Отговори на тема  [ 113 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следваща
честит ви негър, димитре! 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: честит ви негър, димитре!
http://www.dnevnik.bg/sviat/2012/11/10/ ... e_v_sasht/

Абе Димитре, виждал ли си AK в магазина и на каква цена го продават, базовия вариант? А там с какви муниции го зареждат?

Съб Ное 10, 2012 1:28 pm
Профил ICQ
Аватар

AK-47 има колкото искаш из магазините и е на най-различни цени. Преди да спечели Обонго първия път можеше да си купиш кит (разглобен на части) за около 150$ за най-евтините (разни сръбски, ромънски и други подобни) и да си го сглобиш. Добрите (българските на Арасенал се смятат за едни от най-добрите калашници и руските) стигаха до около 300-350$. Като спечели тоя малоумник и като каза, че ще забранява assault weapons и пазара полудя - хората тръгнаха да се въоръжават масово и изкупуваха магазините без значение какво оръжие и муниции има в тях. Виждал съм как спира чичка пред магазина с пикапа и изкупува всичките патрони в него, твари ги на пикапа и си заминава :) . Една кутия от 50 патрона 9мм стана от 7$ на 24$. Среден пищов 9мм от 300-350$ на 600-700$, калашниците почваха от около 350-400$ за боклуците до 900-1100$ за българските. Като ходех да стрелям трябваше да се редя на опашка пред стрелбището в 7 часа, а те отваряха в 9. Също като как се редяхме за кремвирши като падна бай Тошо :D . После Обонго видя, че няма да я бъде тая работа, щото народа изтрещя тотално и се въоръжи като за 3-та световна война и омекна доста в дрънканията си за оръжията. Чак се стигна до там, че да почне да защитава правото да притежаваш оръжия :) . И цените взеха да падат, ама не стигнаха предните нива - патроните станаха около 12$ за кутия, а хубавите калашници паднаха до около 650-700$. Иначе патрони за тях 7.62 х 39 има колкото искаш - мисля, че в момента една касета с 1000 патрона е около 120$. Само дето калашниците тук нямат автоматична стрелба, защото такива са забранени - имат само полуавтоматична. Ама в интернет се продават едни китове, дето си го правят напълно функционален автоматичен калашник. Има и снайпери Драгунов колкото искаш - румънски такъв с все комплект е около 600-650$.
Ама аз нещо не се кефя на калашника - има къде по-хубави и особено по-точни пушки от него. Все ми се струва много остаряло оръжие вече :) .
Сега обаче като спечели Обонго за втори път не съм чул да има пак такива изцепки за оръжията, защото както казах вече е много по-сдържан и даже на дебатите с Ромни като ги питаха за оръжията и двамата имаха абсолютно еднакво мнение по въпроса. Тук като стане въпрос за оръжията и хората полудяват без значение на коя партия симпатизират - толкова дълбоко в битието са залегнали, че американската райфъл асоцияция е една от най-мощните организации тук и може да катурне почти всеки политик, който почне да се заиграва с оръжията на хората :) .

Съб Ное 10, 2012 5:58 pm
Профил
Аватар

Ей гати евтинията. То и тука сигурно има на тия пари де, то проблема е, че е подсъдно.

Много ми се ще да си имам едно такова. Ще си пуцам на село по кутии. Не за хора и животни, просто ме кефи точно тая пушка като ми е в ръката...

Съб Ное 10, 2012 10:41 pm
Профил ICQ
Аватар

Ти пък - с калашник по кутии :) . Купи си една въздушна пушка и пуцай по кутии колкото искаш, с калашника едва ли ще ги уцелваш :D .

Съб Ное 10, 2012 11:46 pm
Профил

Уха колко сте изписали. За наводненията ще видим, вярно че не е флорида да го отебът ама ония там още не могат да се оправят.
Иначе от всички писания за негрото, в защита де, може да ги пише само някой много далеч от там. Няма разумен зрял човек в сащ който да е гласувал за тоя. Изключение са негрите и преподавателите, доколко са разумни е друг въпрос. Обама отново го избраха негрите и младите. Да припомням ли кои са били основнити подръжници на социализма преди 60 години, младежи, мързеливци и безработни и престъпници, всички знаем до къде води. Не знам изобщо как може да се дискутира, ония там ясно че не са га виждали но тук се помни. Аз уважавам строя но е доказано неефективен.
А да гледаш тв и да имаш мнение е като да гласуваш за бойко щото е голям герой по тв-то.

Нед Ное 11, 2012 9:33 am
Профил
Аватар

Ако погледнеш гласуването по раси и виждаш, че 96% от черните са гласували за Обонго, а от младите до 29г. - 65%. Аз даже имам черни колеги, които въпреки, че по убеждение симпатизират на републиканците гласуваха за него, само защото е черен. Това ако не е расистки вот, не знам кое е. Въобще черните винаги квичат като за световно ако ти се отнесеш с тях така, но те нямат проблем да го правят и тогава за тях е супер нормално да се държат расистки. А младите са просто глупави - един политик беше казал, че ако на младени не си социалист значи нямаш сърце, а ако на старини не си - значи нямаш акъл :D .

Нед Ное 11, 2012 4:42 pm
Профил

:) .. ами да де, абсолютно измислен вот. Иначе старини, старини, и тези по старитеи те не го искат обама и социалните му глупости, само негри и младежи, на тиятрябвада им се забрани не до 21 ами до 31 да не гласуват. Те това е президен на негрите, на децата и на комунистическа губерния педерастия. И латинота са гласували за него, ама то и на тях име толкова акъла, а лесно се подвеждат.
Една е оправията с негрите, ама моментга вече е изтърван.

