Отговори на тема  [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 481, 482, 483, 484, 485, 486, 487 ... 1194  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Новини от цивилизования свят
Реконструктор написа:
Верно имаш некви проблеми с мозъка. Я цитирай къде съм казал това нещо.

Да оставим моите проблеми и да се върнем към тия на автомобилите. :D
Не си казал че ладата е в топ 3 по надеждност. Умишлено преиначих думите ти.
Но ако ладичката не блести поне с надеждност, то с какво? По какъв критерий си я препоръчал? Качество на изработка, комфорт, дизайн, нещо друго. Затова и в предишнто ми мнение споменах, че казаното то теб са по-скоро общи приказки.
Ще си по-щастлив ако си дал за автомобила едва 15к и той спре в чукарите? Отделно, смяташ ли че дори и ладичката подлежи на ремонт с подръчни средства? Ще носиш комплект датчици, инжектори, бобини и ЕКУ за двигателя +23м кабели и поялник ли?
Да бъдем реалисти. Намирам за неуместно употребата на надеждност и съветска цивилна техника в едно изречение. Освен ако последната година или две има някаква драстична промяна, която съм пропуснал...

Съб Юли 14, 2018 2:27 pm
Профил
Аватар

Реконструктор написа:
Тук е момента да вметна - мотора в никакъв случай дизел или дир. впръскване, това е първото нещо, което трябва да гледаш.

От 12 години карам само коли с директно впръскване и турбо мотори и никога не съм имал никакви грижи. Първо бяха 2 мазди CX-7, a сега от 4 год насам имам 2 бмв-та (328и xDrive и 428i xDrive) и миналата седмица поръчах новото X4 M40i. На баварките общо съм навъртял около 130к мили, а на двете мазди СХ7 преди това пак толкова. Единственото нещо, дето съм правил за тия 12 години е да сменям масла и накладки и даже на баварките до сега не съм дал и един долар за консуматив, защото първите 4 години и 50к мили всичко е безплатно. Имал съм и тойоти а имам и много колеги дето карат лайната на фирмата НисанИнфинитиРеноДачия и трябва да ти кажа, че точно тея с инфинитита са както ти казваш - по 6 месеца в сервизите. А спрямо как вървят новите баварки просто няма друга такава кола в тоя ценови клас, дето да им е конкуренция. Особено пък японските боклуци, дето обикновено са технологии от преди 10 г. За корейските смешки Хюндай и Кия даже не искам и да отварям дума, защото ми е под достойнството да пиша за такива "коли" :D . Та не знам от къде са ти данните и впечатленията, ама моите са си лично мои от моите си коли, дето пак казвам са всички с директно впръскане и турбота и са тъпкани с компютри, мрежи и разни други салтанати и тва дето го пишеш са някакви супер странни неща :) .

Съб Юли 14, 2018 4:59 pm
Профил

Е, и Еърбъс 380 е тъпкан с електроника, но не пада :)

Съб Юли 14, 2018 6:04 pm
Профил
Аватар

Нещо ми се чини, че говорите на различни езици... :)
За какъв избор на кола иде реч :?:
Ще се кара у нашенско или у хамериканско? Нова, нов внос или регистрирана, карана и обслужвана/ремонтирана в Бг?

Съб Юли 14, 2018 7:02 pm
Профил
Аватар

Говорим за директно впръскващи маторетки. Къде ще се карат няма абсолютно никакво значение ако както казва Рек са пълни боклуци.

Съб Юли 14, 2018 8:01 pm
Профил

Значи или у щатско имат съвсем друго качество или ние сме каръци, 645, 545, Х5, 750l и четерите чисто нови, и с 4-те ужасни проблеми с електрониките. С двигатели сме нямали, но пък механиката на гюрука....и подозирам че има сензор за дъжд и се чупи само при дъжд....

