|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:11 am
| Автор |
Съобщение |
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
 Re: Работа в Apple?!
разноските първо си ги плащаш сам, после им се отчиташ и те ти връщат парите. може би и това е част от теста - можеш ли да се справиш с елементарни бизнес задължения
а до проблемите с работни визи, заплати и т.н. изобщо и не сме се и докосвали. честно казано, добре е така да те сритат технически.
другото което ми направи впечатление - никакви помпозни истории, просто носеха хората по една тениска с ябълката и толкова. добре, че захвърлих ризата в последния момент.
А защо Цюрих - ами или имат удобен полет или е част от турнето им
|
| Вто Фев 10, 2015 9:26 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
А на твоята тениска нагризана ябълка ли имаше? 
|
| Вто Фев 10, 2015 11:12 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Tук е практика, когато те викат на интервю в друг град, различен от този, в който живееш фирмата, която те вика да плаща разноските (билети, хотели и храна). То и затова първо правят телефонни интервюта, за да не се набутват излишно  . Grubi, а дано да стане работата и да те викнат и на интервю тук  .
|
| Сря Фев 11, 2015 1:04 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
абеее, чудя се що му е на Груби да се мести в хамериканско, добре си е там в социализма 
|
| Сря Фев 11, 2015 1:42 am |
|
 |
|
stefan63
|
За Швейцария трябва паспорт май- проверявали са го за валиден задграничен паспорт 
|
| Сря Фев 11, 2015 4:01 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Тони, стига си го плашил  . Само ги съветваш да стоят на социализма пък ти държиш младежта тука  .
|
| Сря Фев 11, 2015 4:28 am |
|
 |
|
741
|
Не трябва. Ако си от ЕС, влизаш и с лична карта.
|
| Сря Фев 11, 2015 12:27 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
С колата влизаш даже и без лична карта ... 
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Сря Фев 11, 2015 1:04 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
На границата с Гемрания спират на "произволен" принцип (заради митницата)
_________________ Хайде де!
|
| Сря Фев 11, 2015 1:51 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
именно поради тези причини не използвам БГ лични документи... даже мисля да си сменя и книжката, защото са ми отказвали кола под наем заради тъмния субект на снимката. какво да се прави...
|
| Сря Фев 11, 2015 2:10 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Не бе, глупости, никого не съветвам, всяко място си има предимства и недостатъци ... а за младежта, тъкмо мислехме с жената дали да не ги пращаме към Лондон, това като завърши голямата де.
|
| Сря Фев 11, 2015 2:57 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Виж че са гъбаркам с теб  . Аз карах сина да ходи да учи в Германия, ама не иска и да чуе за извън щатите - направо ме обяви за луд, та ще си стои тук  .
|
| Сря Фев 11, 2015 3:08 pm |
|
 |
|
ценков
Ранг: Професионалист
Регистриран на: Пон Фев 20, 2012 7:49 pm Мнения: 581 Местоположение: Пловдив
|
Много ти е умен сина. Накъде се е насочил? Ще ти цитирам голямата дъщеря след колежа по време на доктората по психология към малката - Малка, ако имаше кои да ме насочи щях да избирам между медицина,стоматология, химия,биология и компютри,адвокатура. Завърши химия. Изринахте ли снега в Чикаго, че като гледах снимките на внучките от миналата неделя бая ви е валяло.
