Отговори на тема  [ 143 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Следваща
Евроизбори 2014 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Евроизбори 2014
ike, грешиш! Бонго от над 7 месеца е в БГ и тази година май ще си стои на гъза. Ама за догодина му мисли и се надява да не му се наложи да напуща...

А Димитър не го слушайте - и него "цигани" го управляват :)
Иначе: не от патриотизъм ами от носталгия, Димитре. Пък се оказа, че нямало нужда...

Пон Май 26, 2014 6:04 pm
Профил
Аватар

Гледам ТВ и не вярвам на ушите си!
Уау, изборите са тотално фалшифицирани заради недомислицата "преференциален вот"!!! Не става дума за разбъркване на броя а на качеството на спечелилите.
Голямото мнозинство не гласува преференциално и сега се оказва, че гласът му не се зачита освен на ниво "партия" и понеже Гунчо Кратунчев от 17-то място е събрат цели 500 гласа автоматично застава на първо 8O
Тези добре ли са?!

Пон Май 26, 2014 7:09 pm
Профил

Пише, че ако не си поставил преференция, значи си съгласен с партийната подредба. И за да стане някой с 500 гласа преди първият, за тази партия трябва да са гласували под 1000д примерно.

Пон Май 26, 2014 8:35 pm
Профил WWW
Аватар

Бонго не мога да разбера що се палиш?

Аз си признавам - не ходих - и ми е се тая кой "печели" и кой не... Само си направих сметката с колко е спечелил Боко - със 8.5% от имащите право на глас. БСП с около 6%, ДПС с 4.6%. Мисля че това е показателно.

Да - избрани са. Да - спечелиха. И кво - та те нямат подкрепата поне на 1/3 от населението. Даже политиката като цяло няма подкрепата на 1/3 от населението.

п.с. - жена ми се кефи тука, че дето е сложила преференция и е сработило. Пък Кунева издуха супата :)

Пон Май 26, 2014 8:40 pm
Профил ICQ

Cekins написа:
И кво - та те нямат подкрепата поне на 1/3 от населението.

И кво като нямат?

Пон Май 26, 2014 9:43 pm
Профил ICQ
Аватар

sparkybg написа:
Cekins написа:
И кво - та те нямат подкрепата поне на 1/3 от населението.

И кво като нямат?

+1. Имат подкрепата на гласувалите. Останалите доброволно се отказват от консумирането на правата си. Както казах или избирате, или избират вместо вас. Демокрация. Другия вариант е нищо да не избирате, каквото реши бащицата - това.

Пон Май 26, 2014 11:37 pm
Профил ICQ
Аватар

Бонго, не знам ти тично за какво си се върнал, ама така се изказа все едно ти си единствения с алтернатива, а другите нямат такава. Само ще те светна, че все пак сме 21-и век и проблеми с преселването някъде другаде няма никакви. И точно пък в тоя форум едно 90% от пишещите в него нямат абсолютно никакъв проблем да отидат където си искат по света и повярвай ми никой даже няма да се сети, че Занзибар е даже алтернатива на България. Та идеята ми беше, че за пореден път изцвъка някаква абсолютна глупост. Особено пък като изхождаме от твоя мироглед, където сравняваш българските политици с гръцките такива и изкарваш гръцките някаква алтернатива, а те са същите дренки, че да не са даже и по-зле. Та това ми беше идеята, а не някакви твои измислени патриотизми и/или пък носталгии :D .
Имам тук един приятел, който е досущ като теб - като дойдат бг избопри и почва да се пени и да обяснява как трябвало да си опражни човек гласа, защото това било отговорност и т.н. И ходи да гласува по консулствата, за нещо дето даже и не го касае, защото е на другия край на света, ама той - не, отговорност било. А като го питам защо тогава тук, където живее и много повече го засяга кой управлява до сега не е гласувал нито един път и млъква и една дума не може да обели :) .

