|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 5:19 am
Тръбата на националната сигурност
| Автор |
Съобщение |
|
MYXATA
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
"
По време на преговорите между Путин и Юлия Тимошенко, Путин твърдо заявява че ще пусне газа на Украйна ако тя му направи свирка. Тимошенко се съгласява с думите:
- Съгласна Владимир Владимирович, но първо вземете един стол и се качете на него.
- Защо?!?
- Защото Украйна никога няма да падне на колене.
"
и нашите са готови на всично, но на колене не падат 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Вто Яну 20, 2009 3:24 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Браво! Много свеж виц! 
|
| Вто Яну 20, 2009 3:55 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
http://www.investor.bg/?cat=5&id=74558
Тоя Димитров продължава да ме изумява с гениалността си. Значи ще ги отворим (блоковете) за 5 месеца (щото за толкоз имаме гориво) от което ще генерираме по 130 млн лв от блок или грубо 130млн евро от двата. Забележете че това са ПРИХОДИ, а не печалба. От друга страна от бюджета на ЕС ни се полагат няколко стотин милиона евро за затварянето им. Които май вече изядохме. Ако не сме ги изяли ги губим, а ако вече сме ги изяли, ще трябва да им ги върнем.
Та начи 130 млн. евро приходи, едва ли са повече от 20-30 млн. евро чиста печалба (като знам на какви смешни цени го изнасят). И срещу това ще връщаме на Европата няколко стотин млн. евро. И след 5 месеца пак ще ги затваряме, ама Европата едва ли ще плаща тогава, та ще се набутаме още няколко стотин млн. евро. Бати кефа. Срещу 30млн. печалба, ще набутаме половин милиард разходи. Абе цар е тоя бе.
Баси сметките, баси икономическия министър, баси държавата дето това интелектуално чудо заема пост по-висок от овчар.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Яну 20, 2009 6:02 pm |
|
 |
|
zz_stefanov
Ранг: Популярен
Регистриран на: Пон Дек 26, 2005 3:19 pm Мнения: 336 Местоположение: Varna
|
АлБош си е точен. От болната глава на здравата го играят сега. Наистина са си руски мекерета - премиера роден там, икономическия учил там. Абе "вечна дружба" отвсякъде.
От трън та на глог. Лъжат народа за ползата от блоковете. За никаква реална алтернатива на доставчик не се и споменава.
Песимист съм, но няма да се освободим никога от Русия. Болен народ сме.
|
| Вто Яну 20, 2009 8:23 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
> ... От болната глава на здравата го играят сега. Наистина са си руски мекерета - премиера роден там,
> икономическия учил там. Абе "вечна дружба" отвсякъде.
Така е. Предстои ни да видим във властта някого, дето да няма "руска връзка".
Я учил там, я майка му оттам, я ходил на специализация или просто ходил дотам
преди 89-та. Последното може би покрива и хора, които не са вербувани и са ходили,
но айде белким на първо време се мине и без тях във властта.
> От трън та на глог. Лъжат народа за ползата от блоковете. За никаква реална алтернатива на доставчик не се и споменава.
Каква алтернатива, те тия работят изцяло против проникването на алтернатива. Все са
КГБ (или както му казват тая седмица) контингент.
> Песимист съм, но няма да се освободим никога от Русия. Болен народ сме.
Никога е голяма дума. Народът че е болен, болен е - поколения наред раждани в затворническо
общество какви да са.
Но нещата бавно и полека вървят в правилната посока, отслабва им хватката.
В дългосрочен план може и да има отърваване - това е добрата новина.
Лошата е, че в дългосрочен план всички сме мъртъвци....
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Яну 20, 2009 8:48 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Цецо, мисля че си се поувлякъл по думите на АлБож  , той си приказва хуморески от едно време .
Ако трябва да се върнат парите взети от ЕС за затварянето на нашите 4 блока, то ЕС ще трябва да ни върне парите за пропуснатите ползи, накърнени интереси и загубата на доверие в нашите клиенти ( Турция си строи вече собствен реактор ). Доколкото си спомням, същия АлБож беше в онова правителство на бай ИвКост, което подписа споразумението с ЕС за затварянето на 4-те български ядрени реактора в Козлодуй. Естествено е, че точно сега АлБож ще вика с пълно гърло дръжте крадеца, защото съм толкова далеч от мисълта, че не са взели пари под масата, колкото е дълго газовото трасе от Русия до България. Иначе е прав дето казва, че Европа не ни е спряла 4-рите реактора, спря ни ги лостовисткото обкръжение ( АлБож бе вътре ), защото никой не ги е карал да си спираме реакторите, демек да си сваляме гащите, те сами са изявили желание да си покажат дупетата с набухнали розички на новия господар.
