Отговори на тема  [ 103 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща
Избори 2011 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Избори 2011
tgi написа:
Да се опитва човек с избори и приказки да промени нещо в такава ситуация е като
да се търси из сорсовете си грешката имайки прекъсваща жица на захранването.

:) Днес един познат ми разправя ка си инсталанл убунто, тъкмо го настроил направил и звука изчезнал, след 3 дни борба теглил една майна и си турил боз но уви и боза не свирел ... е .. кабела леко се бил скъсал, звуковия де ама кой да види ... :)

Съб Окт 15, 2011 10:18 pm
Профил
Аватар

ToHu написа:
:) Днес един познат ми разправя ка си инсталанл убунто, тъкмо го настроил направил и звука изчезнал, след 3 дни борба теглил една майна и си турил боз но уви и боза не свирел ... е .. кабела леко се бил скъсал, звуковия де ама кой да види ... :)

Така е то като няма софтуерна диагностика на хардуерни проблеми. :finga:

Нед Окт 16, 2011 12:20 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение ДА СЕ ВЪРНЕМ НА ТЕМАТА
Тъкмо изгледах новините където ми твърдяха, че к'вото и да ме интересува около изборите мога да го науча по интернет от ГРАО. Мен ме интересува дали аз или жената сме гласували през последните 10-15 години щото не сме.

Отидох на http://www.grao.bg/ но не мамерих нищо полезно. След питане на чичко Гугъл се ориентирах към http://www.grao.bg/elections/ обаче там каквото и да натисна ми се появява картинката с полицая (Firefox) която ме предупреждава, че страницата е със сертификат-менте. Направих нужните изключения и се докопах до инфото, че нямам право на избор щото или съм в затвора или от два месеца не съм в БГ 8O
За по-предните избори - нищо естествено.

P.S.: Не напускайте БГ за повече от два месеца по изборно време!

Съб Окт 22, 2011 8:07 pm
Профил
Аватар

Мнение Re: ДА СЕ ВЪРНЕМ НА ТЕМАТА
bongo_x2 написа:
Тъкмо изгледах новините където ми твърдяха, че к'вото и да ме интересува около изборите мога да го науча по интернет от ГРАО. Мен ме интересува дали аз или жената сме гласували през последните 10-15 години щото не сме.

Отидох на http://www.grao.bg/ но не мамерих нищо полезно. След питане на чичко Гугъл се ориентирах към http://www.grao.bg/elections/ обаче там каквото и да натисна ми се появява картинката с полицая (Firefox) която ме предупреждава, че страницата е със сертификат-менте. Направих нужните изключения и се докопах до инфото, че нямам право на избор щото или съм в затвора или от два месеца не съм в БГ 8O

Е то аз не виждам логика, някой като теб да ми определя кой да ме управлява, така, че нищо лошо не виждам в това. Така както аз не мога да избирам дали ще ви управлява Караманлис или Попандреу, така и ти не трябва да гласуваш тук. Съвсем резонно си е това.

Нед Окт 23, 2011 1:16 pm
Профил ICQ
Аватар

Ходи го обяснявай Цецо това на всички, дето са си били шута от БГ ама се правят на големи патриоти и драпат да гласуват. Аз до сега никой не съм успял да убедя, че като не живее в страната и няма моралното право да гласува.

Нед Окт 23, 2011 8:53 pm
Профил
Аватар

Ама вие четете като дявол евангелие!
Аз исках да проверя дали съм гласувал, не че се натискам да го правя. А поне за президент бих имал моралното право защото съвсем не съм скъсал с БГ.

А какво ще кажете за двата месеца отсъствие? То някои хора и за по-малко забравят БГ ама това е друга тема.

Нед Окт 23, 2011 10:23 pm
Профил
Аватар

Цецо написа:
Е то аз не виждам логика, някой като теб да ми определя кой да ме управлява, така, че нищо лошо не виждам в това. Така както аз не мога да избирам дали ще ви управлява Караманлис или Попандреу, така и ти не трябва да гласуваш тук. Съвсем резонно си е това.

И аз не виждам логика да се отварят 200 секции в съседна Турция плюс 1 млн. цигански високоинтелигентни гласа да определят какво ще става в България, ама пусто двойно гражданство. Гласовета на българите от чужбина компенсират донякъде съседския вот. В страните с дУмикрация се гласува по подобен начин, така че да не се правим на хора с висок морал и първооткриватели на топлата вода. Днес може да съм в Хамерика, ама утре може да съм в България, та че не ми е все едно. А като мен явно мислят хиляди, щото пред изборната секция се виеше опашка от сутринта. Пък хамериканците да си гласуват както си сакат, кеф им за Сара Пейлин ( тая жива ли е ? ), кеф им за Бурак Убама.

bongo_x2 написа:
То някои хора и за по-малко забравят БГ ама това е друга тема

Бе аз точно за това съм против двойното гражданство, като искаш чуждоземен паспорт автоматично губиш българския, нямаш право да гласуваш и толкоз. Ама е по-добре като имаш и план Б, за всеки случай, поне тукашните българо-хамериканци така разсъждават.