Вто Май 27, 2014 12:37 am
Профил

Ако на една маса има сервирани 5 лайна - от крава, от овца, от прасе, от магаре и от кокошка и ако аз не искам да ям защото не обичам лайна - не означава, че не съм гладен и не искам да ям. Ако се опитам да сложа храна на тази маса за да може друг да яде нещо нормално тогава моментално горните 5 животни ще изядът прясната храна и ще я заменят с вече предложената и сервирана от горните 5 вида.
А тоя дето вече се е нагушил яко с лайна и дори му е вкусно може цял ден да ми обянява колко са вкусни и полезни за здравето. Аз дори да ям лайна пак ще съм си гладен. И освен, че не са вкусни - не садържат хранителни вещества защото преди това са изконсумирани от друг. Яж народе лайна, щото може и това право да ти отнемем.
Сега въпроса е дали лайноядите са заблудени или са платени от лайносерачите за да ни агитират да ядем лайна.

Вто Май 27, 2014 12:47 am
Профил
Аватар

Извинявай, Пифе, и съболезнования за избягалия транскубтон :)
Не си на кеф нещо.

Мисля, че стигнахме до консенсус: в БГ са останали само цигани и идиоти, а другите ги няма. Аз съм от идиотите и то от пресните.

Годините преминали в натискане на главата на българина в лайната го направиха черн... лайняногледо мрънкало, примирило се да вижда по-далеч от носа си само лайна. И да приема, че е нормално навсякъде да има лайна, и че не можеш да направиш нищо защото главата ти не се повдига по-далеко от лайната.

Обаче за мен лайняната обстановка е недопустима и след кратък период на адаптация започнах с опитите за повдигане на главата. И въобще не ми пука, че съм сам юнак и нищо не мога да направя. Скоро ще срещна втори юнак и вероятността за "нищо" намалява наполовина, след това ще се срещнем с други сто и т.н. Въпросът е да не мрънкаш срещу лайната а да си вдигнеш главата!
На мен не ми пречи, че вече съм дърт да скачам по площадите.

П.С.: А Кунева са я избрали, ама в Гърция :)

П.С.2: Поздрави на българските турци и уваженията ми! Може да са останали само 20% от 1/3 от населението, но са отговорни и не слушат чалга.....

Вто Май 27, 2014 2:58 am
Профил

То имаше една приказка:
Живеели си 6 000 000 мухи в едни лайна.
Едната муха, казала: "Живеем в лайна."
А друагата веднага й отвърнала:"Извинявай, Пифе, и съболезнования за избягалия транскубтон :)
Не си на кеф нещо.

Мисля, че стигнахме до консенсус: в БГ са останали само цигани и идиоти, а другите ги няма. Аз съм от идиотите и то от пресните.

Годините преминали в натискане на главата на българина в лайната го направиха черн... лайняногледо мрънкало, примирило се да вижда по-далеч от носа си само лайна. И да приема, че е нормално навсякъде да има лайна, и че не можеш да направиш нищо защото главата ти не се повдига по-далеко от лайната.

Обаче за мен лайняната обстановка е недопустима и след кратък период на адаптация започнах с опитите за повдигане на главата. И въобще не ми пука, че съм сам юнак и нищо не мога да направя. Скоро ще срещна втори юнак и вероятността за "нищо" намалява наполовина, след това ще се срещнем с други сто и т.н. Въпросът е да не мрънкаш срещу лайната а да си вдигнеш главата!
На мен не ми пречи, че вече съм дърт да скачам по площадите.

П.С.: А Кунева са я избрали, ама в Гърция :)

П.С.2: Поздрави на българските турци и уваженията ми! Може да са останали само 20% от 1/3 от населението, но са отговорни и не слушат чалга....."

Вто Май 27, 2014 9:28 am
Профил
Ранг: Почетен член

Абе що от останалите да пишат в тази тема почти всички приличат на платени интернет тролове, които само плюят основно по "Боко" и по тия дето искат да гласуват? И се опитват да откажат хората да гласуват? Плащат ли ви или просто манталитета ви е такъв - най ви е хубаво да ловите риба в мътни води, а на другите майната им?

Не случайно само вие си останахте в тази тема, ама скоро и ентусиаста Бонго сигурно ще се отегчи. Между другото има моите поздравления, просто защото всичките му писания (не само в тази тема) са някак си положителни колкото и да го храните.