Това че Фърфанката вдига патърдия за реакторите въобще не означава, че има намерение да ги пуска в експлоатация. Кой, или коя политическа партия в БГ, ще има смелостта да направи това ? По-скоро вдига пушилка, за да може да щипнем някое и друго евромилионче за черни дни, което няма да е зле, все пак 4-ри реактора затворихме, сега че ние сме се осмелили да долепим устни до цицката , голяма работа станала, ми нека цоцнем и ние, би трябвало майка Европа да има 27 еднакви цицки, а не както досега 26. Смятам, че е ясно на драгата аудитория, че на 27-мия член се е паднала цицка, която в нормално положение стои забелена, да се чудиш откъде да засмучеш 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Сря Яну 21, 2009 1:12 am |
|
 |
|
Syrius-B
Регистриран на: Пон Яну 30, 2006 2:48 am Мнения: 1248 Местоположение: София
|
Фантазии разни и къса памет.
А може би проблема ви е , че твърде много вестници четете.
Международните отношения са изнудване, заплахи и най-откровенно извиване на ръце.
Няма и реално действащо международно право, защото няма орган, който да го прилага.
ООН е създаден уж за това, но не работи (поне не и след Корейската война).
Свободен е, който може сам да си плаща сметките. Робите си търсят господар-покровител, за да живуркат в сянката му.
Глупавите роби мрънкат, когато господаря не оценява (със щедрост) умилкването и въртенето на опашка.
|
| Сря Яну 21, 2009 1:22 am |
|
 |
|
ji4ka
|
Е то и СИВ имахме с руснаците ама сега имаме ли? И какво толкова си недоволен от руснаците - че за 20г са спрели за 15дни газта? А какво ще кажеш за смешното ни хранилище дето не можем да го ползваме? Газовата криза не я направиха нито руснаците нито украинците, направиха ни я наште тъпоумници горе дето за 2г. отделили ЦЕЛИ!? 20млн. ЛЕВА да Разширят?!?! възможностите на Чирен до 40% от необходимото (а колко е било преди това разширение  ). Е бравос на таквизи държавници! Че те за томболки и чешмички раздадоха в пъти повече . После - руснаците ни срали в гащите!
Натиснали ни за нови цени на газа - че що да ни не ни натиснат, като знаят ,че поддаваме? Те така и западняците ни натиснаха и им харизахме 1700МВт на вятъра - те по-добри ли са? А за тия компенсации за реакторите аз лично не съм чул да ги дават, май са само празни приказки още. Ами подарените енергота дето сега смучат като пиявици, те сигурно са супер изгодни договори с неруснаците? Всъщност енергетиката ни са ни я направили руснаците и си беше на супер световно ниво , докато ония западнярски лекенца от НДСВ не я разпарчосаха за комисионни.
Единствено лошото на руската газ е ,че вече е много скъпа ( 6ст/квтч на границата). Още по-лошото е ,че по-евтина НЯМА. Ама за какъв чеп ни беше да се газифицираме повсеместно? Забравихте ли преди 2-3 години какво блеене беше с тая газификаци - чиста енергия, синьо гориво, евтино било дрън-дрън. Имаме си ТЕЦ-ове на 6ст/квтч и АЕЦ на 2ст/квтч , за какво ни е тая газ? Палиме четирите реактора и много им здраве на европейците. Като ни изгонят от ЕС още първата година спестяваме 1млрд.лв от вноската. То и без туй никава полза нямаме от това висене в ЕС.
|
| Сря Яну 21, 2009 2:46 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Ти това сериозно ли го казваш  ? Ще ти припомня само две думи - виденова зима  .
|
| Сря Яну 21, 2009 4:11 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ji4ka, не говори глупости, че се излагаш. Тук не сме на митинг на пенсионери, хората могат и да мислят, а доста от тях и помнят. Това че ти не можеш да намериш полза от членството в ЕС, говори мнооооого зле за теб.
