|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:00 am
До собствениците на непререгистрирани ЕТ. Важно!!!
| Автор |
Съобщение |
|
plameniv
Ранг: Форумен бог
|
 Re: До собствениците на непререгистрирани ЕТ. Важно!!!
Със и без нея те пак са се барали дет не тряя Тва е просто замислен номер отдавна на тея кожодерачи да одерат още една кожа с още такси и таксички, никъде по света няма държава да направи закон за пререгистриране на фирми. Това е нож или по скоро брадва в гърба на дребния бизнес. Според мен тряя са се съберат група хора и да съдят държавата в международен съд най вече за принципа не толкова за пари и да отменят сума закони приети като тва БББ малумно пра...во Не знам толкова ли са малоумни и безмозъчни да осъзнаят че точно дребния бизнес ги храни, със унищожаването му не само че безработицата ще се вдигне ами и нелегалния бизнес ще скочи. Едрия бизнес винаги намира вратички да си оправи сметките и да плаща много по малко 
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Съб Дек 31, 2011 4:58 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Абе да ти кажа едното дете е US гражданин и в последствие му извадихме BG паспорт, и за него искат, те искаха дори преди да извадим BG паспорта, другото .. то и то е така всъщност, ама то щото по ново неговите документи са по подръка.
А иначе за US в много щати и устна договорка има сила на договор, така че и без подпис си задължен да изпълниш договореното, но е малко по трудно доказуемо дали си се договорил, но все пак трябва много да се внимава и какво казваш. иначе печати всъщност има, релефни, ама не знам дали в последните 30-40 години някой ги използва, освен за нотартилани заверки и разни официални доккументи от държавата/щата.
|
| Съб Дек 31, 2011 6:48 am |
|
 |
|
plameniv
|
И тук е така, устната уговорка е като договор, ако се откажеш и има свидетел може да те съдят. Също и за подписа е по важен от печат и печати не съм виждал освен на паспорт и на официален държавен документ. Там тряя да се изрине цялата система от създаване на фирми управление, начин на признаване на документи и т.н., всичко е много грешно. Толкова безсмислени занончета и подзакончета има че освен да пречат и да не им обръщат внимание хората за друго не са 
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Съб Дек 31, 2011 7:49 am |
|
 |
|
am stereo
Регистриран на: Съб Дек 08, 2007 10:51 am Мнения: 1869 Местоположение: ♪♫♣♠|☼◙▲♦▼☻╬☺∞
|
+++ а,на практикаа..
_________________ DT-838 ((( STEREO ПОЗДРАВ))) за форума - https://youtu.be/xy921Pn3lhA
|
| Съб Дек 31, 2011 2:04 pm |
|
 |
|
bkulev
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Яну 25, 2006 12:47 pm Мнения: 305 Местоположение: Varna
|
С кого бе Dan, с вятърните мелници, като батя ти Дон Кихот ли? Не разбрахте ли вече - лошите победиха и това е. Ама то на всякъде е така, де. Добрите побеждават само във филмите.
|
| Нед Яну 01, 2012 9:01 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
Не, лошите не победиха. Те просто останаха.
_________________ Хайде де!
|
| Нед Яну 01, 2012 9:10 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Не, лошите не победиха. Те просто останаха.
Мии, де шъ идат?! И добра държавица си спретнаха. Аз се мисля за от добрите, борих се докато можех и като се заформи да съм сам и гладен юнак на коня се ометох. И пак бих ударил едно рамо при сгода.
Обаче: от десетилетия се прави всичко за да се смарангяса положението, бат Гойко е първият проявяващ желание да промени нещо (идеални хора няма, де) и вместо да бъде подкрепен поне в разумното той е толкова оплюван, че недоумявам как не е сдал властта на Жан Виденов напр. "Приземяване, братче, приземяване" - беше казал един правешки селянин който много добре въртеше държавата докато беше с акъла си. Иначе: революция, нов Девети (ако ще да е комунистически или не) и 60г. назад и 50 встрани. Аман!!!