Вто Май 27, 2014 10:13 am
Профил

Абе това са евроизбори, ако ще и с 99% да са спечелили това не значи нищо.
А защо плюем боко, ми щото повее от него никой никога не е крал, и никой никога не е бил по нагъл, ето за това. Да има крадци и да знаеш че са такива е едно, ама такива като него не трябва да се задържат задълго, стават твърде опасни. За всички останали ми е все тая. Боко шансове няма да управлява, това трябва да е повече от ясно. Дори спечелването на евроизборите е твърде учудващо, но с оглед ниската избирателна активност, това че на никой не му пука за евроизборите и това кеото се случва в БСП може би е нормално.
Мен лично ми е все тая кой ще ни представлява в ЕС, според мен целия ЕС трябва да се закрие а всички бюрократи от там да с епратят в трудови лагери за поне 5 години.

Вто Май 27, 2014 10:32 am
Профил

Тони, проблема на българите е, че много бързо забравят. Боко, че е крал - крал е и не го защитавам - даже не го и харесвам, но май е по-малко миришещата кофа с г*-вна, но дори и той не е крал колкото комунягите - по Жаново време примерно... То не бяха пенсионни фондове, предприятия след това (Костов го причислявам към комунягите)... Май забрави, че комунягите ни направиха милионери ...
После далаверите със заменките ... Дъвкали сме го това 100 пъти във форума, така че не ми се предъвква отново, само припомням фактите (пред които и боговете би трябвало да мълчат).

Интересното е друго - че както Бонго казва - хората са предпочели да гласуват за боко, вместо за другите... Това какво ти говори?

М/у другото и мен ме кефи факта, че куневица отпада...

А и много ме забавлява факта, че 15-тия в листата на БСП е изместил първия ... Това говори МНОГО за интелектуалното ниво на поддръжниците на БСП ...

Вто Май 27, 2014 11:14 am
Профил
Аватар

ToHu написа:
Абе това са евроизбори, ако ще и с 99% да са спечелили това не значи нищо.
А защо плюем боко, ми щото повее от него никой никога не е крал, и никой никога не е бил по нагъл, ето за това. Да има крадци и да знаеш че са такива е едно, ама такива като него не трябва да се задържат задълго, стават твърде опасни. За всички останали ми е все тая. Боко шансове няма да управлява, това трябва да е повече от ясно. Дори спечелването на евроизборите е твърде учудващо, но с оглед ниската избирателна активност, това че на никой не му пука за евроизборите и това кеото се случва в БСП може би е нормално.
Мен лично ми е все тая кой ще ни представлява в ЕС, според мен целия ЕС трябва да се закрие а всички бюрократи от там да с епратят в трудови лагери за поне 5 години.

Никога не казвай никога :) Масово агенциите преди тези избори мислеха като теб. Сега си дъвчат дипломите за социолози и се чудят, отде се появи тоя голям процент на Боко.

Последна промяна Цецо на Вто Май 27, 2014 11:33 am, променена общо 1 път

Вто Май 27, 2014 11:30 am
Профил ICQ

Напротив тези избори са много важни, не щото са евроизбори, а защото сигурно 99% от хората биха гласували по същия начин ако изборите бяха парламентарни, т.е. реално отрязяват настоенията. А и е 100% ясно, че колкото е по голяма активността, толкова по-малко взимат леваците и ДПС, т.е. при парламентарни такива с вероятно по-голяма активност, Герб биха взели още повече.

И сега нещо друго да ми обясниш, ясно е че София никога не е била червена, тук има най-много работа на който му се работи, стандарта е най-висок.
Ясно е, че за левите гласуват основно пенсионери, хора от селата и разни не особено грамотни хора.
Как пък софиянци излязоха толкова прости и все не гласуват за партията майка, дето с нея живота е най-хубав?

Между другото един приятел ми каза, че откакто дойде новата власт нищо не се чува за трети метро диаметър, по който се работеше усирдно преди това.

Та така де, Боко едва ли краде най-много, ама явно е откраднал нещо от теб и затова го приемаш толкова лично.

Вто Май 27, 2014 11:33 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 143 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Следваща