|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 5:04 am
| Автор |
Съобщение |
|
Tisho
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
 Re: Коли
Ами защото: 1. Защото са калпаво проектирани. Или неоригинални китайски фарове. 2. Нашенеца много обича да си слага крушки +100% вместо описаните от производителя се монтират 75,100W. 3. И не на последно място любимото на всички чалгари свързване на дългите да светят заедно с късите. На коли с крушки проектирани да се гаси едното при работа на другия режим. Оставям на теб да се сетиш кое от всичките три се е случило.
Последна промяна Tisho на Пон Май 13, 2019 2:49 pm, променена общо 1 път
|
| Пон Май 13, 2019 2:39 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
Аз отдавна съм се сетил, от какво е и поради тази причина, подобно на съвременните конструктивни решения, не използвам късите, като дневни.
|
| Пон Май 13, 2019 2:44 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
В тази връзка все по-често се случва да ме заслепяват. Някои откровено си карат на дълги, на други явно не са им регулирани фаровете. Не се бях замислял, че може да има и по-мощни крушки...
_________________ Хайде де!
|
| Пон Май 13, 2019 2:57 pm |
|
 |
|
Tisho
|
Да, така е има достатъчно на брой решения за дневни светлини, които са разрешени от закона за допълнителен монтаж. И на фона на това "изгоряха ми рефлекторите" ми звучи смешно... Пример - старата ми кола я карах 8г. Преди да я продам. През това време и навъртях около 160 000км. Винаги е карана на къси независимо, че преди не беше задължително, като я продадох фаровете си бяха в идеално състояние. Тази която карам в момента си има дневни светлини(втора година отлежават в къщи в кашона и чакат някой да ги монтира, сами не искат), като я купих нямаше, но си купих оригиналните предлагани за модела. Все някой ден ще ги монтирам. 
|
| Пон Май 13, 2019 3:08 pm |
|
 |
|
lcr
|
Някои слагат ксенон на фарове без лупи. Тогава говеждината е пълна.
|
| Пон Май 13, 2019 3:10 pm |
|
 |
|
lcr
|
Никъде не съм казал, че водещият мотив за неползването на къси, като дневни, е скапването на рефлекторите, но е много неприятно да ползваш късите като дневни и когато те наистина ти потрябват, да се окаже, че те не работят, защото иначе са работили в слънчевото време.
|
| Пон Май 13, 2019 3:16 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Абе ако си на ксенон (фабричен) си е дебело да караш на къси. Като взех субаруто, последователно (в рамките на няколко дни, баси) изгоряха и двете крушки. Бяха некви Хели, дето са по 60 кинта парчето, замених ги с китайски ментаци за по 25, ама пак не си е работа. Веднага сложих некви грозни DRL-та - едни барове с по 5 леда, почти веднага на единия бар 3 от 5-те нещо спряха да дават контакт, та тябваше да го чукнеш за да светне.  В последствие се скапа съвсем и да го риташ, си светят само 2-та. Накрая ги разкарах и тях, сега съм си с мигачотроника.
|
| Пон Май 13, 2019 3:37 pm |
|
 |
|
Tisho
|
По подходящ пример от този който сам си дал едва ли щях да ти напиша. Днес въздуховода, утре някое капаче на щипки - отваряш и щипките на парчета. Вдругиден тавана се отлепил или тапицерията... Да не говорим, че почти всички уплътнения са в начален или краен стадий на разпадане. За гарнитури и други такива по ходова част и мотор... И накрая като теглиш калема ти излиза все едно потдържаш две по нови коли. Къде е смисъла бездънна каца да пълниш? Какво и кога съм сменял по моята кола, как определи само по клавиатурата и монитора ти не ми стана ясно, ама и не искам да разбирам.
|
| Пон Май 13, 2019 3:48 pm |
|
 |
|
lcr
|
Тия двуцветните и те се скапват чат пат. На мен за около година ми сгъна 1 светодиод (от 21) и го смених. Вместо скъпи и незнайни китайщини, е по-добре евтини, на които да им се сменят светодиодите с читави. Смяната с Cree (от Комет) излиза около 3 лв (на крушка), ама нещото става вечно.  Ако няма Cree и Edison-opto стават.
Последна промяна lcr на Пон Май 13, 2019 3:51 pm, променена общо 1 път
|
| Пон Май 13, 2019 3:48 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Ами очаквам го, имам идея си поиграя да си направя собствен дизайн на крушката. Значи Cree са най-издържливи, така ли?
|
| Пон Май 13, 2019 3:50 pm |
|
 |
|
lcr
|
Може да има и по-добри, но от това, което се намира лесно у нас, те са доволно добри. PS: Ако мислиш, за правиш нов дизайн за да постигнеш по-голяма осветеност, мисли в посока подобряване на охлаждането. Иначе читави и доволно мощни светодиоди лесно ще намериш.
Последна промяна lcr на Пон Май 13, 2019 4:30 pm, променена общо 4 пъти
|
| Пон Май 13, 2019 4:00 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
Дебело било...  Въпросните крушки имат достатъчно дълъг живот. Преди да станат съвсем като за в кофата, започват да розовеят и да светят доста мижаво... За толкова години откакто стана задължително да се използват дневни светлини, все още не съм успял да "изгоря" и един комплект крушки...
|
| Пон Май 13, 2019 4:01 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Сам определи колата си като "кошница". Подробностите не са интересни.
|
| Пон Май 13, 2019 4:09 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
Тая сметка е много по диагонал, и май не си включил кръчмаря в нея... За около 3 - 4 лета цената на тоя автомобил е наполовина. Ако вземем нещо средна ръка - да кажем "клас Октавийка", това означава че вече си "назад" с поне около "двадесетка". Да сложа ли застраховките в сметката? Ако е купена в брой, и си "корав пич", може и без каско. Ако е на изплащане, не може. Предполагам си запознат за разликата в цената на консумативите във фирмения сервиз и при "бай някой"? Вероятно има и още, но не ми се задълбава. Тоест, след 3 - 4 лета ти си набил в тоя нов автомобил сума доближаваща се до тая на нов такъв, а си седнал да правиш сметки за решетки и крушки. Хм... 
|
| Пон Май 13, 2019 4:20 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
О, не са само консумативите. В един от фирмените сервизи на Рено (Алианц Ауто, на Христо Ботев при кръстовището със Сливница) имаха диагностични карти на поне 2 страници, по които се проверяват: спирачки (могат да замерят дебелината на феродото, но за друго нямат оборудване), кормилна уредба (вероятно пробват, че волана все пак се върти), електрическа инсталация (???), ... И за всичко има часов норматив и ставка. Не може да откажеш проверката на гаранционна кола. Опитаха се да го въведат и за извънгаранционните, но малко след това затвориха сервиза. Едва ли е точно заради това, но определено помогна. И да не си помисли някой, че като са официален сервиз, не се опитват да мамят. Охо, опитват и още как!
|
| Пон Май 13, 2019 5:05 pm |
|
|