Нед Ное 11, 2012 4:58 pm
Профил
Аватар

a с циганите каква е оправията? терминал 2?

Нед Ное 11, 2012 9:06 pm
Профил
Аватар

ToHu написа:
:) .. ами да де, абсолютно измислен вот. Иначе старини, старини, и тези по старитеи те не го искат обама и социалните му глупости, само негри и младежи, на тиятрябвада им се забрани не до 21 ами до 31 да не гласуват. Те това е президен на негрите, на децата и на комунистическа губерния педерастия. И латинота са гласували за него, ама то и на тях име толкова акъла, а лесно се подвеждат.
Една е оправията с негрите, ама моментга вече е изтърван.

Това е то, свиквай! Ние маймуните ша ви превземем. Още един-двама наши президенци и щатите стават Нигерийска провинция :lol:

Edit: Ето тук попаднах случайно на интересен пост точно на същата тема. В общи линии това, което аз се опитвах да обясня на Димитър и Цецо, само че казано от други хора: http://www.linkedin.com/today/post/article/20121109031436-75054000--election-why-obama-won-a-global-election
Някъде имаше нещо писано от сорта, че времето си прави героите. В момента не са нужни военни герои. Обама е клоун, но е подходящия клоун за момента, понеже го избират точно тия, които стават мнозинство - черни, бедни, латино, и т.н. Аз между другото съм готов да ударя бас още сега, че и на следващите избори ако излезе някой като Ромни, пак демократ ще спечели.

Последна промяна Н'бабане Гт'муан'га на Пон Ное 12, 2012 4:21 am, променена общо 1 път

Пон Ное 12, 2012 2:54 am
Профил

ДедоБоре написа:
a с циганите каква е оправията? терминал 2?

Абе не точно терминал 2 ама ....
В САЩ нещата са станали неконтролирани, расизъм има но вече е в обратна посока,съвсем типично за американците да се люшкат от едната крайност в другата.

Пон Ное 12, 2012 3:04 am
Профил
Аватар

всяка демокрация отива рано или късно в социализъм, това е положението. ако здравите сили в сащ искат да обърнат тенденцията, да не си мислят че с избори ще го направят. да ама цял живот са им промивали мозъка колко е велика демокрацията, и сега са с вързани ръце. дори да се появи някой юлий цезар, ще се сблъска с народното неодобрение, дори и на тези които не искат негрите и бедните да си развяват байрака. впрочем и в рим не е минало леко, цезар са го убили,а следващите императори са се подвизавали като диктатори, което тогава е било демократична дума, не като сега. имало е сенат до последно и императора не е бил съвсем пълен господар. търсели са каква формулировка да му дадат за да е официално не-монарх.

Пон Ное 12, 2012 8:04 am
Профил
Аватар

ми да, гърчолята са пак виновни че са я измислили :)
аз винаги съм казвал, че демокрацията хората я искат само докато не я получат. това е метод за подрязване на главите на тия, които стърчат, за да се изравнят с масата. когато единственото качество на гласуващите, е тяхното количество, нормално е да се очаква, че посредвеността винаги ще надделява, тъй като най-многобройната група от хора са именно в средата

Пон Ное 12, 2012 8:14 am
Профил

Н'бабане Гт'муан'га написа:
нормално е да се очаква, че посредвеността винаги ще надделява, тъй като най-многобройната група от хора са именно в средата

Не надделява посредствеността. Надделява този, който знае как да комуникира с нея. Което е важно условие за успешно управление.
Когато се появи трета партия от улицата и избере кандидат от улицата, тогава ги мислете американците.

Пон Ное 12, 2012 8:38 am
Профил
Аватар

Вече пуснаха конспиративни филми на тема защо Обама спечели за втори път :-) Авторите им твърдят, че Обама е използвал HAARP в Аляска, за да предизвика пИрфектната буря една седмица преди изборите. Ако на някой му се гледат конспирации, да подаде на google думи от рода на 2012 + election + obama + haarp .

Вто Ное 13, 2012 7:23 pm
Профил WWW

Абе чист късмет си беше, но да не забравяме и друга възможност. Ако беше по сериозна, и малко по продължителна той можеше да загуби в тия щати. Неговите избиратели са бедни, мързеливи и ненадеждни, ако навън имаше буря, или бяха по сериозно пострадали никой нямаше да си направи труда от тях да ходи да гласува, за сметка на тях републиканците обикновенно са по заможни, надеждни и лоялни. Напълно възможно беше макар с повече привърженици да беше загубил тия щати .. но уви, бурята беше за кратко и не беше чак толкова лоша, верно много щети .. но не достатъчно.
Извади късмет като цяло, защото и сената му се изплъзваше, а ако и сената беше отишъл при републиканците обама става безгласна буква, не може да прокара ни един закон, нито пък да спре закон, той може да го връща, но това си има лимит. Дори не е ясно дали президента сам по себе си в днешно време може да предприеме военни действия макар да е главнокомандващ и това да е в неговите правомощия, по скоро не може ако е сам самичък. Сената не го изгуби щото тия хамериканци много чуствителни да им се невиди, а няколко сенатора сгафиха с изказвания. Това на Ромни за ония дето само лапат нямаше как да му попречи, защото сигурно 90% от лапащите са така или иначе демократи, не малко от тях и негри. Обаче явно грешки от сорта че изнасилването било по божия воля, въпрекиче той човека не каза точно това, се приемат много зле от промитите им мозъчета, и още няколко подобни ситуации ... останаха без сенат, иначе обама му се очертаваха 4 години като президент който може да командва само собствения си кабинет, не че е малко ама ....

Вто Ное 13, 2012 9:53 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 113 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следваща