P.S.: Като/ако не пущате бат Гойко да се изяви кога ще му дойде реда на Чък Норис например? Май все на Сергей ще си стоим. ...
|
| Пон Яну 02, 2012 2:34 am |
|
 |
|
bkulev
|
Моля те, дай ми някакъв линк лъм тоя текст, че аз имам подобен проблем. Освен това как точно се доказва и какво точно означава по смисъла на закона "лице постоянно живеещо в чужбина"? А случайно да знаеш какъва е минималната възраст на децата за да пътуват самостоятелно? Колеги извинявайте за офтопика.
|
| Вто Яну 03, 2012 1:06 am |
|
 |
|
bkulev
|
Ти гледай на не ти вземат от лоста с който вдигаш щангата 
|
| Вто Яну 03, 2012 1:18 am |
|
 |
|
CarBeta
|
ЗАКОН ЗА БЪЛГАРСКОТО ГРАЖДАНСТВО/ДОПЪЛНИТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ/§ 2/т2 -->> "Лице, постоянно живеещо в чужбина" е лице, което живее извън Република България повече от девет месеца през всяка календарна година, освен ако пребиваването в чужбина е в изпълнение на държавна служба от лицето или съпруга му или е свързано само с обучение.---------------------------------------------------------- Дете по смисъла на Закона за закрила на детето е всяко физическо лице до навършването на 18 години. За да пътува самостоятелно(без придружител) по време на пътуването е необходимо да притежава декларация подписана от двамата родители и заверена в консулската служба на посолството, в която те дават съгласие детето да пътува без придружител. Ако детето живее постоянно в чужбина и това е отразено в паспорта му, или има лична карта от страната, в която живее, не се изисква декларация.
Последна промяна CarBeta на Вто Яну 03, 2012 10:41 am, променена общо 3 пъти
|
| Вто Яну 03, 2012 10:08 am |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Сметките на непререгистрираните ЕТ са блокирани!
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Вто Яну 03, 2012 10:32 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
bkulev, CarBeta вече ти е отговорил. Не те знам къде се намираш, но за нас е лесно да докажеш, че живее в чужбина - просто показваш зелената карта или пък американския паспорт и толкова по въпроса  .
|
| Вто Яну 03, 2012 3:58 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 @ bkulev
А бе аз съм наблизо и детето е българин ама доколкото съм чувал от всички проблем има най-вече в БГ (особено на излизане) затова от години сме си заверили пълномощни и за бабите. Напоследък не сме имали сериозна проверка, де.
|
| Вто Яну 03, 2012 11:24 pm |
|
 |
|
CarBeta
|
 Re: @ bkulev
Ами детето е българин, нормално е да има "проблеми" на излизане от БГ. Ако има гръцки паспорт и влиза и излиза с него няма да има грижи, но тогава пък гърците ще ви искат декларации за напускане на Гърция. Та все таз...
|
| Сря Яну 04, 2012 1:39 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ще ми вземат 5 хил глоба, ама като ми върнат ДДС-то дето ми го дължат, а и няколко фактури имам дето вече им е крайно време да се обевят като несъбираеми, ако искат да заповядат, да извадят глобата и останалото от надвнесено ДДС, данъци и дължимите ми към момента ДДС го чакам по сметка. п.с. това май беше по предходен пост. ....
Иначе за децата, абе Димитре не знам твоите колко често пътуват, късметлия ли си ил нещо друго, ама нашите и двете са с US паспорти, те имаха US преди да имаха BG, е всеки път едно и също, и ти им обесняваш че живее в чужбина, че е чужд гражданин, че и родителите са така и все тая, дет се вика ти му говориш, то ти приказва, до де не видят декларация не мирясват. Този проблем съвсем естествено е само в BG. Но другия вариант е по зле, преди години стояхме почти ден на КПП-то защото позволения престой в BG без виза беше надвишен, голяма разправия, до де се навият да издадът някаква еднодневна виза та да влезем ....
|
| Сря Яну 04, 2012 3:10 am |
|
|