|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 12:58 pm
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
Ицо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Ама ти сериозно ли ..... 
|
| Нед Май 27, 2018 7:08 pm |
|
 |
|
fred
|
Съвсем сериозно. Ако гледате внимателно филмчето ще видите, че понякога в анимацията се вмъкват кадри от снимки. Когато стана тази история хората започнаха да търсят всяко зрънце информация. И по форумите започнаха да дават снимки които са правили, включително от автомобилните регистратори и т.н. Маршрута е по населени места и хората са правили снимки на бойната техника минаваща през тях. Също сведения от близките населени места, къде са чули подозрителни изстрели и т.н. В един от кадрите е дадено как са засекли мястото на установката чрез такива сведения от няколко места, веднага отиват журналисти и заснемат изгореното от старта на ракетата. В съвременният свят когато всеки смартфон е фотоапарат много трудно е да останеш скрит. Естествено за контрол са използвани и записите от засечените разговори. По същество тези снимки аз ги знаех още когато стана произшествието, 2-3 седмици тогава доста активно ровех по форумите да си създам представа за станалото. Новост за мен са само кондензационните следи. И сателитните но до тях няма всеки достъп. Така че не комисията ми е оформила мнението, още тогава го знаех. Просто сега тя застана с авторитета си зад това.
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Нед Май 27, 2018 10:16 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Абе комични сте в напъните си да отричате единствената що годе смислена версия.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Май 28, 2018 8:46 am |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Пак да кажа, аз не съм русофил/путинофил ама някой като почне да ми обяснява как всички проблеми по света са заченати в кремъл, някак си се съмнявам в преценката та такива хора. То не бяха избори в сащ то скрипал, то боинг свален над украйна, ... Може и да има туктаме истина ама е детински да се оправдаваш с путин за всички несгоди по света. Е сега в наше село беше референдума за абортите и понеже нормалните хора имат превес(демек махнаха тъпата забрананза аборти в конституцията) естествено промитите мозъци почнаха да обясняват за руска намеса като в изборите на сащ. Еми със сугурност ще "намерят" доказателства. Смешна работа
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пон Май 28, 2018 9:54 am |
|
 |
|
Pif
|
Мухата, то няма свален самолет. Има само усещане за свален самолет. Няма и жертви. Само усещане за жертви. Точно както няма корупция в България. На руснаците доводите са, че нямали на въоражение такива комплекси от 2012. А тези ракети които са имали 2012 година къде са отишли? Унищожени до един? Освен това направили опит с руски самолет и до него гръмнали ракета и дупките не били същите. С малката разлика, че го правят на земята в нехерметизирана кабина и друг тип самолет и друга ракета. Просто доводите им са смешни. Западняците имат доста по силни доказателства от "ние нямаме такива ракети от 4 години" и "ние гръмнахме ракета до самолет и дупките не изглеждат така".
|
| Пон Май 28, 2018 10:39 am |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
мдамм и едим мармот завива шоколада в станиол... Пиф, никъде не казвам, 4е ракетата не е съветско производство:!: и някакси толкова години се доказва това което и руснаците казват - ракетата е съветско производство, някакси са много постни доказателствата откъде точно е изтреляна - а това е ябълката на раздора  хайде сега намери ми доказателствата откъде е стреляно ама с пяна на уста и блеснал поглед не се доказват такива работи а фред дето е намерил снимки по блоговете , където любители са снимали небето точно около самолета и как са заснели ракетата.. и как тези снимки водят до руснаците... просто нямам думи.. сигурно има и видео дето някой си показва акта за раждане за доказателство, че е руснак и после стреля с БУК или там каквото беше.. този човек(Фред) се води за интелегентен и може би учи студенти на ум и разум  мъка...
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пон Май 28, 2018 12:29 pm |
|
 |
|
Pif
|
Мухата, ти утре какво ще правиш? Имаш ли малко свободно време? Айде да вземем с тебе една такава ракетка и да отидем да свалим един самолет. Може да скочим я до северна корея я до щатите и да обвиним после друг. Ще изфабрикуваме фалшиви снимки и телефонни разговори за замазване на очите. Аз обаче буковете ги свърших. Може ли да ползваме от твоите.
|
| Пон Май 28, 2018 1:08 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
дръжката на ябълката е какво е търсил пътнически лайнер над зона на бойни действия, в която предишните дни са сваляни доста фърчила. съвсем очаквано е, когато се пуцат с джапане на съответното технологично ниво, да се затвори зоната за (граждански) полети. и двете страни по това време се бяха натопорчили яко и беше очевидно, че не се гърмят само с калашници. съответните военни самолети, с прилагане на съответната тактика и поемане на военен риск, биха могли да извършват някакви полети. но да набуташ пътнически боинг в зона, където всички натискат всякакви копчета без особени задръжки, все едно долу само мирни трактори и комбайни орат нивите?
въпросния Бук е доста стара съвеЦка система. не бих се учудил 'компютъра' да е на лампи. за да уцелиш нещо с нея се изисква едва ли не нечовешко умение на операторите. в смисъл - не може да хванеш човек от улицата, да го брифираш 5 мин. и той да опуца самолет. дори да е някой запасняк, натрениран точно на такава установка, надали ще си спомни от първия път кое копче за какво служи, още повече на конкретната модификация. мисълта ми е, че трябва да е бил професионален към момента екипаж.
