и други които изкарват сходно време работа на батерии. Освен андроид джаджите, писитата също имат развитие... 
|
| Пет Ное 11, 2011 7:38 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
изключен предполагам издържа много повече  Все пак това е Windows 7, който е без видео ускорители, само 1GB RAM и един кур на 1.6GHz. Предполагам като инсталираш 1-2 приложения и почва да се замисля като шахматист... Докато теграта е 4+1 ядра, отделно 12 GPU-та за видео.... виж за каква анимация става дума цък и цък ... А тук обясняват за балансирането на задачите и се вижда, че за видео изобщо не ползва мощните ядра. Демек никога няма да ти се задъха като гледаш видео, браузваш нета и т.н. Със сигурност Интел няма да си оставят магарето в калта. Засега си траят, нищо интересно не обявяват, но като му дойде времето ще видим 
|
| Пет Ное 11, 2011 9:19 pm |
|
 |
|
¶
|
Ако ARM се наложат и при PC-тата само след 5г. всички ще ги псуват, щото искат не искат ще трябва да предлагат хардуерна и софтуерна съвместимост. Иначе сега е лесно, правиш нещо прилично и бързо, обаче никой не те натиска да има обратна съвместимост със старите модели. Примерно Protel 99 SE е писан за Win98 SE, но работи безпроблемно на 2000, XP, Vista, че и на Windows 7 ще го изпробвам тия дни. А какво би станало ако Wintel извади нова и бърза архитектура, но без никаква съвместимост ? Смятай ги отишли са в киреча  А в сферата на забавленията ( талафони, таблети и други играчки ) изискване за обратна съвместимост няма. Даже и батерията да кара половин час феновете на Apple пак ще твърдят, че са хванали Господ за шлифера 
|
| Пет Ное 11, 2011 9:47 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Значи тая тема ще ти е много полезна, ако не знаеш за проблема... А иначе за АРМ не ги мисли... проблемът по-скоро ще е за комерсиалните продукти. Щото опън сорс винаги може да го прекомпилираш и ако продукта е хубав винаги ще се намерят хора да се грижат за това.
|
| Пет Ное 11, 2011 9:57 pm |
|
|