|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:08 am
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Re: Купуване на климатик....
Е виж линковете де, съвсем различни са. Единия е нов панасоник (уж малайзиски), другия е National (уж японски) втора ръка.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Сеп 03, 2012 8:55 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Ами така кактои си го написал във 2-а точка е малко объркващо. А те Панасоник и Нешинъл не са ли една и съща компания - май да? Тоя, дето е втора ръка и е на 100 волта как го свързват - слагат някакъв як траф ли?
|
| Пон Сеп 03, 2012 9:54 pm |
|
 |
|
milenjs
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
Що як бе Димитре, той с тоя КОП и с адаптер в контакта ще работи  Иначе се поставят автотрансформатори с цел пестене на бакъра...
|
| Пон Сеп 03, 2012 10:37 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
С тоя коп и на -25 градуса колкото на 0 ли ще консумира  ?
|
| Пон Сеп 03, 2012 10:51 pm |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
И аз сложих е12nke-3. Зимата ще покаже, но имам някой забележки: - както повечето, го дават до -15; само че пише че на -18 сработва защита... - а дано да не стане така - компресорът си е класически rotary, някъде бях чел че е scroll, ама не е така - нагревател на компресора не разбрах дали има - уж трябва да има, но по-скоро е за северните модели (а този не е точно такъв) - както му викат, "капилярка" е - не знам точната разлика, това е по-евтината алтернатива, при по-високия клас това ставало май с клапан; - въздушният му поток на минимум е твърде силен (за 12-ка), трябвало е да му предвидят още една степен надолу; на слух и шума е малко по-силен от очакванията ми (на минимален вентилатор вътре) - дистанционното е твърде малко за големия брой бутони, с които са го наблъскали - бутоните са дребни, за виждане ги виждам, ама натискането им не е приятно и удобно;
Като цяло, изводът ми е че цената му е висока не заради висок клас компресори или компоненти, а заради разни плазми, насочване на потока по хоризонтала, сензори за откриване на присъствие на хора и тем подобни. За мен не са толкова ценни, предпочитах да е с качествено желязо и по-малко лиготии. Но дано поне компонентите да са качествени и да кара дълго. За съжаление попаднах на сервизното му ръководство след като го бях капарирал, и си остана той.
|
| Вто Сеп 04, 2012 9:42 am |
|
 |
|
Пушека
Ранг: Новодошъл
|
Капилярката е нещото дето произвежда студа. Тънка тръбичка с точно избрана дължина с цел да осигури точно определено съпротивление на течността. Ама за компресор с променливи обороти е доста куцо решение, понеже идеята е при променливия дебит на фреон от компресора да има и управляем вентил за да се поддържа постоянна темп на изпарение. В тоя случй го постигат с променливо обдухване на топлообменниците, което пак с цел икономии е на степени. Все пак е по-икономичен от обикновения.
|
| Вто Сеп 04, 2012 1:26 pm |
|
 |
|
gicho
|
Да де, ама тоя климатик е доста високо като цена - не очаквах решения от най-ниския клас в него.
|
| Вто Сеп 04, 2012 1:42 pm |
|
 |
|
Пушека
Ранг: Новодошъл
|
Обикновено цената е отражение на качеството. Но все пак основно се определя от търсенето и предлагането, с известни флуктуации според пазарлъка. А ако ти се прави на интересен при -20гр оплачи се тук ще го излъжем някак  . КОПът в студеното обаче ще е наполовина и това няма оправяне. Нагревателя се слага на картера за да държи маслото течливо при ниски темп. Но това, ако примерно е стоял с дни изключен и е много студено, маслото толкова се сгъстява, че може и да не завърти.
|
| Вто Сеп 04, 2012 7:35 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Че то нали това му е идеята, пускаш го в началото на зимата и го спираш като свалиш мартениците.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Сеп 04, 2012 8:34 pm |
|
 |
|
radolin
|
Аз сложих един на Mitsubishi electric и там подгряването на компресора е направено като се пуска по-малък ток през намотките на двигателя на компресора преди старта. Има и някакви модификации с нагревател, ама май става въпрос нещо да топли тавата дето капе конденза.
|
| Вто Сеп 04, 2012 10:19 pm |
|
 |
|
gicho
|
Че КОП-а спада съм си подготвен, дано да се размине обаче тотално изключване. Ще пиша ако имам проблеми зимата.
|
| Сря Сеп 05, 2012 4:36 pm |
|
|