Отговори на тема  [ 122 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Следваща
Идеи за коледни подаръци (инжинерни де...) 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Идеи за коледни подаръци (инжинерни де...)
Тук има ли го?
http://ec.europa.eu/growth/tools-databases/nando/index.cfm?fuseaction=country.notifiedbody&cou_id=100
Ако не, акредитацията може да си я завре отзад...

Пет Дек 01, 2017 2:11 pm
Профил
Аватар

тръгваш от въпросния сайт Accreditation Body (BG) -> БСА -> метрология -> ЕМС лаб

Пет Дек 01, 2017 2:30 pm
Профил

емайл: emclab@abv.bg ?!?!

Пет Дек 01, 2017 3:04 pm
Профил
Аватар

ДедоБоре написа:
тръгваш от въпросния сайт Accreditation Body (BG) -> БСА -> метрология -> ЕМС лаб

Това добре, ама:
http://ec.europa.eu/growth/tools-databases/nando/index.cfm?fuseaction=country.nb&refe_cd=NANDO_INPUT_119301
Ще рече - метрологията издава сертификати извън обхвата на своята сертификация. А и не видях в "пълния обхват" да се мери над GHz. За RED нищо не пише... Честно казано, не бих си губил времето с тоя.

Пет Дек 01, 2017 3:44 pm
Профил
Аватар

Ами аз погледнах шведските - нито една от EMC лабовете нямат такова, само института им по стандартизация (под чиято шапка и аз работя за момента...) Даже Интертек ги няма, а те сертифицират всичко. Ааа, има ги Интертек... но повечето други явно си имат други сертификати, знам ли

Пет Дек 01, 2017 3:51 pm
Профил
Аватар

RED и панталеев да се споменават в едно изречение, е като боцко и цигулка пак в едно изречение...

бъркате двата щата.
акредитация, резултат от измерване, оценка за съответствие и сертификация са различни неща

Пет Дек 01, 2017 4:32 pm
Профил
Аватар

ДедоБоре написа:
RED и панталеев да се споменават в едно изречение, е като боцко и цигулка пак в едно изречение...

Ами време е някой да го подсети да влезе в час. :)
ДедоБоре написа:
бъркате двата щата.
акредитация, резултат от измерване, оценка за съответствие и сертификация са различни неща

Но са свързани, Дедо.
Ако лаба не е акредитиран (нотифициран или както там се казва) да издава официален документ, то меренето там е най-много предсертификационен тест, който може и нищо да не значи.
На мен лично ми е безполезно панталеев да ми казва колко е скапан дизайна ми, при положение, че е не е ясно той какво може, ако и да преподава тематиката.
Трябва ми нещо като това: https://www.cetest.nl/emc-testing.htm С тези не съм работил, но и тези, с които работих имат същия подход.

Пет Дек 01, 2017 7:27 pm
Профил
Аватар

Desert Leo написа:
ДедоБоре написа:

Ами време е някой да го подсети да влезе в час. :)

виждали сте, предполагам, как Той бие дузпи, как играе тенис, как виеше сърцераздирателно "къде ми е кафеварката?", щяха дори заслужил художник да го правят. явно е широко-форматен човек и скоро като нищо може да се появи на ленторезна церемония с цигулка.

Desert Leo написа:
Но са свързани, Дедо.
Ако лаба не е акредитиран (нотифициран или както там се казва) да издава официален документ, то меренето там е най-много предсертификационен тест, който може и нищо да не значи.
На мен лично ми е безполезно панталеев да ми казва колко е скапан дизайна ми, при положение, че е не е ясно той какво може, ако и да преподава тематиката.
Трябва ми нещо като това: https://www.cetest.nl/emc-testing.htm С тези не съм работил, но и тези, с които работих имат същия подход.

да, свързани са. почвайки от зад напред се иска предишното. и всеки трябва да е акредитиран да може да издава бележка, или иначе казано - неговата бележка да значи нещо.

но може и сам да си напишеш СЕ декларацията, като си носиш сам риска и се надяваш да не излезеш на радара на някоя голяма акула. защото тогава, независимо от всичките шарени хартишки, пак ще го отнесеш ти. но е някакъв вид връзване на гащи. пример - дизелгейт.

друга бира е СЕ с номер, но то се изисква за много малко неща. е, като казвам "друга бира" имам предвид, че шишето е кафяво, а не зелено, примерно.

Пет Дек 01, 2017 7:54 pm
Профил

Цитат:

Много навътре го приемаш.
Той не ти казва как ще стане , а че не минаваш конкретната точка/изказът и тонът ги оставяш без внимание/.
Нямаш документ, толкоз.
Дали ще мине или не ... е магия.
Има разни гурута дето дават акъл , платено , курсове и книги.
Накрая се получава , че твоят случай се среща за първи път.

Сори за песимизма :)

Пет Дек 01, 2017 8:24 pm
Профил

ToHu написа:
Такива не искам, трябват ми точно тръбни.

Щото не ми се спи и се порових , първо трудно намерих термина на английски, накрая се обърках .
Нещо такова ли търсиш:
http://www.gedoretools.co.uk/gedore-622 ... x7-mm.html

В службата има 2-3 древни 5.5 мм , с дървена дръжка. Пазят си ги в тайни чекмеджета. :-)

Съб Дек 02, 2017 2:42 am
Профил
Аватар

А защо трябва да са тръбни? Дълга вложка за "гедоре" не върши ли същата работа?

Съб Дек 02, 2017 11:45 am
Профил

Вложките изискват тресчотка, освен това са по-тежки, особено по-големите например 22. В същото време моментите на затягане са като за ръка, това 22 е за цилиндрична ключалка.
Няма много места за тия ключета да има 20-30 гайди от 300, другите са с ел.отверка.

Съб Дек 02, 2017 12:00 pm
Профил
Аватар

Щом стягането е на ръка, дръжка като за отвертка, завършваща с квадрат, а на него вложка.

Съб Дек 02, 2017 12:04 pm
Профил
Аватар

ДедоБоре написа:
но може и сам да си напишеш СЕ декларацията, като си носиш сам риска и се надяваш да не излезеш на радара на някоя голяма акула. защото тогава, независимо от всичките шарени хартишки, пак ще го отнесеш ти. но е някакъв вид връзване на гащи. пример - дизелгейт.

друга бира е СЕ с номер, но то се изисква за много малко неща. е, като казвам "друга бира" имам предвид, че шишето е кафяво, а не зелено, примерно.

E, па кой друг да напише СЕ декларацията, ако не производителя. Нотифицираните телеса, консултират, а в добрия случай и мерят, като бележката им важи и името им се споменава в декларацията. За акулите си много прав, но едва ли ще се случи - трябва да се доказва, което значи мерене в независим лаб и т.н., а и аз не съм вчерашен :wink: Доколкото разбрах от новата директива, вече номера на нотифициращия орган (дори да е използван такъв) не се поставя до знака СЕ. Това наблюдавам и в новите декларации на Телит.

stefan63 написа:
Много навътре го приемаш.
Той не ти казва как ще стане , а че не минаваш конкретната точка/изказът и тонът ги оставяш без внимание/.
Нямаш документ, толкоз.
Дали ще мине или не ... е магия.
Има разни гурута дето дават акъл , платено , курсове и книги.
Накрая се получава , че твоят случай се среща за първи път.

Сори за песимизма :)

Въобще ни ми пука за гореспоменатата персона. Няма как да се срещнем :) Мисълта ми е, че белите хора, не просто мерят, но и консултират и даже пипнаха мачването на GSM антената и ми изпратиха резултатите от меренето с различните стойности на елементите. Магия няма. Има внимателно проектиране и някои трикове, като например ограничаване на мощността :wink:, но за съжаление, номера нямаше как да мине, защото клиента искаше мощност не по малка от определено ниво. :( На все пак мина и то с чудесни резултати. :)

Съб Дек 02, 2017 7:12 pm
Профил

Desert Leo написа:
На все пак мина и то с чудесни резултати. :)

Чакай да позная. Ако показанията на GPS-a съвпадат с координатите на лаба ... лъчи на ниската мощност :)

Съб Дек 02, 2017 9:53 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 122 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Следваща