|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 11:08 pm
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
 Re: Говорилня
Стана преди време въпрос за старлинк, преди .. не помня месец два местния дсоставчик ми скъса нервите и поръчах един старлинк, та днес му дойде времето да го сложа. Антената не е съвем добре ориентирана още, а и гадовете строят нещо високо което препречва част от севера, с 16 градуса изместване връзката хич не е лоша. Оптиката на Телмекс ми дава някакви мижави 4-6 Mb към САЩ и БГ, със старлинка между 80 и 160 ... за разлика от смотаните му коли, това май работи 
|
| Пон Дек 01, 2025 8:52 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
Мда и тук хардуера го дават безплатно...
|
| Пон Дек 01, 2025 10:03 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Абе хардуера си го купих, не е кой зане какъв разход. Тия смотаняци от телмекс 2 седмици не можаха да оправят 30 м оптика .... само съжалявам, че не знам достатъчно добре испански за да им обесня всичко което си мисля за майките, дъщерите им , лелите , чичовците, бащите, дядовците и т.н. до 9-то коляно, бих ги изтребил без да ми мигне окото .... но ако знам къде ми се намира съпорта като нищо ще се ръсна едни пари да ги подпалят, тука тия неща не струват нищо.
|
| Пон Дек 01, 2025 10:35 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
https://www.flux.ai/Леба на хората искат да вземат тия ненаситници 
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Сря Дек 24, 2025 2:24 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами тия бая се рекламират, поне на мен ми излизат често но не съм гледал какво точно правят.
|
| Сря Дек 24, 2025 2:38 pm |
|
 |
|
nik
|
|
| Сря Дек 24, 2025 3:21 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
Ама това е хубаво. Сега и чистачката ще може да проектира електроника... 
|
| Сря Дек 24, 2025 4:29 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
Я кажете - някой използва ли обикновен или e-paper таблети за записки, скици и т.н. Споделете впечатления и какво ви харесва или не. Помагат ли, бавят ли, има ли разни хитрини и т.н.
|
| Вто Дек 30, 2025 11:58 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами специално за тая цел бях взел iPad pro, преди доста време. Става за бележки от срещи но не е супер удобно. По едно време го използвах да си скицирам разни идеи които ми се въртят докато пътувам, но не съм го използвал за тая цел от доста години. На айпада хубавото е писалката, тя е и лошото. Без нея трудно става за това което ми трябваше, а тя е голяма и рядко ми е под ръка освен ако не съм в самолета ..иска и зареждане. Отделно не си и намерих удобен софт. Най-голямото дърво на айпада са файловете и шерването им, поне за мен. Може би просто не съм такъв тип на който да му пасне. Драскам доста ако има къде, като го взех си мислех те сега вече нямам оправдание, щото и аче тефтери бележници .... да ама не го намерих за удобно. Все така драскам доста, по листове, в Инди имам няколко бележника удобни. Май все още по добро от удобен бележник няма. Дако на Фокс си беше правил някакви преди години, за него, за клиенти ..твърди корици, смислено разграфени листи, голяма спирала, и доста листи, много са ми удобни, имам още няколко от тях  нищо не ги заменя ....
|
| Сря Дек 31, 2025 12:08 am |
|
 |
|
Grubi
|
Някои колеги ползват Remarkable, други нормален таблет. Досега не съм виждал нито един CAE/CAD/CAM който да вземе насериозно таблетите, кли може би тотално съм пропуснал.
|
| Сря Дек 31, 2025 1:51 am |
|
 |
|
ToHu
|
Има работещи step и DWG viewer-и които в някои случаи са полезни. Преди години когато ходех доста често по строителни обекти такъв тбалет щеше да ми е много полезен, но тогава така и не се наканих да купя. Колегите ги позлваха на телефони, което си е голямо наказание, но пак е полезно, такъв тбалет за такава работа би бил много удобен. В началото като го взех не беше съвсем безполезен, тъкмо по това време отваряхме фабрика в мексико и ходех при доста подизпълнители, и с таблета беше лесно да се преглеждат 3д-та на детайли, чертежи на кабелни форми и др. не толкова да се гледат детайли колкото да се види кое как изглежда та да се знае за какво се говори, щото като кажеш IPC 02-00-00 и почва едно ровене, щото те и имена си имат но докато и тях ги запомнят, а така показвам 3д-то и аааа светва им. Отделно че като имаш 500 или 1000 парта и аз не ги помня всичките, помня ги до към второ ниво на сборките, от там насетне знам в коя сборка е ама кое точно беше ... та за такива неща е полезно. За CAE ... абе не е невъзможно да се гледат схеми ама не знма има ли нещо подходящо, и гербери мое да гледаш докато си в движение, но не знам дали и гербер вюър има. За тия които се занимават със строителство може да е много полезно, вкл. строителни инженери. Има доста софт в тая сфера, за инспекции, за планиране и подобни, особенно у-ва които поддържат лидар или са с няколко камери и могат да направят изпозлваемо 3д сканиране. Там вече нанасяш 2-3 размера и ти смята площи, обеми ... отделно строителен контрол, директно снимаш, попълваш форми .. удобно е, спестява доста време. Аз съм пуснал ОТК-то на таблети, направил съм им едни интерактивни форми които си къстомизират чек листа и изисквнаията на база парт номер на изделието, също е доста удобно, от там вясичко, сканират серийни номера, правят снимки и т.н. ... та има реални приложениея и в техническата сфера, просто трябва да му ги намериш 
|
| Сря Дек 31, 2025 3:29 am |
|
 |
|
itso.t
|
Лист, молив. Финансово обезпечените могат да се поглезят с гумичка за триене.
|
| Сря Дек 31, 2025 10:36 am |
|
 |
|
Grubi
|
@ToHu - то дори въпросът може да се преобразува на това дали таблет или лаптоп, чиийто екран може да се обръща напълно и е с тъч. Имаше едни Yoga ли бяха? @itso.t - и без това ми казват хартиен плъх в работата, гледам да се модернизирам 
|
| Сря Дек 31, 2025 12:06 pm |
|
 |
|
Private
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 9:22 am Мнения: 1511 Местоположение: София
|
Конвертор "От умна мисъл към апликация" вече е на сергията и се рекламира настоятелно:  |  |  |  | Цитат: > Base44 - build powerful apps fast. No code needed.> Turn any idea into an app with Base44Base44 lets you build any app you can imagine. Like this creator's endless app idea generator, without writing a single line of code. Need a recipe organizer? Workout tracker? Business dashboard? Just describe what you want and watch it come to life with your exact design preferences. Go from idea to app fast. No code. No delays. Whether you're building for fun, work, or your next big project, Base44 gives you the power to create apps that work exactly how you envision. |  |  |  |  |
_________________ -= All our life, we are beta testers =-
|
| Сря Дек 31, 2025 1:33 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Авангардно... Разхождаш се и минаваш покрай офис на НАП. Замисляш се за "нещата от живота". В същото време джаджата генерираща приложение от мисълта те е била стартирана без да разбереш. За какво ли би послужило така написаното приложение и как ли би работило? 
|
| Сря Дек 31, 2025 2:03 pm |
|
|