|
| Сря Фев 11, 2015 5:21 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Абе Ценков, не е баш така. Виждам какви завършват там, и не ме радва това което виждам, да много са и може да намериш читави, а и тези на които им се работи процентно са повече, та се научават с времето. Иначе обучението там .... сигурно има дисциплини които им се получава, но като цяло не е върхът, говоря за тия ТОП 10, от там надолу сигурно е трагедия. Със сигурност е по добре от БГ, спор няма, но не знам дали е по добро от някой университет в Германия или Швейцария ... дори и UK, ама да не е техническа специалноста в UK  За плюсове и минуси мога да пиша много, ама много. За честен и добър човек с професия в ръцете и без свръх големи амбиции не е лошо, най-вероятно не би пстанал на улицата ако си разбира от работата и би имал един нормален за там живот. За хора които ги мързи определено не е там мястото, или ткаива които не искат нищо да научат. За хора които са честни и добри и имат големи амбиции ... също не е там мястото, в най-добрия случай ще са като тия първите, в по лошия системата ще ги смаже и ще са по зле от вторите. Там е рай за хора които са малко по комбинативни и в най-добрия случай могат да премижват пред някои .... малки нередности, ако тези хора имат и хъс могат да постигнат много повече от колкото в Европа. изобщо .. там има място за всеки, но не всеки би живял добре там, разликите са огромни, а разходите растът прогресивно с амбициите и желанията. Иначе за Груби ... и аз се шегувах, но там където е той, а и на досто други места в Европа си е наистина зрял социализъм сравнено с САЩ, макар че и там има напъни. Примерно в САЩ да стоиш без работа 6 месеца трябва мноооого добре да си заработил преди това, да си напуснал от някъде с голяма компенсация, иначе затъването не ти мърда. Говоря за човек който е установен, т.е. има си разходи по къщи, коли, деца и други, за току що пристигащи и 2 години да са без работа пак могат някак да изкарат, но влезеш ли веднъж в схемата излизането е трудно. Само си представям какво ще стане ако ни спрат доходите за 3-4 месеца, то аз съм от тия дето много могат да мижат и ще се оправя някак, ама не е там работата, едни 15к на месец си заминават ей така .. айде къщата може да не я плащаш 6 месеца, най-много да стигнеш до форкложър, ама застраховките, ами училището на децата ... абе ... както се казва хванеш ли се на хорото трябва да го играеш. По европа е друго, със стискане на зъби може и да се оправиш някак, дори и да не се лиши от много екстри дори и без да имаш някакви компенсации от работодателя, достатъчно е да си бил осигуряван.
|
| Сря Фев 11, 2015 8:40 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Ценков, нещо не ми харесват университетите тук, даже и елитните. Тая година интервюирах доста току що завършили студенти (сигурно над 50) и поне 1/4 бяха от University of Illinois at Urbana-Champaign. След Caltech и MIT това е университет номер 3 в странта за electrical engineering и трябва да ти кажа, че направо съм се чудил как са им позволили да завършат. Не знаеха основни неща и принципи в електротехниката. Това е недопустимо за университет от такъв ранг. После взех да се интерисувам какво точно учат и какви са им програмите и щях да падна от коня. Трябва да ти кажа, че сравнено с това, дето ние сме учили в МЕИ-то навремето (за сега идея си нямам как е) са просто някакъв майтап. Не може да имаш по 4 предмета на симестър и отделно да оставиш студентите да вземат половината предмети както си искат, защото те си избират това, дето им е фън и/или лесно и отебават нещата, дето без тях не може. После ми попадна една статия, че Германия махна таксите за университетите и се загледах примерно в Мюнхенския технически университет и видях, че искат доста повече кредит часове за да завършиш, от колкото тези тук и поне на хартия нещата изглеждаха много по-добре. И понеже сина иска да става ел. инженер и му я подхвърлих тая идея да ходи в Мюнхен, защото на всичкото отгоре и го приемат без проблем там с бала, който има, докато тук в Урбана-Шампейн нещата са още под въпрос, даже има голям шанс да не го приемат, защото входната летва е много висока. Което още повече ме очудва, след като знам какви излизат от там. Ама човека твърдо отказва за сега, защото нямало да бъде фън в "тъпата Европа"  . Дай му на него фън - все това търси във всичко, ама те и така ги учат тука де  . На всичкото отгоре 4 години в гимназията учи немски, та и с езика няма да е кой знае какъв проблема, а и те първите две години преподават на английски там, и само последните две са на немски. Виж, после за магистър или пък ако реши PhD да става тук в щатите нещата са доста сериозни, ама за бакалавър все си мисля, че в Германия ще е по-добре. Тони, в момента безработицата тук падна на около 5.5% и трябва да ти кажа, че е голям зор да наемеш даже и не толкова кадърни инженери. Бедна ти е фантазията какви пари им предлагат, даже на още не завършили и то без да знаят кой знае какво. Ей сега наехме един, дето ще завършва през май и като го гледам май ще трябва да го уча поне 3 год преди да почне да върши реална работа  . Те и заради това Епъл и разни други големи са почнали да скитат по света за набиране на хора. Само преди 2-3 години нещата бяха коренно различни. Явно пак надуват някакъв балон в момента, та ще видим какъв ще ни го натопорчат пак  . Иначе си прав - тук за разлика от Европа няма сошъл мрежа, която да те поеме като почнеш да падаш надолу, ама пък и от горе няма какво да те спира ако си решил да гониш "the sky is the limit"  .
|
| Чет Фев 12, 2015 1:59 am |
|
|