което обаче предполага съгласуване на пуска по вертикалата на командната верига. я някъде на по-високо, няма начин някой да не е пуснал на монитора си флайт-радара. лайнера е бил с включен транспондер, пилотите изобщо не са знаели, че долу има насочени ракети към тях. публичните разговори между диспечерите го потвърждават. ако и те са били наясно с ракетната заплаха, надали така нехайно щяха да водят/прехвърлят самолета.
което ме навежда на мисълта, че това може да не е инцидент/грешка. което ме навежда пък на още по-ложи мисли.
|
| Пон Май 28, 2018 1:11 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Аз за Скрипал също имам резерви. За изборите в САЩ - то руснаците трябва да са много прости ако не са се намесили... Естествено, че ще се мешат, САЩ също го правят непрекъснато. Цели служби с това си вадят хляба. Но за самолета - просто версията, че е свален с руска установка засега изглежда най-вероятна. А опита показва, че зад 90% от световните "конспирации" всъщност се крие нечия човешка грешка. Просто след това удобния начин за замазване е да обвиниш марсианците. Сега кой е натиснал копчето - пак по пътя на простата логика за мен това са бунтовниците или руснаци командировани при бунтовниците. Версията, че са украинците - аз поне не виждам нищо логично в тая посока. Иска ми се да е грешка.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Май 28, 2018 2:47 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Ракета. Взривена. На 10 км височина. Изведнъж се появява почти излязла от завода, че даже и с отпечатаци.  Най-вероятно са изкопали и домъкнали нещо от Сирия, дето сирийците пуцаха наскоро с такива. Не, наистина ми е жал за хората, дето сериозно вярват на тия профанизми.
|
| Пон Май 28, 2018 2:57 pm |
|
 |
|
fred
|
[quote="Pif"] Освен това направили опит с руски самолет и до него гръмнали ракета и дупките не били същите. С малката разлика, че го правят на земята в нехерметизирана кабина и друг тип самолет и друга ракета [quote] И отгоре на това самолета неподвижен, за ъгъла "самолет-ракета" също пълна загадка. Да не говоря за това ще се намери ли в Русия комисия която да посмее да каже "Ракетата беше наша", знаят последствията. Абе смях в залата.
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
Последна промяна fred на Пон Май 28, 2018 3:18 pm, променена общо 1 път
|
| Пон Май 28, 2018 3:10 pm |
|
 |
|
fred
|
И все пак, ще се даде ли оригиналният линк където комисията твърди, че са намерени "отпечатъци от пръсти"? А не някакво неграмотно журналистическо твърдение на български журналист които все още пишат "силиконовата долина". И които спокойно могат да сбъркат отпечатъците от шрапнелите с отпечатъци от пръсти припревода с неграмотният си английски език. Впрочем защо руснаците отказват достъпа на комисията до мястото откъдето предполагаемо е изстреляна ракетата а се налага да се работи със спътникови снимки?
|
| Пон Май 28, 2018 3:17 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Тук естествено идва другия въпрос - защо западняците не допускат до комисията руснаците? Не е ли логично, да им дадат достъп, все пак като те обвиняват имаш право да се запознаеш с материалите по делото. Не виждам нищо лошо да ги пуснат със статут на наблюдаващи. Както и за това, така и за разследването по Скрипал. Иначе версията за предубеденост винаги ще е актуална.
|
| Пон Май 28, 2018 3:35 pm |
|
 |
|
fred
|
Това са различни неща -достъп до местопрестъплението и достъп до събирането на материалите на обвинението. Ти можеш ли да си представиш, че обвиняемият /или неговият адвокат/ ще присъства на целият процес на събиране на такива материали от прокуратурата примерно при обикновено престъпление? Ами нали когато една хипотеза е още в самото си начало той ще вземе мерки да унищожи доказателствата по нея. Още повече, че те са на територия където той има пълната власт а обвинението ще трябва да иска разрешение за всяка стъпка. Поради тази причина и свидетелите в един нормален съдебен процес подписват декларации да не разгласяват фактите които им са известни и обвиняемият няма достъп до процеса на събиране на доказателства. Обвиняемият получава достъп до материалите на обвинението чак когато то е напълно готово с тях. Мисля че и сега е същото, комисията представя доклад със съответните доказателства, руснаците вече имат възможност да се запознаят с тях и да ги опровергават. Обаче не наблюдавам това при тях, няма опровержения на фактите по хипотезата на комисията. Впрочем тези снимки за маршрута на ракетната установка също и проведените разговори са отдавна известни и налични в социалните мрежи, досега не ми е известен дори един опит на руснаците да отрекат тяхната автентичност. Също и снимките на изгореното от огневата позиция, правени са от независими журналисти. Хипотезата на комисията се основава на многобройни независими източници а тази на руснаците на контролиран експеримент проведен от хора в силна зависимост, ясен е извода.
|
| Пон Май 28, 2018 4:27 pm |
|
 |
|
Цецо
|
За мен продължава да е странно, как няма сателитен запис на случилото се. При положение, че това е зона на военен конфликт с пряк интерес на САЩ и Русия, просто е глупаво да ни обясняват, че отгоре никой не е наблюдавал какво се случва, записано с 25 кадъра в секунда.
Руснаците и да имат, логично е да си го пазят. Ама американците "ако" имат, защо го пазят? Прави впечатление, че Тръмп като цяло за тоя случай не плямпа много. А това не му е в стила, тая уста трудно се затваря. Имат си някаква игра с руснаците, играят си я, и са оставили европейците да се "правят" на разследващи. Последните естествено изглеждат комично, няма как.
Жалко за хорицата.
|
| Пон Май 28, 2018 4:47 pm |
|
|