|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 6:25 am
Майкрочип и ON наддават за Атмел...
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
бе на мен честно казано не ми пука особенно дали Атмел ще фалира или Микрочип ще ги купи. И двете компании са един дол дренки като краен продукт. И като продуктова гама, и като цени, и като бъгове и въобще като краен клиент - няма особенна разлика.
Както и да е, така или иначе единственото нещо което би ми липсвало от АТМЕЛ са дата флашовете. Така и не се намери друга фирма да заложи подобна нелоша концепция. Но пък с развитието на флеш картите, и времето на тия флешове е изпято...
Но според мен Атмел ще прекратят съществувание в сегашния си вид. Просто ако оцелеят самостоятелно ще е някакво финансово чудо - те бяха закъсали преди кризата още, сега вече няма от къде да получат финансиране, а и тоя "слух" ще отблъсне още клиентела. Така че въпрос на време е - дали ще е Микрочип, Он а защо не и някой китайски неизвестник... и те имат долари в излишък в момента.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Окт 31, 2008 9:59 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Цецо, Атмел няма да фалират... просто като има замесени гърци и французи нормално да има неразбории
Но дейтафлашовете ги отпиши. Особено атмелските.... ние засега ползваме на SST, но ще трябва да се сменя технологията.
Dimitar, не знам от къде ти е информацията, че Луминари са собственост на АРМ, но мисля че не е вярна... И за АРМ историята която знам също е различна... има някаква връзка с ябълките, но не мисля че това е бизнес връзка:
|
| Пет Окт 31, 2008 1:15 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
то пък като че ли ST са цвете за мирисане...
още по-неопределени са и от двете компании
|
| Пет Окт 31, 2008 1:42 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
http://www.sst.com/ - не че на тия им знам дереджето де 
|
| Пет Окт 31, 2008 2:04 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
офтопик - щом сега е изгодно да се купуват акции, какви и на кого да си купим. темата за инвестиционното злато е избистрена вече 
|
| Пет Окт 31, 2008 2:17 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
ами златото поне е злато...
акциите са (виртуални) хартийки. нестабилни и подлежащи на манипулация.
само големи акули спекуланти могат да намажат филията. и я мажат с масло от дребните риби.
и всичкия този шум по медиите цели именно да се съберат рибета.
иначе бизнеса е като офертата на мечо пух към прашчо да направят бакалия: от мен меда, от теб месото 
|
| Пет Окт 31, 2008 2:22 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
това с Прасчо много ми хареса ... за акциите се сетих... преди няколко преглеждах Форест Гъмп и момента с акциите на компанията за Ябълки ...
|
| Пет Окт 31, 2008 2:37 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Аз предлагам всички пикофоби да си купят акции на Atmel. Така ще дадат своя малък принос в отпора срещу гадните пикове.
Иначе както казах и по рано - да си купуваш в момента акции - или трябва да си изкукуригал или по фамилия да се водиш Бъфет или Сорос. 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Окт 31, 2008 2:58 pm |
|
 |
|
rumen
Ранг: Почетен член
|
Цецо се плъзга покрай фундамента.
Сега а и винаги е важно всеки пикофоб да си купува процесори на атмел.
Много процесори още процесори и да разработват и да продават изделия със Атмел и пак и все така докато..
Атмел купи микрософт и микрчип и настане рая на земята и свършека на света , .. все тая.
|
| Съб Ное 01, 2008 9:07 pm |
|
 |
|
Noble
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Вто Юли 18, 2006 12:53 pm Мнения: 22 Местоположение: Липщат
|
|
| Сря Ное 19, 2008 6:32 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Ами братче "cash is the king". Ако някой въобще изкупи Atmel, ще е някой който има пари в излишък. А много малко са тези които отговарят на това условие към момента. Лудост е да влизаш на заем в инвестиция, при очертаваща се дълга световна рецесия. То ако можеше със заем - Атмел щяха да изтеглят. Да ама не. Аз лично се съмнявам и Microchip да подновят офертата си самостоятелно. Никой не очакваше чак такъв щорм на финансовите пазари. Всички играчи в момента са заели позиция на кръгова отбрана и стискат доларите здраво, ако въобще ги имат.
Та Атмел може и да е първата голяма жертва на кризата от чип индустрията. Не вярвам компания която технически си беше в закъсала и без криза да успее сама да се измъкне при новите условия. Надеждата им е или Микрочип (които според мен си правят просто PR акция, нищо не искат да купуват) или някой арабски шейх или дръпнат жълтур дето имат долари в излишък. Както каза Димитър - те и Яху се опъваха на Микрософт, ама скоро може и да си молят, пък ония да не ги щат.
|
| Сря Ное 19, 2008 6:47 pm |
|
 |
|
ji4ka
|
Да не забравяме и братушките. Преди година-две руснаците купиха 90нм заводи на АМД.
|
| Сря Ное 19, 2008 11:59 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Това са някакви глупости - ти кога последно си се интерисувал какво става в Русия. От август до сега са изхарчили около 20% от валутните си резерви (третите по големина). С цената на петрола в момента братушките се връщат отново в миналия век. Да не говорим пък, че АМД си продадоха и последната фабрика (45нм) преди месец. В момента само Интел може да си позволи да има фабрика та не виждам на руснаците за какво им е тая фабрика, като даже нямат какво да произвеждат в нея. Ако въобще е вярно това де, защот аз поне не си спомням да съм чул такава новина. А някои хора бяха тръгнали да си мечтаят как руската мечка се възраждала - ще има още доста да почакаме за това  .
|
| Чет Ное 20, 2008 3:40 am |
|
 |
|
Цецо
|
Относно АМД и руснаците... за това и аз нещо се съмнявам. Имаше анонси, но не съм чул да се е стигнало до сделка. Няма логика в такова придобиване - нито за АМД, нито за руснаците.
По скоро май купиха лицензи някакви. Но вероятно отлежават някъде, както виндоусите на държавната администрация
А и Димитър е прав, руснаците определено не можем да ги сложим в графата - пари в излишък, към днешна дата. Докато петрола беше 150$ - кеф. Ама сега....
|
| Чет Ное 20, 2008 10:45 am |
|
 |
|
ji4ka
|
Аз като казвам заводи имам предвид поточните линии - на руснаците не им трябват стени и тавани. Тая информация се появи преди 1-2 години. Не виждам нищо нелогично - АМД се отърват от стара технология а руснаците придобиват нова (за тях) без много зор. А когато братушките си наумят нещо го правят и без пари.  То тука в БГ правят ПП, да не би руснаците да са по-прости и от нас? Те вече и в тяхната военна техника слагат доста електроника, да не мислите че ще си поръчват всичко от американчовците?
Сега и аз нещо не я намирам тая информация, но съм сигурен ,че съм я чел. Явно от КГБ бързо са забърсали следите.  Намерих ето тоя коментар:
|
| Чет Ное 20, 2008 1:13 pm |
|
|