|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 3:38 pm
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
fred
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Ако под "таня" разбираш TAP+TANAP - строи се и скоро ще го пуснат. Че дори и ние имаме договор за газ от него и ще го получи през реверсивният терминал с Турция. Същия който ББ гласи за "хъбчето". Ами както го гледам досега това просто си му е стил на него. Влиза остро в преговорите, хвърля големи заплахи, иска много за да получи все пак нещо. Не че ще отреже всичко напълно както заплашва, просто си оставя терен за пазарлък. Доста нетрадиционно и изнервящо но както казах стил, явно от бизнеса го е създал. По-важното е какво постига с него, както на диагонал го четох успял е да увеличи дела на произвежданите в Америка автомобили и т.н.
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Вто Авг 28, 2018 12:44 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
ТАНАП да, спел чека е вилнял, да строи се това е ясно но не е ясно колко е ефективен и дали Турция няма да се окаже проблем. Така или иначе двата не се изключват. А за нафта, не знам какво толкова е постигнал с Мексико, кви коли кви 5 лева, ще ги произвеждаттам където има смисъл, нищо няма да се промени. Въпроса е че Мексико никога не им е бил проблем, от там САЩ имат само ползи, дори и от купищата нелегални имигранти, ничие работно място не вземат, ако ги няма няма кой да работи. А тия али бали за престъпността, това е функция на държавата, и всички граници да затвори пак ще я има, а и не са само латиноси, китайци, японци, негри, хаеайци, ирландци, италянци, руснаци.. да вземе да изсели около 300 млн потомци на емигранти и престъпност няма да има..
|
| Вто Авг 28, 2018 4:02 pm |
|
 |
|
fred
|
Е, аз не казах че "Таня"  става основен източник за газ, засега спомагателен е. Макар че ако се оправят някак си нещата с Иран става много интересно, там има доста газ и е лесно да се включи към него. Имам усещането че и това е една от причините ЕС да позатопли отношенията с аятоласите. TAP+TANAP има и друго важно значение, към него е удобно да се включат терминалите за втечнен газ, има също доста перспективните газови находища около Египет, Кипър, Израел. Също и важно значение за създаване на конкурентен пазар, руснаците се принудиха рязко да намалят цената на балтийските държави когато те си направиха терминала за втечнен газ. И основно геополитиката, никой не обича да му извиват ръцете заплашвайки да му врътнат кранчето. Добре е да има резервен вариант и за това естествено се плаща. За Турция съм съгласен, доста нестабилен фактор е тя. Но както казах с тези вторичните източници които могат да се включат към гръцката част ще ги притиснат. Относно икономическата ефективност, газът е политика. И често се налага да се плаща за това, и "Южен поток" и "Сила Сибири" бяха с крайно съмнителна икономическа ефективност още при онези високите цени на газа какво остава за сегашните. Но поради геополитически причини се прокарваха. А за парите както с електрониката на която вдигнаха цените е, прехвърляш го към клиента той да му мисли.
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Вто Авг 28, 2018 6:04 pm |
|
 |
|
fred
|
Проблемът при изнесеното производство са работните места. Капиталистът щастлив, печели от евтиният труд. Потребителят щастлив, купува евтина стока... когато има работа и получава от нея заплата. А с какви пари ще купуват тези които са останали без заплата защото фирмата им е фалирала понеже не издържа на конкуренцията на евтиният внос? Или защото просто капиталиста е изнесъл фирмата и плаща вече заплатата на китайци и мексиканци вместо на американци? За нелегалните латинос с евтиният им труд отчасти съм съгласен. Но само отчасти, докато се издържат с този труд, не обаче и когато почнат да потребяват от социалните системи. Защото с ниските си заплати те не влагат кой знай колко в тези социални системи за да компенсират социалните плащания и се налага вдигане на данъците на по-богато платените бели.