Съб Юли 14, 2018 8:57 pm
Профил
Аватар

Ми аз от 10 години в БГ карам само коли с турбо мотори и директно хранене. И на по малко от 100к не ги сменям. На кола без турбо просто едва ли можеш да ме качиш вече... е освен ако не със компресор.

Но мойте са далеч от 100 те бона. Много далеч.

Ма то от 10 години други освен турбо и директно хранене няма. Поне от европейските. Само японците предлагат някакви архаични асматици, ама ми е чудно как докарват еко нормите с тях. Корейците и китайците и те вече само с турбо предлагат.

Съб Юли 14, 2018 9:08 pm
Профил ICQ

За БМВ-то, големия имаше до скоро някаква 3-ка, 328 ли нещо такова, не се е оплаквал в интерес на истината, сега си е взел някакво ново 330 ли 340 ли, хич не ги знам, а приятелката му беше с някакъв малък Х и тя май е нямала проблеми...та знам ли. От по луксозните купувани от БГ най-добри са ми впечатленията както казах от Q7 и Кайен, буквално никакви оплаквания, и най-лоши от ровър. Имаме доста служебни тойоти и фолксвагени, тая въшка дето я карам наистина ме впечатли с издръжливист, 2 годи да оцелее кола при мен с редовно използване си е геройство.
Датчии, рена и др.свиркаджийски коли имам само негативни впечетления, но повечето индиректни. За Мерцедеси само от седани имам впечатление и то лоши, за SUV-така им идея си нямам. Но наистина напоследък качеството доста зле, едно време като си купи човек алфа или Мазерати, може да се надява да стои по малко в сервиза но пък да му се кефи, сега май стават доста актуални щото другите и те толкоз проблемни плюс че са грозни и дялкани с теслата.

Съб Юли 14, 2018 10:10 pm
Профил
Аватар

Тони, баварките от последните 4-5 години нямат нищо общо с предишните и като вървене и като надеждност. А като двигатели и пърформънс всички други има много хляб да изядат още докато дори само се доближат до тях. Особено пък разни азиатци, дето даже не могат да ги изкопират като хората. Отделно пък е нормално когато копуваш най-големите и наточени модели да си един вид опитно зайче, защото на тях обикновено се тестват всички нови технологии. Затова такива коли като 7-ци и 6-ци обикновено хората ги лийзват, карат ги 3 години и ги връщат и вземат новия модел. Ако има някаква грижа дилъра им дава временно същата или по-добра като лоунър, така че реално на клиента му е все тая. Ама това е кастъмър сървис тук - как е в БГ-то само мога да гадая :D . Може би от там и фрустрацията на БГ собствениците на такива возила, дето хем са се ръснали поне 50% по-скъпо от колкото тук, хем нямат и 10% на кастъмър сървиса тук.

Нед Юли 15, 2018 2:48 am
Профил

Dimitar написа:
Реконструктор написа:
Тук е момента да вметна - мотора в никакъв случай дизел или дир. впръскване, това е първото нещо, което трябва да гледаш.

От 12 години карам само коли с директно впръскване и турбо мотори и никога не съм имал никакви грижи. Първо бяха 2 мазди CX-7, a сега от 4 год насам имам 2 бмв-та (328и xDrive и 428i xDrive) и миналата седмица поръчах новото X4 M40i. На баварките общо съм навъртял около 130к мили, а на двете мазди СХ7 преди това пак толкова. Единственото нещо, дето съм правил за тия 12 години е да сменям масла и накладки и даже на баварките до сега не съм дал и един долар за консуматив, защото първите 4 години и 50к мили всичко е безплатно. Имал съм и тойоти а имам и много колеги дето карат лайната на фирмата НисанИнфинитиРеноДачия и трябва да ти кажа, че точно тея с инфинитита са както ти казваш - по 6 месеца в сервизите. А спрямо как вървят новите баварки просто няма друга такава кола в тоя ценови клас, дето да им е конкуренция. Особено пък японските боклуци, дето обикновено са технологии от преди 10 г. За корейските смешки Хюндай и Кия даже не искам и да отварям дума, защото ми е под достойнството да пиша за такива "коли" :D . Та не знам от къде са ти данните и впечатленията, ама моите са си лично мои от моите си коли, дето пак казвам са всички с директно впръскане и турбота и са тъпкани с компютри, мрежи и разни други салтанати и тва дето го пишеш са някакви супер странни неща :) .