Пон Окт 24, 2011 1:08 am
Профил WWW
Аватар

Пирев, не всички издържат в УСА достатъчно дълго, че да станат като Димитър примерно. Достатъчно хора познавам които са се върнали с очевидното намерение повече да не се връщат. Особенно пък последния познат който се върна - не знам какво му стана ама друг човек - усетих някаква много странна промяна в него. Не каза защо се е върнал, но очевидно не е заради лош живот. Колкото до секциите в Турция - този път могат да гласуват само за президент, което си е едно голямо нищо. Тука "туристите" не ги допускаха да гласуват за местна власт, за разлика от други години. А е имало и неразбрали :) Целта на изборите две-в-едно беше и такава - да се поспре изборния туризъм, както му викат. Макар, че основната цел беше едните избори да влачат и другите, която също беше постигната на 75%.

Пон Окт 24, 2011 8:50 am
Профил ICQ
Аватар

Ей всичката Мара втасала...
Гласуващите в щатите са най-наболелият проблем на наше село, дааа.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Пон Окт 24, 2011 9:46 am
Профил WWW

bongo_x2 написа:
Ама вие четете като дявол евангелие!
Аз исках да проверя дали съм гласувал, не че се натискам да го правя. А поне за президент бих имал моралното право защото съвсем не съм скъсал с БГ.

А какво ще кажете за двата месеца отсъствие? То някои хора и за по-малко забравят БГ ама това е друга тема.

Нямаш право да избираш кмет и общински съвет, това си е нормално. За президент можеш да гласуваш. Двете неща в сайта на грао са дадени поотделно, предполагам не си чел докрай.

Пон Окт 24, 2011 10:24 am
Профил
Аватар

Турция, Щатите или където и да е... според мен секции в чужбина не трябва да има. Който "евентуално мислел" да се връща - ще гласува като се върне.

Пон Окт 24, 2011 10:32 am
Профил ICQ
Аватар

Цецо написа:
Турция, Щатите или където и да е... според мен секции в чужбина не трябва да има. Който "евентуално мислел" да се връща - ще гласува като се върне.

Направо да се въведе "който евентуално мислел да заминава" да не гласува, аман от моралисти.

Пон Окт 24, 2011 12:39 pm
Профил WWW

bongo_x2 написа:

пробвай с ИЕ - има разлика!
//не ме питай защо де..... :)

Пон Окт 24, 2011 2:07 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
@Wise: на Firefox като му кажеш "Съгласен съм с риска" става IE.
Ся, писанката ми бе от събота вечер и тогава на http://www.grao.bg/ нямаше и думичка за избори. Сега - дал Господ, някой ден пак ще потърся но май ще си изгубя времето защото ме интересува миналото .
На http://www.grao.bg/elections/ получих долната картинка и като натиснах линка да питам "Защо?" отидох на https://www.grao.bg/elections/InfoTerms ... ElectLists който изчетох и единствената "моя" категория бе: " Българските граждани, заминали за чужбина не по-малко от два месеца преди изборния ден (по данни от МВР); ".

Вдигнах цялата дандания защото преди година-две в БГ видях името си в пожълтял списък за избори лепнат на входа. Канех се да ходя да се отписвам ама не ми остана време, после забравих... Сега медиите реват за циганското гласуване пък как ли са гласували над милион българи в чужденеция?!

Edit: Два-три месеца преди изборите си вземаш годишната отпуска и отиваш на екзотичен курорт. Толкова ти харесва, че се уговаряш със шефа да останеш още седмица. Като се върнеш реакцията на МВР е бааавна пък и избирателните списъци вече са готови ама кой подозира. А сезонните работници? На "смяна на имената" замириса.
Те хората са го въвели "поне 6 на 6 месеца" ако искаш да си местен. А двойното гражданство наистина не го разбирам.
Edit2: А колко пъти пресичах границата без да ми запишат данните...

Прикачени файлове:
Clipboard01.jpg
Clipboard01.jpg [ 86.09 KiB | Прегледано 1892 пъти ]
Пон Окт 24, 2011 9:53 pm
Профил
Аватар

Мда, а една моя позната, дето от около 4-5 години си е в БГ и не е мърдала, не са я пуснали да гласува... В последствие се оказа, че много хора дето са били в GB и отдавна са си тука са в забранителните списъци. Да си беше останала там. Сега тъкмо щеше да и дойде времето да стане поданик на кралицата...

Вто Окт 25, 2011 8:35 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 103 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща