|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 3:27 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Lupus
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Махни си ръката от анодното, че виж как ти е щръкнала перушината на главата! Да не стане някой сакатлък!
А такова ламбе ползвахме на времето в клубната радиостанция....
|
| Сря Май 24, 2006 11:28 pm |
|
 |
|
Stanislav
Ранг: Популярен
Регистриран на: Пон Окт 17, 2005 4:44 pm Мнения: 342 Местоположение: Стара Загора
|
Ей го захранването на моя дзвер  -двуполярно захранване,кенотронно изправяне,на радиатора съм боднал две 317 за отоплителния ток(2-4 Ампера) http://img140.imageshack.us/my.php?imag ... 0190zn.jpg
_________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си.
|
| Нед Май 28, 2006 10:39 pm |
|
 |
|
Stanislav
Регистриран на: Пон Окт 17, 2005 4:44 pm Мнения: 342 Местоположение: Стара Загора
|
Ей го захранването на моя дзвер  -двуполярно захранване,кенотронно изправяне,на радиатора съм боднал две 317 за отоплителния ток(2-4 Ампера).Снимки на самия амп ще има като го завърша http://img140.imageshack.us/my.php?imag ... 0190zn.jpg
_________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си.
|
| Нед Май 28, 2006 10:40 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Това ми мяза на разкулачен руски ферорезонансен стабилизатор. 
|
| Нед Май 28, 2006 11:05 pm |
|
 |
|
Stanislav
|
Само кутията е от такваз щайга 
|
| Пон Май 29, 2006 9:30 pm |
|
 |
|
perro_iv
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 10:36 am Мнения: 156 Местоположение: Казанлък
|
|
| Съб Юни 03, 2006 11:52 pm |
|
 |
|
leotron
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Пон Ное 28, 2005 10:49 am Мнения: 86 Местоположение: Русе
|
 Re: Радиолампи
 |  |  |  | IGBT написа: търся да купя радиолампи EL34,EL84,6П3С,ЕСС83,ГК71,GM70,ГУ50,ЕФ86,6L6,6А3,6B4G,6C4C. |  |  |  |  |
Гу 23А вършат ли ти работа. Имам 4 броя. Ако те интересуват пиши на bob87@abv.bg
|
| Пет Юни 16, 2006 11:24 pm |
|
 |
|
Ivan Rachev
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Пет Сеп 01, 2006 8:23 am Мнения: 6 Местоположение: sofia
|
1ДедоБоре:
.....ГУ50 е 50лв  ..... за кенотрона - уливка е. няма никакъв смисъл да не си направиш изправител с грец и хубав П-филтър
2Visaton:
Схемата още я творя и за мое учудване с качествени слушалки се чува как на на едно парче на Pink Floyd минава камион покрай студиото ....
Клас А го водят че е боклук и непрактичен поради причината че КПД-то му е ~15% и трудно превишава тази стойност и се налагат огромни радиатори.Най-добър трябва да се явява клас Д поради причината че КПД-то му е близко до 100% и почти не грее.За кабелите -скъпи са защото са със 99,99% сребро,тефлонова изолация и още куп глупости ефекта на които е нечуваем с просто ухо!Цената оправдава средствата!........
изхофния ми траф е свалян от радио и е пренавиван като вторичната е сребърно навита......
Засега имам лампи само за 5 усилвателя а искам да си направя една 5.1 система със страхотен звук и широколентови говорители монтирани в 3 метрови хорни .като го завърша всички сте поканени да го чуете.......
Това е Fullrange horn и основното и своиство е да дава много добър звук като същевременно не е необходима пищялка,защото хорната го синтезира от самия звук
3 milenjs:
М/у другото съм виждал в нета кабел за тонколони от по 2000$ метъра. Какво има в него??? Не е злато защото щеше да е по ефтин, явно цената се вдига от специалната оплетка на жичките!
4 dido_ig:
Имам и няколко дето могат и по 500 вата в клас А, но са огромни и им трябват напрежения от порядъка на киловолти.
5 zz_stefanov:
Колко ли е необходимо да ни бъде обяснявано колко е добър грамофонния запис:
- съгурно записът е траен;
- съгурно няма шумове;
- стабилизация на обороти, антискейтинг, износване на иглички и дози.....и т.н.
- съгурно динамиката му и равнимерността на АЧХ са по добри от на оптичните носители;
Големите звукозаписни компании много преди появата на CD за домашно използване бяха дигинализирали студийните записи на магнетофон преди да ги пренесат на матрицата за производство на плочи. защо ли ?
Успех на всички маняци и да ми обясните посоката на кабелите, но с малко физика.
Не мога да бъда убеден, че запис правен 70-те по стандартния начин ще бъде по качествен от тези сега. За мен сегашните грамофони са произведения на изкуството - механика. Колкото и да са съвършенни не могат да избягат от генетично заложените им недостатъци.
Стремежа за съвършенство в сферата на аудиото е чудесен, но очевидно често води до унес, при който се губи реалността и се забравя, че говорим за техника подваластна на строги физични закони.
Не разбирам просто къде е мястото на "съвременния грамофон" с всичките му хронични болежки в тази верига.
 0898626590 , 0878626590 ,9898893 заповядайте , с удоволствие ще ви обясня нещата който явно не ви дават да спите , хубавото е че после и ще ви ги пусна да ги чуете , с изключение на камиона ...
p.s. Човек Признал достойнствата на нещо ,което неможе да има , ВИНАГИ ще се вгледа в някой недостатък ,за да успокои душата си и своето непримирение
бъдете здрави и успех 
|
| Пет Сеп 01, 2006 8:42 am |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Е то това и ние може да го направим, въпроса е да пуснеш да чуем камиона  , иначе каква спица си.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пет Сеп 01, 2006 11:00 am |
|
 |
|
Stanislav
|
Ех Иване,Иване защо не говориш с хората тук както говориш с хората с по-различно разбиране за аудио от твоето?Славата и успеха на Etheraudio лежи на гърба на Аспарух.Казваш,че аз няма да имам истински приятели,айде бе.Я се замисли колко хора във форума са чували системата ти и колко от тях я хвалят  Вторите са в пъти повече,и ако се позамислиш правят това за да бъдат уважавани от теб и да не ги баннеш.Единсвеното нещо което си заслужава от запознанството на някой човек с теб е предимството,че може да чуе системата ти,а тя наистина е грандиозна.За хората дето четат да обясня(не съм я чувал)състой се от лампов 4 стъпален усилвател с крайна лампа ГУ81-М,сребърно опроводяване,сребърни изходни трафове с магнитопровод без въздушна междина със студено валцовани ламели от сплав на силиции,ванадии и желязо-тази сплав е с висока точка на насищане и позволява напрегнатост на магнитното поле до около 4-4,5 тесли.Сребърни колонни кабели(метъра е трицифрена сума),говорители проектирани от тях с чувствителност 101,5дб/1Вт/1м с неравномерност 5 дб,говорителя е 8 инчов и както следва неодимова магнитна система и кобалтова магнитна система(разликата е 100 лева).Говорителите са монтирани в 7,2 метрови хорни(акустични рупори),но тези 7,2 метра не са височина на хорната а дължина на вътрешната линия.И всичко това е постигнато от Рухи но всичката слава е към теб....Реконструкторе,банвай го по име,IP и мейл.Този човек е изключителен скандалджия и само можете да изгубите от присъствието му тук.
|
| Пет Сеп 01, 2006 11:40 am |
|
 |
|
velio
|
Тези телефони импулсни ли са? Що ги тикаш под път и над път?...
|
| Пет Сеп 01, 2006 11:50 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
И аз съм чувал, че на въпросния господин май ЦПУ-то му дава грешки. А върпосната система доколкото знам му е я правилл някой друг а той само е спонсорирал. То така и баба знае. Интересно дали ако се порови из bgaudio.org няма да се намерят интересни бисери за MCU-та  . Все пак в адуиото са интересни аналоговите шумове, а в цифровата се влагат големи усилия да се премахнат точно те 
|
| Пет Сеп 01, 2006 2:10 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Нещо се отклоняваме от темата, а те не е да обсъждаме хората със слух на прилеп. Реших тия дни да запиша някои камион, по възможност някоя килната ГАЗ-ка, след което да миксирам звука с някое парче на Флойд, въпроса ми е на кое парче да се спра ? IGBT ти за кое парче каза, че покрай студиото минал камион ? Нека бъде всичко автентично 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пет Сеп 01, 2006 4:06 pm |
|
 |
|
Ки4о
|
Колега Ivan Rachev,големите звукозаписни компании продължават да правят записи върху магнитофонна лента,но цената на час запис в такова студио надхвърля 200$ и нагоре.Използват се четирипистови широки ленти на висока скорост на запис,при което ако има евентуален дефект на една от пистите на лентата другата да е здрава.Главата на магнетофона издържа 150 часа работа,после трябва да се сменя.За усилватели се използват клас Д и клас F схеми.Не съм специалист по аудиотехника но ми е предавал аудиотехника един от най-добрите производители на усилватели в България (той дава и 5 години гаранция на усилвател) но тук не е място за реклама.
Аудиофилските изпълнения са рядкост при това лампови неща могат да си позволят хора с МНОГО пари.
Колега Рачев"Схемата още я творя и за мое учудване с качествени слушалки се чува как на на едно парче на Pink Floyd минава камион покрай студиото ...." -още творите схемата но вече слушате на нея?Как става този номер?
|
| Пет Сеп 01, 2006 5:05 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Разбререте го Рачев бе хора. Цял ден си няма работа човека и се чуди в кво да се вманиячи. Да не мислите че е лесно цял ден да си го премята от единия в другия. Поради тази причина трябва да си създаде усещане за цел в живота
Да не мислите че му е лесно 
|
| Пет Сеп 01, 2006 5:16 pm |
|
|