Ми ти на тия баварки нищо не си навъртял, по 60-80 км на ден, те нови още. Да приемем че си ги купил новички. Те проблемите идват после, я ги карай 10 години тия коли и тогава сподели как са, все пак разговора се почна с търсене на 10 годишна кола.
Дедо ще се окаже прав за годината на производство. И е тва не мога да проумея защо трябва мигачите и фаровете да ги управлява комп, поради ква причина освен за гъзария.

Нед Юли 15, 2018 4:37 am
Профил

Dimitar написа:
Реконструктор написа:

Ми ти на тия баварки нищо не си навъртял, по 60-80 км на ден, те нови още. Да приемем че си ги купил новички. Те проблемите идват после, я ги карай 10 години тия коли и тогава сподели как са, все пак разговора се почна с търсене на 10 годишна кола.
Дедо ще се окаже прав за годината на производство. И е тва не мога да проумея защо трябва мигачите и фаровете да ги управлява комп, поради ква причина освен за гъзария.

Нед Юли 15, 2018 4:37 am
Профил
Аватар

Ами кажете че говорим за надеждност на 20 годишни коли :D .

Нед Юли 15, 2018 6:50 am
Профил

Кой кара такава кола 10 години, такива коли ги сменяш на 2-3 макс 4 години, а ако говорим за сащ там нищо ново не се кара повече от 2-3,последната хонда я сменихме на 2, и май и новата стара ще е на толкова. Малко е трудно да го обясниш на Българин, това е и вдна от причините така наречения оперативен лизинг да е скъп. Това е най-изгодното нещо, плащаш някакви пари на месец и винаги караш нова кола. В дългосрочен план е доста по-евтино стига и условията да са ОК ама като няма търсене няма как да има и добри условия.

Нед Юли 15, 2018 7:28 am
Профил
Аватар

Dimitar написа:
Говорим за директно впръскващи маторетки. Къде ще се карат няма абсолютно никакво значение ако както казва Рек са пълни боклуци.

Има съществено значение къде ще се карат. :)
1. От наша гледна точка, вие карате коли с двигатели за камиони, а от ваша - ние караме камиони с двигатели за коли. Има и други конструктивни разлики.
2. Пътищата... БДС забранява в населените места капаците на уличните шахти да са на едно ниво с пътната настилка и тя да е здрава и гладка, поради опастност от намаляване на вниманието на водачите. Е, трошим си возилата, но се избягват доста катастрофи поради заспиване на волана. :lol:
3. Обслужване/ремонт... 8O Пълна скръб дори във фирмените сервизи.
Възможността да осъдиш някой, който ти е създал главоболия, свързани с возилото, няма да коментирам. :wink:
Та, те така тръгват градските легенди
Цитат:
мотора в никакъв случай дизел или дир. впръскване
А истината е, че след 5-тата година няма значение марка и модел, а какво е правило задкормилното устройство. :wink:

Нед Юли 15, 2018 10:20 am
Профил
Аватар

Desert Leo написа:
3. Обслужване/ремонт... 8O Пълна скръб дори във фирмените сервизи.

особено във 'фирмените' сервизи
ToHu написа:
... ама като няма търсене няма как да има и добри условия.

по-скоро е обратното:
като няма предлагане на добри условия - няма и особено търсене

Нед Юли 15, 2018 10:23 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 481, 482, 483, 484, 485, 486, 487 ... 1194  Следваща