Между другото ти запя една песен която все повече от народонаселението в БГ подхваща да пее - ЕС ни е виновен за проблемите. Те само точат пари от нас, нищо не ни дават.
С две думи дойде гадния ЕС и разсипа уютния ни кенеф, кой знае защо наричан държава.
Между другото 99% съм сигурен, че точно АнтиЕС и АнтиУСА настроените първи ще се побегнат зад граница, ако нещата в БГ се сговнясат отново тотално. И няма да избягат в любимата им Русия, а ще избягате точно в омразния им ЕС (или УСА).
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Яну 21, 2009 9:21 am |
|
 |
|
Lupus
|
Той май процеса се обърна и почнаха да се връщат.... И си спомних за онази стара песен на Лея Иванова - "Чико, от Порто Рико..."
И Цецо, аз бих казал друго: "Аман от мърморковци!" Доста хора и тук все недоволни от какво ли не.... А като ги питаш: "Какво ти мислиш, че трябва да се направи, за да се оправят нещата?", почват да се усукват и да кършат ръце. Ами пред всеки сега има три възможности за избор:
1. Ако можеш и искаш, хващай се да оправяш работата.
2. Ако не можеш или не искаш, налягай си парцалите - от оплакване никой не е забогатял, освен ако не е просяк.
3. Ако не можеш да избереш от първите две и ти се ходи на готово подредено и устроено - вземай си шапката и хващай по широкия свят. Сега поне никого не спират нито да излезе нито да се върне.
|
| Сря Яну 21, 2009 10:25 am |
|
 |
|
Lupus
|
...
|
| Сря Яну 21, 2009 10:26 am |
|
 |
|
tgi
|
Не знам дали са почнали да идват сега. Във всеки случай знам *аз* какво съм направил - 93-та бях тук, напускайки работа, която тъкмо беше почнала да ми носи към $100k/година, за да започна TGI със собствени средства. Продуктите на дейността ми за периода оттогава в голямата си част са видни публично. Бий се с ръце вързани зад гърба, да бе. Такива приказки са стандартно пропагандно клише. И остави тия с пушките да си разиграват коня, без да им се пречкаш. Да бе. Ще трябва да почакаш. Да им изкарваш пропагандните лъжи на показ *не е* оплакване. Като гледам как хората - дори и тук понякога, а тук нивото е далеч-далеч над средното - умуват как да оправят работата с някакви леснодостъпни методи, се чувствам все едно гледам как някой рови из сорсовете си да търси какво да оправи та да спре да му се reset-ва нещото докато видимо жицата на захранването му прекъсва... Та според тебе да му посочиш очевидния проблем е оплакване. Тук едва ли ще мине такъв евтин пропаганден номер.
Правил съм го и когато спираха. Сега наистина не спират, това е взаимноизгодна промяна - изпускат
навън такива, дето биха създали конкуренция тук, а и на тях им е по-добре, разбира се.
Колко удобно, оставете ги КГБ мафиотите да си разиграват коня и си вървете.
Като искаш да работиш за тях, не пускай пропагандните им клишета тук - няма много
кой да ги купи, само ще се хабят.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Сря Яну 21, 2009 1:53 pm |
|
 |
|
Lupus
|
Да, познат трик....
Позволява да се измъкваш от отговорите на трудни въпроси, обявявайки ги за пропаганда. Но се опитай да си отговориш сам на себе си на въпроса: "Има ли друго решение извън изброените?" Постоянното мърморене, че това не става защото еди какво си, а другото поради еди що си помогнало ли е на някого? А винаги ми е било смешно, когато някой се опитва да се постави над проблемите и нещата, а в същото време е затънал до шия в тях.
Добавено:
И нещо в духа на жицата и сорскодовете...
Мисля, че след 97г с хардуера горе долу се оправихме. Изпотрошихме почти всичко работещо до тогава, другото окрадохме, продадохме или подарихме и почнахме на чисто. Сега има вече нов хардуер, ама нещо се на бъгав софт налитаме....
Последна промяна Lupus на Сря Яну 21, 2009 2:30 pm, променена общо 1 път
|
| Сря Яну 21, 2009 2:22 pm |
|
 |
|
tgi
|
Значи предлагаш да не си губим времето в идентифициране на проблемите - така ли
подхождаш и към работата си?
|
| Сря Яну 21, 2009 2:30 pm |
|
|