|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 12:45 am
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
lcr
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Двама равини се срещнали и в разговор решили да се самоизтъкнат на кого по-големи чудеса са му се случили на шабат. Първият разправя: - Братко, няма да повярваш, излизам онзи ден от синагогата, а навън вали дъжд като из ведро, ама нали е шабат и не мога да си извадя чадъра да го разпъна. Помолих се и след малко - Чудо! - от дясно дъжд, от ляво дъжд, по средата слънце и аз тръгнах по слънчевата пътека и се прибрах сух у дома.
Другият му разправя: - Да, братко, наистина това е голямо чудо, но чакай аз да ти разкажа! Излизам онзи ден от синагогата, а пред мен на стълбите 100 долара, ама нали е шабат и не мога да се наведа да ги взема. Спрях, помолих се и стана чудо! Отдясно шабат, отляво шабат, по средата четвъртък!
|
| Вто Апр 17, 2018 1:28 pm |
|
 |
|
Private
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 9:22 am Мнения: 1511 Местоположение: София
|
Винаги ще е актуална приказката  : "Най-много се лъже по време на война, преди избори и след лов"
_________________ -= All our life, we are beta testers =-
|
| Сря Апр 18, 2018 3:23 am |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Е това е новина https://news.bg/int-politics/germaniya- ... usiya.htmlДемек тохти Меркел иска да е като тъшаците "участваш но не влизаш".... Солидарно ще сме за санкции и редовият Гюнтер или Мюмюн няма да могат да продават репички на руснаците, но ще има изклчение за големите компании като сименс/даймлер и прочие
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Чет Апр 19, 2018 2:26 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Е то това е нищо в сравнение с изцепката пенсиониран канцлер да стане шеф в Газпром. И докато плямпаш са солидарност с Украйна и т.н. да градиш още един газопровод, чиято основна идея е точно да избута Украйна от транзита на газ.
Немците от край време са крайно лицемерни в това отношение.
То не, че не е лицемерно да гониш руски дипломати, а да прибираш с удоволствие парите на Путиновите олигарси (за Тереза Мей иде реч)...
Въобще политиката е лайняно занимание навред по света.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Апр 19, 2018 3:43 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Пък ние докато се делим на русофили и русофоби сами забранихме пАтока. Българофили нЕма!!! За политиците става дума де, народеца колко му е да го излъжеш. В тази връзка, от любопитство: някъде наоколо има ли друго чудо като Чирен?
|
| Чет Апр 19, 2018 4:05 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Има че и по-големи. Чехите имат, Румънците и те, не знам защо ми се върти че и турците работеха по такъв проект, имаше някакви проекти при мен ама може и да бъркам.
|
| Чет Апр 19, 2018 5:52 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Wells Fargo го отнесе 1 млрд глобичка... кога ли ще се случи в афропа... на нас банката ни заявява че не финансират сектора и ни канселираха овърдрафта и ни закриват сметките...а това е легален бизнес носещ милярди в европейските бюджети.... не е ли дискриминация да не финансираш цели сектори???? Поне да бяха малко по-индиректно, да кажат не отговаряте на това или онова, нпвия собственик има нов методика за оценка на риска... някаква лъжа да бяха измислили, а те директно си го казват, ясно колко им дреме за ЕС законите, а това са пари на ЕЦБ от там на всички ЕС жители..и просто си решават тоя сегмент няма да го финансираме....
|
| Съб Апр 21, 2018 6:10 am |
|
 |
|
fred
|
https://habrahabr.ru/post/354018/Google заблокирован Роскомнадзором https://geektimes.ru/post/300195/Бизнес комментирует Geektimes веерную блокировку IP-адресов https://geektimes.ru/post/298805/Клименко: Россия технически готова к отключению от мировой сети
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Нед Апр 22, 2018 4:25 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Явно Русия иска да задмине Северна Корея, която изведнъж обърна посоката: https://dnes.dir.bg/svyat/kim-chen-un-o ... -ikonomika
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Нед Апр 22, 2018 7:30 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
Няма да разрешават глобални сим карти, засега https://www.engadget.com/2018/04/21/gsm ... stigation/не го намерих на сайта на gsma, но все пак
|
| Вто Апр 24, 2018 11:03 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
появиха се и серийни номера на томахавките, брадвите и теслите има един интересен едър кадър на баята платка със сериозни чипове. явно не е някаква стара кошница. --- онзи ден излезе поредното решение на КАС по повод наказанията на МОК на руски атлети. няколко цитата: накрая постановява: решението на съда е 154 страници, всички възможни аспекти на обвиненията са оборени, доста пространно при това. който му е интересно, да си го чете. на мен просто ми прави впечатление, че като се случи случката, всички медии гърмяха и дуднеха (одобрително). а сега - оглушителна тишина.
|
| Сря Апр 25, 2018 6:16 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
 |  |  |  | ДедоБоре написа: появиха се и серийни номера на томахавките, брадвите и теслите има един интересен едър кадър на баята платка със сериозни чипове. явно не е някаква стара кошница. --- онзи ден излезе поредното решение на КАС по повод наказанията на МОК на руски атлети. няколко цитата: решението на съда е 154 страници, всички възможни аспекти на обвиненията са оборени, доста пространно при това. който му е интересно, да си го чете. на мен просто ми прави впечатление, че като се случи случката, всички медии гърмяха и дуднеха (одобрително). а сега - оглушителна тишина. |  |  |  |  |
Дедо, мани друго, ама и нашите форумни русофобски тролове са странно замлъкнали. Това не е нещо което ме радва, но определено съм загрижен за тях  просто понеже знаем, че енергията във вселената не се губи, мисля и премислям къде ли ще избие тяхната злъч 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Сря Апр 25, 2018 7:16 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
Публиката с голям интерес следеше какво приказва болтажията. Един даже спи а още няколко се прозяват. Партийно събрание. Всъшност нито на едните вярвам нито на другите. При война и след риболов казват се лъжело най много. А най ми е смешно като някой започне да възвеличава едните, после се появява друг който възвеличава другите... И в този ред на мисли защо изтрихте темата "предлагам работа". Тъкмо беше стигнала в фаза ти мен уважаваш ли ме и...  Така добре отразяваше родната действителност тази тема... 
Последна промяна Tisho на Сря Апр 25, 2018 9:13 pm, променена общо 1 път
|
| Сря Апр 25, 2018 7:53 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
Когато 1 рубла стане $60, когато българските младежи започнат да ходят да учат и работят на изток вместо на запад (в т.ч. и форумните русофили), когато родата на властимащите руски олигарси започне да гледа към Русия вместо към запада..........тогава ще приема, че Русия е рай, очернен от пропагандата.
Дотогава, си продължавайте с троленето.
|
| Сря Апр 25, 2018 8:12 pm |
|
 |
|
MYXATA
|
Охо, започнаха да изпълзяват из под камъчетата  Това е добре
|
| Сря Апр 25, 2018 9:03 pm |
|
|