|
| Вто Авг 28, 2018 6:11 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Какви социални системи, в САЩ от социалната система може да се възползват единствено негрите, за никой друг не работи. И какъв износ на работни места, на какво ? Димитър казва има недостиг на специалисти, аз ти казвам има недостиг на всякакви професии. Безработицата в не малка степен е не поради липса на рбаотни места, а поради нежелание да се работи. Другото което е, по принцип американеца не е капризен, ама по принцип, на практика разликата между големите градове и провинцията е огромна. В провинцията хората бачкат каквото има, може да имат и две работи, в големия град не е така. И легални и нелегални, от тях вреди няма за нищо, те работят това което белите не искат, а белия човек като цяло е с най-малко изисквания и работи почти всичко. Китайци, индийци и всякакви азиатци трудно ще ги видиш на някаква неприятна работа, е освен ако не са нелегални, но като цяло си избират леки работи. Негрите трудно ще ги видиш да работят, дори да има работа това не значи че работи .. е в някои щати където са преобладаващо население няма начин, ама господ да те пази от това негър да ти върши работа, дори само бутилка вода да ти продаде е достатъчно изнервящо, всеки път като минавам през летището в Атланта и започвам да си мисля за газови камери ... да ама и белия човек вече започна да става притенциозен, та мексиканоса запълва тази дупка. Пример, преди 2-3 месеца на съседа му сменят покрива, един бял нямаше, за негри да не говорим. Аз ходех по двора и се потях като прасе и изпих сигурно 5 л вода, тия бяха на покрива цял ден, и не мръднаха от там, за 2 дни му смениха целия покрив. Кога там ще качиш някой друг освен мексиканец или бял, но и белите няма да бачкат в тая жега, е освен ако не е някъде в средата на Айова или Оклахома, ама то там няма негри и мексиканци щото са ги изтрепали Американците много добре разбират факта, поне повечето, че Мексико им е нужно. Това им е работната ръка, там си продават боклуците. Ти знаеш ликакво е в Коско или Валмарт в мексико ? Аз в САЩ такива навалици не съм виждал никога, тук събота и неделя коско се пръска по шевовете, и не само то, всички от този тип, както и всички ритейлъри. Цените не са по-ниско от тези в САЩ, да не кажа че на някои неща са по-високи, а качеството ... ами много неща са с по-ниско качество. Изобщо тези взаимоотношения са много специфични, и САЩ трябва да внимават, щото тоя новият им президент ако направи и 1/10 от това за което се заканва на САЩ компаниите може да им се наложи скоропостижно да се изнесат, защото всички тия глупости които ги говори могат да станат само с мнооого пари, а тия пари познай от къде ще дойдат. Това че оставиха такъв ненормалник да спечели изборите като подливаха вода на другите може да им изиграе лоша шега.
|
| Вто Авг 28, 2018 6:59 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12096 Местоположение: Гьотеборг
|
аз се чудя защо има проблем с елементите, а те горят Ябълки по целия свят вражеская апаратура.....ХАХАХАХА, богати баби ей. И какви оръжия си носят по чантите...пенсионери, разбойници https://www.dnevnik.bg/video/2018/09/08 ... ome_layer2
|
| Съб Сеп 08, 2018 11:08 pm |
|
 |
|
jig.tak
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Чет Яну 20, 2005 1:44 am Мнения: 616 Местоположение: Варна
|
новината не е за тази тема
|
| Нед Сеп 09, 2018 6:45 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12096 Местоположение: Гьотеборг
|
има цивилизования свят и страната, и аз си въобразих че Русия е част от цивилизования свят...сгрешил съм
|
| Нед Сеп 09, 2018 8:23 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Wild, wild East...
|
| Нед Сеп 09, 2018 11:33 pm |
|
 |
|
Private
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 9:22 am Мнения: 1511 Местоположение: София
|
Коментар от Дневник, дето не знам как е като проценти достоверност, но звучи логично: Иначе заключението кой е или не е от цивилизования свят, базирано на единични изперкали субекти е чудно мезе за ракийката долу пред блока. Нашенски циганин изрита жена в берлинското метро, швед изрита пенсионерка-камериерка в Слънчака, някакъв байчо си сглоби автоматично оръжие и изби около 50 души във Лас Вегас. Та, България, Швеция и САЩ от цивилизования свят ли са? Или по-прецизирано, кои градове и квартали от тези държави са от този свят и кои не са? Май ще е трудно с отговора, точно както са трудни превантивните действия спрямо всякакви категории идиоти.
_________________ -= All our life, we are beta testers =-
|
| Пон Сеп 10, 2018 4:05 am |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
Private: +1 Цивилизоваността е една добра химера. А керванът си върви ..
|
| Пон Сеп 10, 2018 9:25 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Аз не разбрах какво са им направили китайците на тия бабки... 
|
| Пон Сеп 10, 2018 10:04 am |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
Това с бабките само показва, че тъпо направената пропаганда има обратен на желания ефект. Освен, ако именно този ефект, не е желан.
|
| Пон Сеп 10, 2018 12:10 pm |
|
 |
|
Grubi
|
|
| Пон Сеп 10, 2018 6:23 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
пак добре , че не му заби един пръст в гъза 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пон Сеп 10, 2018 7:01 pm |
|
|